• 18
    galatasaray tarihinin en vizyonsuz transfer hamlelerinden biridir.

    belhanda ile ilgili düşüncelerimi daha önceden yazmıştım. sneijder, gittiği sezon kafasında futbol oynamayı bitirmemiş olsa da fiziği artık kendisini taşımıyordu. bu açıdan gitmesi doğru olsa bile gidiş şekli inanılmaz şekilde yanlıştı.

    o dönemin futbol şubesinin yöneticileri, sneijder'in gidişini "çok külfetli bir kontrattan kurtulduk" diyerek bizlere yedirmeye çalıştılar, ancak benzer bir kontratı bana göre kendisinden 10 kat daha faydasız olan bir belhanda'ya verdiler.

    belhanda'nın galatasaray'ın oyun sistemine katkılarını burada saatlerce oturup tartışabiliriz. ancak her zaman savunacağım ve haklı olacağıma inandığım bir gerçek var. kendisi mental olarak devamlılık sahibi bir oyuncu değil. kuzey afrikalı topçularda her daim olan bir sorun bu, ama bazılarında bu defo çok daha belirgin ortaya çıkıyor. belhanda da onlardan biri. mesela fenerbahçe'li yassine benzia da mental olarak benzer sıkıntılara sahip.

    sneijder ile ilgili arzum, dilerim çok sevdiği istanbul'a geri döner ve galatasaray'ın idari ya da teknik kadrosunda uzun yıllar çalışır. yönetim umarım kendisini ve didier drogba'yı galatasaray'a bu şekilde geri kazandırır. böyle tecrübeler takıma hem marka değeri kazandırır, hem de kulübün vizyonuna katkıda bulunur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın