• 7
    olmayan durumdur.

    transferde hata ihtimali hep var, belhanda para kazandırarak gider merak etmeyin. atlanan nokta şu fırsat transferi olarak alınan ve çok güzel anlar yaşatan altın portakal sene başı kampa geç gelmeye kendini salmaya falan başlamıştı. artık o seviyenin oyuncusu değildi yani. milyonlar seni o kadar seviyor sen bilmem nerede alem yapıyorsun arkadaşların antreman yaparken. bittiğinin ispatı ise fransa macerası, göz açtırmadılar. aynısını selçuğa yapıp yollayamadık işte, kapı gibi kontratı var. git seni istemiyoruz dendiğinde gittiği için bile yeri hep ayrı olacak.
  • 10
    sneijder bize buyuk hizmetler etti, hem aldigi paranin karsiligini verdi hem de emeklerinin karsiligini fazlasiyla aldi.

    belhanda da bekleneni veremiyor, bu da bir gercek.

    lakin, gotunu kaldirmaya mecali kalmamis bir sneijderden hala medet uman insan gormek beni hayretlere dusuruyor. sneijder, galatasaraydan ayrildiktan sonra gittigi yerlerde kac kere forma giydi baktiniz mi hic? nasil bir performans sergiledi?

    sneijder, tam yerinde ve zamaninda gonderilmistir.
    buradaki sikinti, kendisinin eskiden yaptiklarini yapabilecek futbolcu konusunda yapilan hatali secimdir.

    hayret bile edemiyorum. formama adini yazdirdigim sneijder'den nefret ettirecek bu sozluk insani sonunda.
  • 11
    sneijder, podolski ve bruma da dahil o dönemki bütün oyuncuların gönderilmesinin hepsi doğru karardı. onların yerine alınan kişileri ve performansları eleştirebilirsiniz ki gelen kişilerden bazıları da vasatın altında kaldığını herkes kabul ediyor. ancak bu durum sneijder' in futbolla olan ilişkisinin gitgide zayıfladığı ve "futbolun onu bırakmaya" hazırlandığı gerçeğini değiştirmiyor. sonraki nice performansı da bunu kanıtlar nitelikte olarak ortada duruyor.
  • 12
    doları 3 lirayken bozdurup dekontunu götürüp bedava tavuk döner yemek gibidir. sonra bozdurduğun parayla 7 liradan dolar alıp 5.5 liraya düştüğünü görüp kendini enayi gibi hissetmek gibidir.

    pisuvara işerken gömleğe değen çiş, dona düşen son damla gibidir.

    ellerini yıkarken koldan gömleğe giren su gibidir.

    gece klübünde tuvaletin yanında loca açmak gibidir.

    yemek yerken yanlışlıkla sert bir şekilde dişlerin sürtmesi gibidir.

    sehpaya çarpan serçe parmak gibidir.

    ayağına giren taş gibidir, bagaj kapağına çarpan baş gibidir.

    allah ıslah etsindir.
  • 14
    neden iki uçta olmak zorundayız bilmiyorum. sneijder gönderilmeliydi. bunu not edelim...
    yerine de belhanda gibi biri alınmamalıydı. ne verdiği, vereceği belli olan bir adam alınmalıydı. maaşını geçtim, özellikle galatasaray gibi parasız bir kulüp 8 milyon euro veriyorsa ve verdiyse gerçekten işe yarayan ve yarayacak biri alınmalıydı. o yüzden sneijder seviciler de belhanda'yı zoraki övücüler de haksız. birinin dönemi bitmişti ve kötüydü, yerine gelen de ne onun ikamesi, ne de takımın istediği şeyleri yapabilecek bir adam. sneijder'in gönderilmesi ok. yerine belhanda vazıfsızının hem de 8 milyon euro bonservisle alınması hemen hemen skandal, kötü bir transfer.
  • 16
    hagi jubilesini bu takımda yaptı. şino hagiden sonra bu takıma gelmiş en büyük on numaradır . bunu tartışmam bile. klübün bu adamın seviyesinde futbolcu bulması zaten imkansız derecesinde.
    yapılması gereken sneijderin sözleşmesini makul bi seviyeye çekip futbolu bu takımda bırakmasını sağlamaktı. yanına da onu yedekleyebilecek genç gelecek vadeden bir on numara adayı. bunu yapmak yerine gidip mal gibi onun alt klasmanı belhandayı aldılar. sneijderle 35 yaşında bile bi şampiyonlar ligi maçına çıktığında heyecanlanırsın, beklentiye girersin. klas budur.
    kampa geç geldi zırvalarını geçin abi artık. adam gönderileceğini anlamış ve resmen kulüp kendisine mobing yapıyor. nasıl gelsin de antrenmana katılsın. iki yüzlülük değil mi bu?
    neyse. sneijderin gönderiliş biçimini hala içime sindiremiyorum. bu adam oynadığı her maçta kanıyla oynadı abi. yenilmeyi hiç bir zaman kabul etmedi. ve bu kulübü bu taraftarı sevdi, bir parçası oldu. ne mutluluklar yaşattı. bu adam daha kulüpten ayrılmamışken gidip 10 numarayı, yenildiği maçtan sonra sırıtan belhanda sümüklüsüne verdiler ya. söz bulamıyorum.
  • 18
    galatasaray tarihinin en vizyonsuz transfer hamlelerinden biridir.

    belhanda ile ilgili düşüncelerimi daha önceden yazmıştım. sneijder, gittiği sezon kafasında futbol oynamayı bitirmemiş olsa da fiziği artık kendisini taşımıyordu. bu açıdan gitmesi doğru olsa bile gidiş şekli inanılmaz şekilde yanlıştı.

    o dönemin futbol şubesinin yöneticileri, sneijder'in gidişini "çok külfetli bir kontrattan kurtulduk" diyerek bizlere yedirmeye çalıştılar, ancak benzer bir kontratı bana göre kendisinden 10 kat daha faydasız olan bir belhanda'ya verdiler.

    belhanda'nın galatasaray'ın oyun sistemine katkılarını burada saatlerce oturup tartışabiliriz. ancak her zaman savunacağım ve haklı olacağıma inandığım bir gerçek var. kendisi mental olarak devamlılık sahibi bir oyuncu değil. kuzey afrikalı topçularda her daim olan bir sorun bu, ama bazılarında bu defo çok daha belirgin ortaya çıkıyor. belhanda da onlardan biri. mesela fenerbahçe'li yassine benzia da mental olarak benzer sıkıntılara sahip.

    sneijder ile ilgili arzum, dilerim çok sevdiği istanbul'a geri döner ve galatasaray'ın idari ya da teknik kadrosunda uzun yıllar çalışır. yönetim umarım kendisini ve didier drogba'yı galatasaray'a bu şekilde geri kazandırır. böyle tecrübeler takıma hem marka değeri kazandırır, hem de kulübün vizyonuna katkıda bulunur.
  • 19
    sneijderi satmak bizden sonraki kariyerine baktığımızda gayet mantıklı hareket gibi gözüküyor. nice'de tutunamadı ve başka takım da istemedi kendisini. o da arabistan yolunu tuttu. şampiyonlar ligi'ni geçtim ligimizde bile büyük maç temposunu kaldıramıyordu. zaten durağan bir takımdık sneijder de hareket etmekten acizdi ve marke edilmesi çok kolaydı.
    yerine belhandayı almak da yaptıklarına bakınca net kötü hamle. illa 10 numara almak zorunda değildik ayrıca. elmander belhanda'dan bin kat daha iyi hücum yönlendirirdi forvet olmasına rağmen.
    insanların aklında hep volkan'ı bir sağa bir sola yatıran sneijder var ama son zamanlarda öyle değildi. sağa çekip kalçadan şut çıkarayım dediğinde ya bloklanıyordu ya da şuttan sonra yere düşüyordu. daha güzel bir şekilde ayrılabilirdik belki ama gitmesi ve bu takımın kurulması bizim için daha hayırlı oldu. tabi belhanda'dan bağımsız.
  • 20
    alındığında neden bu kadar konuşulmadı da 1,5 yıl sonra muhabbeti yapılıyor anlamadım. bas bas bağırdık, kalemle kağıtla anlattık. belhanda leş gibi oynuyor, kıçına tenekeyi bağlayıp çoktan yollamak lazımdı ama alındığında herkes iyi oldu, fena olmadı diye düşünüyordu, sneijder performansı civarında bir katkı verir kafasındaydı. hadi herkes olmasın yüzde 90 diyelim. iş işten geçince veriyoruz tepkilerimizi, yanlış yapıyoruz.
    not: sneijder perte çıkmış bir ferrari değildir, belhanda ise dacia bile değildir.
  • 21
    adam futbolu bıraktı. bizim çocuklar adamın peşini bırakmadı. lan biz de sevdik. oyununu sevdik. koşmasını sevdik. gülüşünü, mütevazi yengemizi, tatlı çocuğunu, fener ağlama diye tezahürat yapmasını. yeter artık, bırakın şu adamın yakasını. belhanda, kadronun yenilenmesinde isim olarak, bugüne kadar oynadığı futbol açısından çok iyi bir tercihti. ben hala seviyorum kendisini ama sneijder etkisi yaratması imkansız tabi.

    sneijder gitti arkadaşlar. futbolu da zevk ve para için oynuyor sadece. ünvanlarını korumak için bizde de bir buçuk sezon oynadı. bırakın artık şu adamın peşini. bir gün kulübede görürüz zaten kendisini ömrümüz olursa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın