• 23
    profesyonel destekle hazırlanmış olduğunu düşündüğüm -ki olması gereken de budur, gayet başarılı bir özür metnine sahip görüntülü açıklama. tabii buna rağmen pek kimsenin fikrini değiştireceğini sanmıyorum. zaten ülkemizde özür kültürünün olmama sebeplerinden biri de budur. ister pozitif olsun, ister negatif, çok güçlü duygular yaşayan bir milletiz. bu nedenle fikirlerin değişmesi zor oluyor.

    kendi adıma konuşursam ben konu hakkında (marcao gitmeli mi, yok affedilebilir mi) kararımı vermek için bu özür videosunu bekledim. eğer marcao'nun pişmanlığını samimi olarak hissedebilirsem kalmasını isteyebilirim diye düşündüm. bu video da bana bunu sağladı. affetmek önemli bir erdemdir ve bence doğru zaman, doğru kişi, doğru olay bunun için. bence bu videodan sonra marcao'nun kalması, gitmesine göre çok daha büyük kazanımlar sağlayacaktır. nedir bunlar;

    marcao'yu kazanmak:
    marcao'nun kulübümüze aidiyeti artacak, kendi affettirmek için varını yoğunu ortaya koyacaktır. bu olay kendisine iyi bir ders olacağından ve de artık en ufak hata kredisi olmadığını bildiğinden mental gelişiminde büyük bir sıçrama olacaktır. bu sene marcao'dan yüzde 100 değil 110 bile alabiliriz.

    geleceğe yatırım:
    muhtemel af camianın büyüklüğünü gösterecektir. veren el alandan daima üstündür. diğer tüm genç oyuncular yeterli aidiyet duygusunu samimi olarak hissettirdiklerinde kulübün onların geleceğini bir anda silmeyeceğini, sadece kulübü değil onları da düşünerek adil bir karar alacağını, hak ediliyorsa ikinci şansın verileceğini bilecek ve daha güvende hissedecektir. bu güven ortamı, aidiyeti arttıran pozitif bir sonsuz döngü oluşturacaktır.

    son olarak idarecilik yapmış ve zamanında çokça ceza kesmiş biri olarak şunu da belirtmek isterim; planlı suçlar her zaman daha ağır cezalara tabidir, anlık sinirle olanlar ise daha affedilebilirdir. yani sakatım deyip maldivlere tatile gitmek ile bu olay benim için aynı kefede değil. tabii olay esnasında takımın zaten önde olması dolayısıyla genel bir gerilim olmaması, kerem'in tahrik edici bir harekette bulunmaması gibi unsurlar marcao'nun kabahatini büyütüyor ve iyi bir ceza almasını gerektiriyor. ama bu ceza kendisini takıma küstürecek boyutta olmamalı, takımdan göndermek hiç olmamalı.

    sonuç olarak ben ikna oldum. marcao'nun samimiyetine güveniyorum. kendisini takımımızda görmeye devam etmek beni üzmez, aksine sevindirir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın