• 15
    kendilerinin seviyesini iyi veya olarak olcecek yeterlilikte degilim. hadi teknik direktor karar verici oldugu icin saha icindeki hamleleriyle yorum yapiyoruz da, yardimci antrenorler hakkinda boyle bir kaniya varmak icin floryada antrenmanlari takip etmek gerekiyor. sosyal medyada da tonla kisiden elestiri olduguna gore, antrenmanlarimiz bu elestiren taraftara acikmis demek ki. diger turlusu iskembeden (bu uzvu tercih edelim) sallamak oluyor cunku.

    esas takildigim nokta da ustteki durumla birlikte liyakatleri sorgulanirken daima “niye baska takim calistir(a)miyorlar” seklinde elestirilere maruz kaldiklari. her eski futbolcunun, ya da futbolculuktan gelerek antrenorluk basamagiyla kulubeye adim atanlarin iyi bir teknik direktor olmasi bekleniyor. adamlar belki 60 yasina kadar yardimci antrenorluk kariyeri yapip 60 yasindan sonra teknik direktorluk yapmak istiyorlardir, bilemeyiz ki. keyiflerinin ve kariyerlerinin kahyasi miyiz?

    acma germe yaptirabilen her adami, taktik bilgisine ek olarak birsuru meziyet isteyen teknik direktorluge layik gormek zaten bugun yasadigimiz temel problem. herkes “iyi bir teknik direktor” olmayi gectim, sadece “teknik direktor” olmali diye bir futbol kurali varsa gosterilsin de ogrenelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın