• 4
    istanbul'un en güzel yerinde ve en güzel kulübünde ileride neler yapmamaları gerektiğini öğrenerek antrenörlük hayatlarına başladıkları için fazlasıyla şanslı olan ikili. sezon başında bir italyan yardımcı gelsin istedik (bkz: (bkz: angelo di livio/@jilet)), hatta kulübün resmi web sitesinde gönderilmesine rağmen gözüken ve yakında geri döneceğiz diyen albert riera bile olmadan başlanıldı ve yük iki arkadaşın omuzlarına kaldı.
  • 5
    1 eylül 2020 tarihinden itibaren galatasaray futbol takımında fatih terim’in yardımcılığını yapan eski futbolcularımız.

    1 senedir takıma ne katkı verdiler, hangi problemlere yardımcı oldular, taktik sistem olarak ne gibi fikirleri ve çözümleri oldu merak etmekteyim.

    bu ikiliyi kulübede gördükçe sinirlerim artıyor. zaten terim’e akıl vermeleri mümkün değil, terim daima kendi bildiğini okur. terim’in bu ikiliyi istemesinin sebebi de kararlarına karşı ağızlarını açamayacağını bilmesi.

    bu şekil takım yönetilmez, evlatçılık zihniyetiyle başarı gelmez. köklü değişiklikler artık şart.
  • 8
    16 eylül 2021 galatasaray lazio maçı'nda tribünlerden izleyebildiğim ve gözlemlediğim kadarıyla selçuk inan çok fazla oyuna müdahalede bulundu. özellikle oyuncularımız yerleri kaybettiklerinde sürekli oyuncularımızı uyardı ve olmaları gereken yerleri gösterdi.

    yani demem o ki, gereksiz yere, hatta elimizde hiç bir veri yokken, eleştirilmemesi gereken ikili. ben de takıma ekstra yardımcı alınması, bazı özel idmanların onların eşliğinde yapılması, bu ekibin baya kalabalık olması taraftarıyım. fakat bunları istemekle, selçuk inan ve necati ateş ikilisini kötülemek aynı şeyler değil.

    umarım hocalık kariyerleri de oyunculuk kariyerleri gibi başarılı geçer.
  • 9
    dün oynanan oyunda oyuncu değişikliklerinde payları olduğunu düşündüğüm ikili. birkaç saniyeliğine kamera kulübeyi gösterdiğinde hocayla harıl harıl sağ kanatlarına yapılacsk counter hamleyi konuşuyorlardı en son hocanın da ağzını okuyabildiğim kadarıyla ömer bayram adı geçti. eksikleri çok olabilir ama iki genç yardımcılar henüz.

    (bkz: 9 aralık 2021 lazio galatasaray maçı)
  • 10
    harika başarılar da yaptilar bazen güçleri yetti bazen yetmedi. ama her daim galatasaray için bir seyleri yapan veya yapamayan galatasaraylılar oldular.

    son görevlerinde futbol camiasi için kucuk denebilecek ücretlere antrenörluk yaptılar. başarılı oldular olmadılar. sonuçta emek verdiler.

    galatasaray saflarından bir gun olsun ayrılmamış galatasaraylılardır.
  • 11
    2021-2022 sezonunda bir çok şeyin sebebi olarak görülmüş olan ikili, belki de ilk defa bir futbol takımında yardımcı antrenörlerin yeterliliği tartışmaya açılmıştır. bu ikilinin antreman yaptırdığı takım duran toptan rakibe kolay kolay vurdurmazdı, bu ikilinin antreman yaptırdığı takım kapandığında hücuma geçiş setleri ile çıkardı, dahası oyunu sete oturttuğunda da kolay kolay pozisyon vermezdi. gönderildiler, yerlerine aldıkları maaşın neredeyse 10 katını alan adamlar geldi. duran toptan her maç mutlaka 2-3 tane vurduruyoruz ve 2 maçta 1 falan mutlaka gol yiyoruz. o keyifle izlediğimiz geçiş setlerimiz kayboldu, takıma hücumcular ve savunmacılar diye 2 ye bölüp geriden babel veya momo'ya top şişiriyoruz. başka türlü oynarsak savunma elek oluyor zaten. çünkü bütün sorun bu ikilinin yetersiz olmasıydı ve yerlerine onların 10 katı maaş alan adamlar getirerek sorunu çözdük.

    galatasaray taraftarı bazen yerli ve özellikle kendisine ait unsurlarına çok kolay kafa takıp çok gereksiz yükseliyor. yeterliliğini bilmediği yabancılara kazan ile verilen şeyi sorgulamazken aidiyetinden ve özverisinden emin olduğu evlatlarına şırınga ile verilen şeyin bile hesabını yapabiliyor. çok kötü bir gelenek haline geldi bu ve kurtulmamız uzun zaman alacak.
  • 13
    madem kendileri hakkında cilalama parlatma şenlikleri başlamış, tarihe not düşülsün: 4. fatih terim döneminde, oyuncuları çalışarak geliştiremediklerini itiraf etmişlerdir. bu bile tek başına florya kapısından bir daha girmemeleri için yeterli sebeptir.

    ayrıca, tıpkı fatih terim'in önceki yardımcıları gibi, bırakın galatasaray seviyesindeki bir takımı, alt lig takımlarında bile o "muhteşem" hocalık yeteneklerini sergilememektedirler. nedense artık.
  • 14
    karakter bakımından, teknik adamlık kariyeri düşünüldüğünde, necati ateş’in üst seviyelere çıkacağını düşünmüyorum. bi kere politik değil, hasta derecesinde galatasaray’lı ve gördüğüm kadarıyla hitabeti de iyi değil. oyunculara sirayet etmesi bakımından hitabet önemli. futbolculuğunda da öyleydi. bizde oynadığı 2011-2012 yılı haricinde hep kapasitesinin altında oynadı. kadro dışı kaldı, kiralık gönderildi, yurtdışına bile kiralık gitti ama sahip olduğu yeteneğine yakışan bir kariyeri olmadı. en fazla hasan şaş kadar olur diye düşünüyorum teknik adamlığı

    selçuk inan ise başka bir mevzu. fatih terim ile birlikte çalışmasaydı illa bir takım çalıştırırdı. bi kere fazlasıyla zeki, sessiz sakin yapısına rağmen lider bir karakter, üstelik gayet politik bir adam. galatasaray’lı olduğunu biliyoruz ama bunu abartılı bir şekilde göstermedi hiçbir zaman. yeri geldiğinde konuştu, çoğu zaman sustu falan. oyun bilgisi de gayet iyi. bence olur selçuk’tan. bir iki takım çalıştırırsa kulübün kapısı açık, arda ile birlikte belki çalıştırırlar takımı.

    ben ileride arda turan’ın kulübümüzde görev yapacağını düşünüyorum. ister sevin, ister nefret edin umrumda değil ama önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu olacak. buna kendinizi hazırlayın bence.
  • 15
    kendilerinin seviyesini iyi veya olarak olcecek yeterlilikte degilim. hadi teknik direktor karar verici oldugu icin saha icindeki hamleleriyle yorum yapiyoruz da, yardimci antrenorler hakkinda boyle bir kaniya varmak icin floryada antrenmanlari takip etmek gerekiyor. sosyal medyada da tonla kisiden elestiri olduguna gore, antrenmanlarimiz bu elestiren taraftara acikmis demek ki. diger turlusu iskembeden (bu uzvu tercih edelim) sallamak oluyor cunku.

    esas takildigim nokta da ustteki durumla birlikte liyakatleri sorgulanirken daima “niye baska takim calistir(a)miyorlar” seklinde elestirilere maruz kaldiklari. her eski futbolcunun, ya da futbolculuktan gelerek antrenorluk basamagiyla kulubeye adim atanlarin iyi bir teknik direktor olmasi bekleniyor. adamlar belki 60 yasina kadar yardimci antrenorluk kariyeri yapip 60 yasindan sonra teknik direktorluk yapmak istiyorlardir, bilemeyiz ki. keyiflerinin ve kariyerlerinin kahyasi miyiz?

    acma germe yaptirabilen her adami, taktik bilgisine ek olarak birsuru meziyet isteyen teknik direktorluge layik gormek zaten bugun yasadigimiz temel problem. herkes “iyi bir teknik direktor” olmayi gectim, sadece “teknik direktor” olmali diye bir futbol kurali varsa gosterilsin de ogrenelim.
  • 17
    antalyaspor teknik direktörü nuri şahin, son verdiği röportajda yardımcılarında aradığı kriterler için: "yanlışa yanlış diyebilecek insanlar olmalı. ben beyaz bir duvara siyah diyorsam, simsiyah diye hak verenleri değil beyaz diye karşı çıkanları yanımda isterim." diyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=4_r0mmy6UN4

    benim aklıma bu demeçte direkt olarak necati ateş, selçuk inan hatta ümit davala geldi. fatih terim'e karşı çıktılar mı, uyardılar mı bunu elbette ortamın içine girmeden bilemeyiz. ama fatih terim'in cezalı olduğu dönemlerde veya bu isimlerin yorumculuk yaptığı dönemlerdeki (ümit davala - tivibu / necati ateş - bein) demeçleri hep paralel düşündüklerini gösterdi bize. bir kez farklı konuşmadılar, bir kez fatih terim'in ağzından değil de kendi ağızlarından çıkmadı sözler. eleştirirken bile fatih terim konusundan uzaklaşıp; yönetimleri, kulüpte çalışan diğer yabancı hocaları veya bazı futbolcuları değerlendirmeyi tercih ettiler.
  • 18
    yeterliliklerini bilmediğim için zamanında eleştirilmesini hep saçma bulmuştum, hala aynı fikirde olduğum ikili. özellikle ülkede hemen hemen bütün hocaların yardımcıları aynı kalibrede iken ülkede sadece bu ikilinin konuşulması bir planın parçası olduğu çok belliydi. bu plan çerçevesinde, medyanın da desteğiyle yardımcı hoca diye torrent'le görüştü yönetim. torrent'in ben artık yardımcı hoca olmam demesinden başka sorun yok tabi.

    ayrıca futbol takımı limitleri varken de yardımcı antrenör getirmek sıkıntılıydı. muhtemelen bu ikilinin maaşı tl üzerinden verilir. yabancı bir yardımcı kendi para birimine göre aynı parayı istese yaklaşık bu ikilinin 15 katı maaş alacak demek. bu da zaten eksik olan takımımızın sahada daha da eksik olması demek.

    daha 1 sene önce pozisyon antrenörü sistemine geçtik diyen hoca, niye bundan vazgeçti demek yerine biz her zamanki gibi kişileri zan altında bırakmayı seviyoruz. bunu da kendi evlatlarımıza zarar vererek yapıyoruz.

    gerçi domenec hocanın yardımcılarının da hepsinin ispanyol olduğunu ve bu konuda hiç eleştiri almadığını düşünürsek galiba buradaki eleştiri sebebi de belli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın