resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:63
Uyruk:Hollanda
  • 1215
    kendisinin basın toplantılarını izlerken ben ekran başında sinirleniyorum gelen sorular yüzünden. bu kadar kalitesiz ve aynı zamanda ahlaksız basın mensubuyla başedebilmesi gerçekten zor. az önce acayip sinirlenmesine rağmen aşırı bir tepki vermemeyi başardı. ancak böyle giderse bu psikolojik savaştan yara almadan çıkmamız mümkün değil.

    daha önce de belirttiğim taraftar bir şekilde kendisinin yanında olduğunu hissettirmesi lazım. artık rize maçında pankartlar mı açılır, antrenmana sırf kendisini desteklemeye mi gidilir bilemem ama bu konuda bir şey yapılması şart.
  • 3588
    heerenveen'e nasıl bir top oynattığını bilmiyorum ancak sezon içinde* takımdaki birçok topçunun piyasa değerini yükseltmiş görünüyor. ek olarak 8 haftaları var ve avrupa potasından 7 puan uzaktalar. bu 8 haftada feyenoord maçı haricinde denk ya da kendilerinin altında görünen takımlarla maçları var, umarım takımını avrupa kupaları potasına sokar ve kendisinin de başarılı olduğunu görürüz.
  • 2033
    dursun aydin ozbek ve yonetimiyle calisan teknik direktor pep guardiola olsa basarili olamaz galatasaray. mumkunati yok. dolayisiyla jor'a basarisizligi icin tek bir laf etmem. kendisi basarili olsun diye degil, baska kimse bulunamadi diye getirildi o koltuga. isini de layigiyla yapmaya calisiyor. hatalari var, hatalari cok, daha da cok olacak ama basarisiz olmamizin sorumlusu olarak onu gormuyorum. gormeyecegim de.
  • 2719
    kendisiyle ilgili çok büyük bir hayal kırıklığının kıyısında dolaştığım hocamız. efendi olması, sevimli ve sade tarzı, üst seviyede başarıya aç olması, ajax altyapısı dolayısıyla futbolun tüm temel inceliklerini bilmesi ve genç oyuncularda yaratacağı gelişim beni fazlasıyla ümitlendirmişti. geçen sezonun sonlarına doğru oynanan oyun, alınan kupa, yaz döneminde tam olarak istenen oyuncular alınmasa da kadrodan temizlenen çöpler, ardından süper kupa ve ligin ilk 6 haftasında takımın geldiği seviye, boşa ümitlenmediğimi düşündürdü bana. ama işler tersine döndü yavaş yavaş. hocam kabul ediyorum, kadron 3-4 oyuncu dışında anadolu takımından hallice. fiziksel olarak en iyi dönemini geride bırakmış adamlarla belli bir handikabın var. ama takım şu an sahaya hiçbir şey koyamıyor. güçsüz, bezgin, bitik adamlar var sahada. biz bunu istemiyoruz. eğer gerçekten teknik direktörsen bırak 1-2 tanesini kadro dışı, yok eğer böyle bir yetkin yoksa zaten orda durmanın bir anlamı yok. dursun özbek'in riekerink'ten sonra ziya doğan'ı getirmeyeceğinin bir garantisi yok biliyorum ama bu gidişle kan değişimi kaçınılmaz gibi duruyor. lütfen daha henüz oradayken bir şeyleri değiştir hocam, seninle başarmak çok daha güzel olacak.
  • 3308
    ilk olarak fenerbahçe derbisinde* dengesi bozuldu. (bkz: jan olde riekerink/#2066481)

    akabinde kasımpaşa maçıyla* kontrolü kaybettiği iyice ayyuka çıktı. (bkz: jan olde riekerink/#2077684)

    oynatmak istediği pas oyunu, kadro istikrarı, bireysel gelişime önem vermesi hocayı önemli kılan özelliklerdi. ancak -sebebi ne olursa olsun- bu özelliklerinden bir bir feragat etti. kadro istikrarı bitti. en son maçta da* pas oyunu oynatma mentalitesindeki bir hocanın asla yapmaması gereken/yapmayacağı bir şeyi yaptı. çıkarttığı kadronun, kafasındaki oyun şablonuyla uzaktan yakından alakası yoktu. maalesef denge kaybının sonuçları bir bir ortaya döküldü.

    son maçta her şey gün yüzüne çıktı. (bkz: 12 şubat 2017 galatasaray kayserispor maçı)

    takımın bir planı olmadığı, tolga'nın kullandığı ceza sahası yayında olan serbest vuruşta görüldü. ne yapacağını bilmez halde bir takım, ne kornerlerde istikrar sağladı, ne serbest vuruşlarda...
    böyle bir takımın gol yeme alışkanlığı olan yan topları, savunmasını da bekleyemezdik o andan itibaren. sahada adeta "başıboş" 11 adam vardı. bunun sebepleri başka bir konu. önemli olan bu durumu ortadan kaldıramayan hocamızın başarısızlığıdır.

    eğer gönderildiği haberleri doğruysa, kendisine teşekkür ederim. umarım hep mutlu olursun riekerink bey. sen, bu coğrafyada sadece işine odaklanan, doğru adamın temsiliydin. seni bu yüzden sevdim.
    ancak galatasaray...
    onu bambaşka severim.
    kimsenin peşinden değil galatasaray'ın peşinden giderim.
    sen de bu psikolojimizin bilincinde olacak kadar, tespitleri doğru bir adamsın.
    güle güle...
  • 1201
    2016-17 sezonunun 3. maçında, kayseri deplasmanında puan kaybederek basını galeyana getirmiş adamdır. babam bile beni arayıp "gördün mü iyi hocanızı" dedi.

    maç özelinde konuşmak gerekirse halen hamle oyuncusu yok. devre arasına girerken maçı izleyen arakadaşlar ile selçuk ve yasin çıkmalı diye konuşmuştuk; selçuk-de jong değişikliği ile orta saha kırılganlığını alarak, ilk devre gol dışında herhangi bir iş yapmayan yasin'i çıkartıp josue ile 3. bölgede daha yaratıcı işler yapmak istedi; olmadı. puan kaybettiğimize elbette üzüldüm ama kendimi yerine koyuyorum; ben de olsam kendisiyle aynı şeyleri yapardım kayseri maçında; tek fark de jong ile başlayabilirdim. sinan da girebilirdi ama josue de geçen maç iki gole giden pasları yapan adam olduğu için eleştiremem.

    takımın biraz daha tempolu ve biraz daha baskılı oynamasını sağlar, bu sırada sakat ilk 11 (podolski) ve hamle adamları (siktorson) dönerse bence olacak; kendisi yüzümüzü kara çıkartmayacak. arkandayız hocam.
  • 2818
    malesef taviz verdikçe oyuncular tepesine çıktı. takımın içindeki disiplini sağlayamadı ama o kadar dar bir alanı var ki kendisine de kızamıyorum.

    misal ligin 2. devresinin ilk maçı konya deplasmanı. bruma cezalı sanırım, podolski yüksek ihtimalle gidici ve sinan hem sakat hem verimsiz. bu şartlarda yasin'i pamuklara sarmak zorunda kalıyoruz, yasin gibi bir çapsızdan 7 gollük bir katkı alması ayrıca takdire şayan ama yasin dediğimiz adam aklı kıt, sorumsuz bir arkadaş olduğundan böyle kritik bir dönemde resmen takımı satabiliyor. eğer biraz disiplinli bir hoca olabilseydi yasin'i dün hatta daha önce kadro dışı bırakır konya deplasmanına da u 21'den ya da u19'dan bir kanat oyuncusuyla çıkardı.

    ayrıca hamit'in olmayacağı çok belliyken ligde de zaten çok gerekmedikçe oynatmıyorken, her türkiye kupası maçına genç orta saha oyuncularımızla çıkıp onları rotasyon içine sokabilirdi, kendisi gibi alt yapılardan yıldızlar çıkarmış bir isimden bunu beklerdik ama o yönetim baskısıyla hamit'i oynatmak zorunda kalıyor.
    neden? çünkü hamit'in alacakları bu yıla yayıldı ve yeni sözleşme yapıldı, maç başı kazanması lazım ki gidip yönetime atar yapmasın.

    kendisini güvende hissetmediği de kesin, bu yönetim kendisi üzerinde baskı artınca hemen ipini çekecektir, bunu kendisi de gayet iyi biliyor. bu sebeple zor koşullar altında iyi sonuçlar alması lazım. bunu da ancak takımın ağabeyi ve yıldızlarını yanına alabilirse yapabilir.

    kim bunlar?

    en başta sneijder, selçuk(bu sebeple sürekli selçuk güzellemesi yapıyor, selçuk hem kaptan hem de takım üzerinde ağırlığı var), podolski, hakan, sabri (malesef buna mecbur) bruma(papaz değil ama yıldız, performansı kritik), yasin(mecbur kendisinden başka alternatifi yok), hamit(yönetim baskısıyla)

    geçen bir maçta oyuncu değişikliği için yedek kulübesine bakmıştık josue, cavanda, hamit, linnes vs vardı.

    lan şu takımdan muslera, sneijder, bruma'yı çıkar kasımpaşa oluyorsun.

    neyse hocayı seviyorum ve sezon sonuna kadar da kalmasından yanayım, çünkü dursun özbek gidene kadar zaten huzur yok ama en azından saçma sapan yeni sözleşmeler yapılıp sonra oradan da tazminat yemek istemiyorum.

    bizi şu dönemde şu kadroyla kısa sürede etki ederek tepeye çıkaracak teknik adam bence yok. gelen kişi de daha farklı şeyler yapmayacak.

    dilerim devre arasında önümüzdeki sezonlar için de takım iskeletine girebilecek birkaç takviye yapılır da en azından hoca daha iyi şartlarda elinden geleni yapmış olur. yoksa dursun özbek ve yönetimi şampiyon olsak da, olmasak da gitmeli...
  • 2766
    25 aralık 2016 galatasaray alanyaspor maçında beni şaşırttı.

    hocanın karakterini ve duruşunu sevdiğimi çok kez söyledim. taktisyenlik açısından da bir çok kez eleştirdim. bu eleştrilerden birisi de takımın eren gibi bir forvete orta kesmemesiydi. bugün ilk 30 dakika herkes orta açmaya çalıştı resmen. eren de bu duruma hareketlenerek cevap verdi. forvet hattında daha aktif oldu ve orta kafa olmasa da golünü attı.

    bu tarz işleri çoğaltmalıyız. 2000 lerin başında borissia yı ve çek cumhuriyetinin uzun dönem uyguladığı jan koller taktiği geliyor aklıma. koller kadar uzun olmasa da onun kadar iyi kafa vuran bir adam var kadroda ve biz orta açarak onu beslemeliyiz.
  • 147
    iyi hoş adam. yalnız 13 nisan 2016 galatasaray fenerbahçe maçı sonrası basın toplantısında sarfettiği bir iki cümle normal zamanda söylense adamın bir yerinden kan alırlar.

    cümle bir; "takımımla gurur duydum."

    cümle iki; "bugün bizim için alınacak maksimum sonuç buydu."

    yani var ya. sinirlerimiz o kadar bozuk ki şu açıklamaları tartışmadık bile.
  • 2555
    kendisinin en sevdiğim yanlarından biri futbolcu sağlığını her şeyden öne koymasıdır.

    mesela en son 11 aralık 2016 galatasaray gaziantepspormaçı hafiften sakatlanan serdar aziz'i hiç zorlamadan kenara aldı. veya tam anlamıyla hazır olmadan oynatmadı. normalde serdar'in sakatlık dönüşleri semih kaya'dan bile kötü olur.
    gene cavanda sezon başı hazırlık kampını geçirmediği için takıma koymadı.
    tolga'nin da muhtemelen oynamayamacak kadar bir sakatlığı yoktur ama genede riske atmiyor.

    böyle devam etmesi dileğiyle...
  • 3554
    başarılı olmasını gönülden istediğim eski teknik direktörümüz. ülkesinde baskı altında kalmadan kendini geliştireceğine inancım tam.

    https://twitter.com/...084209788391424?s=19

    ayrıca romantiklik olsun diye demiyorum ama bi gün kral ilan edip diğer gün soytarı ilan eden iyi gün taraftarından değilim. benim için her zaman riekerink bey olarak kalacak. asıl leş kadroyla ezeli rakiplerinden kupa alan adam potansiyele sahiptir. tudor’a çıkılan destek ve bütçe bu adama verilse çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. sesi çıkmıyor diye harcanan insanlardan sadece birisi.
  • 2005
    10 maç 5 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet. içeride 4-2'lik gaziantepsor mağlubiyeti. evet 2011-2012 sezonunun başlangıç performansı. hani o hepimizi gururlandıran muhteşem futbolun oynandığı ve şampiyonluğun sike sike alındığı sezon.

    o sezon başlangıcında da hiçbirimiz ümitli değildik, takım alınmamıştı, çakma imparator eboue'yi sol açık falan oynatıyordu. ama takım alıştıkça çok daha iyi bir futbol oynamaya başlamıştık.

    bu sezondan umudun bu kadar kolay kesilmesini anlayamıyorum kesinlikle. daha serdar aziz ve de jong eklenecek takıma. yerlerine oynayacakları oyuncular da herkesin fikir birliğine vardığı üzerine takımın safraları.

    bu kadar yüklenmeyin bu adama. basında kankası yok diye bu kadar vuruluyor kendisine yoksa aman aman kötü bir tablo yok ortada.
  • 2254
    ilk günden beri hocalığını eleştiriyorum hem de çok sert. ama adamlığı asla eleştirilemez. hele ki yok sneijder'den direktif aldı falan bunun imkanı yok. sneijder'in kısa donlu halini bilen adam sneijder'den direktif almaz. aslan gibi çıkıp topçularını korumuştur. helal olsun. umarım topçular iyi niyetini su istimal etmezler.

    not: direktif konusu selçuk'un kesilmesi anlamında. yoksa sneijder'in jor döneminde daha geniş yetkilere sahip olduğu aşikar.
  • 1607
    galatasaray'da hollanda rüzgarları estiren hoca.

    kendisiyle ilgili biraz garip bir endişem var. bir basın toplantısında "taraftar sizi çok seviyor buna ne diyorsunuz?" minvalinde bir soruya, "önemli olan başarılı olmak" konulu bir cevap vermişti. aslında bahsettiği şuydu; taraftar başarılı olduğum müddetçe beni sever , ama ben de biliyorum ki başarısızlıkta rüzgar tersine döner.
    evet gerçekten de, başarısızlık en "olmazsa olmaz" adamları bile alır götürür. fatih terim bile nasibini almıştır bundan. sebepleri ne olursa olsun , kimse başarısızlığı hoş göremez, futbol bu konuda acımasızdır. diyelim ki işler ters gitti ve riekerink başarısız oldu, bu durumda artık geriye dönüş yok , kendisinden asla alt yapı hocası olarak faydalanamayacağız. bir de bu açıdan düşünmek lazım. belki de mükemmel bir alt yapı hocasını kaybedeceğiz, çünkü artık o şekilde görevde kalabileceğine inanmıyorum.
  • 637
    adamın takımı mühendisliğindeki değerlendirme ölçütleri, zeytinyağı ile suyun birbirinden ayrılması misali, olabildiğince doğru yerlere temas ediyor. geldikleri günden bu yana olcan ve tarık'ın bu takıma neredeyse hiçbir faydası olmadı, ama gelen hiçbir hoca bu yaraya neşter vurmadı ve bu adamlar yerlerini garanti zannettiler. umut için durum daha farklı, ortalama 1,5 sezon olabildiğince faydalandık kendisinden, ama bu saatten sonra aldığı para/fayda açısından bakılacak olursa, takımdan acilen gönderilmesi gerekiyor. işte bu adam bunları adamcılık, grupçuluk yapmadan tespit edip, gereğini yapıyor.

    tebrik ediyorum kendisini, çünkü hem kendisine ayak bağı olacak olan, hem de kulübü zerre ileri taşımayacak olan safralardan kurtarıyor bizleri. bu arada selçuk inan'ın da performansını yeterli görmediğini düşünüyorum, ama onun takımdan gönderilebilmesi daha zor olduğundan, ona yakın olan ve kötü performansı olanları gönderip, selçuk'u takım için daha faydalı hale getirmeyi de düşünüyor olabilir. çünkü bizler selçuk'u geldiği ilk sene ve ondan sonraki sene gösterdiği performans ile sevdik. ne zaman ki burak ve trabzon'daki arkadaşları takıma dahil oldu, o zaman kendisini kulüpten üstün görmeye başladı bu arkadaş. bu kararlar onun da galatasaray'daki geleceği için olumlu sonuçlar doğurabilir.

    onun dışında sıradaki etap hocanın istediği futbolcuları takıma kazandırmaktır. ben düşüncelerini gerçekleştirebilirse, göze çok hoş gelen ve disipline edilmiş bir futbol takımı izleyeceğimizi düşünüyorum. hani şu avrupa'da kendi liginde orta sıralarda olmasına rağmen futboldaki hedeflerinden vazgeçmeyen, bizim ülkemizin takımlarıyla karşılaştıklarında da "adamlara bak be, ne de güzel takım oyunu oynuyorlar" dediğimiz türden bir takım. bu adam izlerken gıpta edilecek bir takım kuracak inşallah. ilk geldiği günden beri öyle hissediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın