resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:63
Uyruk:Hollanda
  • 3541
    dursun özbek faciasının içinde pırlanta gibi parlamış, o dönemin en günahsız ismi olmayı başarmıştır. taa çin'lerden çağırıp da altyapıya geç dediğimiz, sonrasında dede denizli'yi şutlayınca 'takımın başına geç' dediğimiz, bir sene bile etmeyen galatasaray kariyeri boyunca bize iki derbi galibiyeti sonucu iki harika kupa kazandırmış, yakışıklı ve son derece beyefendi bir antrenördür. son beş senede (fatih terim'in ayrılığı sonrası) bizleri en çok umutlandıran hoca olmuştur. belki hamza hamzaoğlu ile şampiyonluk gördük, ama sonra çok fena şeyler yaşadık.

    acaba diyorum, fatih terim, altyapı için kendisiyle bir görüşse miydi? *
  • 2275
    necip turk basininin, siyasetçisinden, spor insanina, ekonomistinden, ilahiyatçisina hemen hemen hiç kimseye ozgurce soru soramadigi dogrudur. suya sabuna dokunmaz denilen konulardan bile nem kapabilen bir siyasi atmosfer içinde basin da iktidarin elinde bir silah gibi kullandigi bir aygita donustu. bunlarin hepsi tamam. ve yine kimseye sorulamayan sorularin jor'a soruldugu da dogru ama olmasi gereken ona niye sorulabiliyor demekten ziyade digerlerine neden sorulmuyor demektir. bugun kemal kilicdaroglu, figen yuksekdag, selahattin demirtas veya devlet bahceli diyelim ki yandas bir kanalda bir programa katılsa, programdaki sunucu onlari sikistiracak soru sordugunda, diyelim demirtas'a pkk ile olan iliskileri soruldugunda, diyelim kilicdaroglu'na izmir'deki iscilerin grevi sirasinda belediyenin yalan soylemesi soruldugunda veya bahceli'ye partisinde kurultay yaptirmamasi soruldugunda sorulmasin bunlar mi diyecegiz? siz tayyip bey'e neden soru soramiyorsunuz sorusu dogrudur ve cok gecerlidir. talep edilmesi gereken de budur. dolayisiyla jor'a niye boyle sorular soruyorsunuz demenin anlami yoktur. bu adam cocuk degil. her sorunun cevabini verebilecek akla sahiptir. galatasaray teknik direktoru olup 900 bin euro maas alirsaniz, haliyle zaman zaman art niyetli sorularla da karsilasirsiniz. muhim olan aziz yildirim'a cas'ta sikeciliginiz tescil edilip, kulubunuze 3 sene avrupa yasagi getirmenize ragmen, neye dayanarak biz sike yapmadik diyorsunuz sorusunu sormayan gazetecilere o soruyu sordurtmaktir.
  • 2842
    kendisini sezon başında övüp, son dönem oynanan futbol ile eleştirmiş olmama rağmen, şampiyon olamayacağını bile bile takımın başında kalması gerektiğini savunduğum insan.

    bunun temel sebebi ffp baltasının halen başımızın üstünde sallanıyor olması. o kadar kritik bir konumdayız ki, riekerink yerine gelecek herhangi bir teknik direktörün isteyeceği maaş dahi ffp sınırını aşmamızı ve olası cezaları gündeme getirebilecektir. ülkenin içerisinde bulunduğu beşeri koşullar dahilinde 500bin euroya kaliteli bir hocanın bu ülkeye gelmesi için herhangi bir sebep var mıdır? yoktur.

    kadromuz halen yetersiz. özellikle savunma hattımız o kadar zayıf ki riekerink değil conte dahi gelse semih'e sabri'ye savunma yapmayı öğretemez. geçen sene rezil olarak geçirdiğimiz sezona ilaveten kadromuza bir forvet (eren) bir açık (bruma) ve bir defansif orta saha (de jong) kattık. tolga'nın sakatlığı olmasa tolga orta sahadaki amelasyonu yapabilmesi nedeniyle benim gözümde doğru bir transferdi ancak sanırım bacağı koptu ondan faydalanamıyoruz. keza serdar, beklediğimiz üzere sakatlanarak sezonu kapattı. sigthorsson'u 1 dakika bile oynatamadık, yağlı kazık cavanda'yı oynatmamıza rağmen 1 dakika bile faydalanamadık.

    bununla birlikte, sene başında ideal kadrolarımızı yazarken bruma ile ilk 11'e yazdığımız diğer bir kanat oyuncusu sinan gümüş'ün, tamamen kendinden kaynaklanan sebeplerle "olduğuna" kanaat getirmesi neticesinde bir serdar özkan'a dönüşmesi, son senesi olduğundan mı, yaşlandığından mı bilinmez savruk maç ve dakika sayısını %100 oranında arttıran bir chedjou'muz var. geçen seneki sinan katkısını alabilsek dahi farklı bir yerde olabilirdik.

    bu şartlar altında gelecek hiçbir hoca sihirli değnek ile işleri düzeltmeyecek, yine ve yeniden saçma bir yapılanma olacak; sonuç yine hayal kırıklığı ve yine hüsran olacaktır.

    türkiye ligi maçların taktik ile kazanıldığı bir lig değil. eğer öyle olsa idi şu an halen roberto mancini takımı çalıştırıyor ve biz 23. şampiyonluğu kovalıyorduk. bu ligde oyuncu kaliten ne kadar iyi ise o kadar fazla puan alıyorsun. nasıl ki lens, topal ve kjaer'in olmadığı maçlarda fenerbahçe puan kaybediyorsa, nasıl ki gomez, sosa ikilisi gittikten sonraki beşiktaş geçen seneki topunu oynayamıyorsa, bizim de sorunumuz kadro kalitemizin yetersiz olması.

    tek kanattan atak yapıyoruz. bunu sağır sultan bile biliyor zira sağ bekimiz, aldığı topları ya karşı kanattan taca, ya da muslera'ya oynuyor. taçları inatla ve ısrarla rakibe atıyor. orta sahamız temposuz, iyi kötü bir pivot forvetimiz olmasına rağmen sneijder dışında bu adama orta açmaya çalışan bir allahın kulu yok.

    bu şartlar altında gelip "hoca yetersiz" demek doğru değil. evet, riekerink galatasaray kalibresinde bir hoca değil belki ama mevcut galatasaray kadrosu da galatasaray kalibresinde bir kadro değil.

    devre arasında bir dominant, uzun boylu stoper, bir kanat alınabilir ve 3-5 maç sabredilse olacak linnes'e forma şansı verilebilirse, fikstür avantajından dolayı şampiyon olmamız ihtimal dahilinde. muhtemel mi ona cevap veremem ancak ihtimal dahilinde.

    özetle; evet, riekerink kötü ancak daha iyisini de alamıyoruz, devre arasında alamayacağız gibi duruyor.
  • 1471
    hocanin tavla ogrenmesi gerekmiyor. satrancin temelini cok iyi bildigi muddetce tavla cocuk oyunudur. sadece futbolcu grubu da satranc oynamak istemeli. su ana kadar da istiyor. buradi turkiye burada isler degisik argumani sadece saha disinda gecerlidir. saha icinde futbol oynandigi surece de saha disinda kim tavla oynamis, kim dama oynamis, kim domino dizmis onemi yok, olmamali. taraftarin bir gozu disarida diye hocanin da disarida olmasi gerekmiyor.
  • 1986
    en kotu sezonumuzda fenerbahceden 1 turkiye kupasi besiktastan 1 super kupa alan, takimdaki galatasarayin evlatlari devrine son veren ve sadece iyi oynayacagina inandigi futbolculari sahaya suren, ligin lideri olan bir takima beceriksiz stoperleri yuzunden yenilen takimin hocasi. son oynanan basaksehir macinda muhtemelen sneijder in 2 fuzesinden biri ya da semihin pozisyonu gol olsa muhtemelen yine tum galatasaraylilar kendisine riekerink bey diyecekti. galatasaray taraftarinin sabirli olmasi ve kendisine destege devam etmesi gerekmektedir. onumuzdeki hafta oynanacak olan fenerbahce macina simdiden hazirlanmayan baslamistir. kendisine guvenim sonsuzdur.
  • 1788
    kendisi hakkinda surekli dillendirilen "yedirtmeyiz" diskuru, paradoksal bir sekilde riekerink'i "yenebilecek bir kisi" olarak gosteriyor. onu sevenler, takimda uzun yillar kalmasini isteyenler dahi bu "yedirtmeyiz" uzerinden riekerink'in surekli tartisilmasina vesile oluyorlar. riekerink galatasaray teknik direktoru ve her galatasaray teknik direktoru gibi arada sirada elestirilecek. bu elestirilerin bir kismi hakli olurken, bir kismi haksiz, ahmakca ve dahi belirli bir menfi amacin pesinde gelecek. aksi de mumkun degil zira burasi galatasaray teknik direktorlugu makami.

    bir an once normallesmemiz lazim. galatasaray teknik direktoru yenebilecek bir sey degil zaten. cikalim su garip korumaci zihniyetten.
  • 3344
    altyapının başına geçmelidir. bu insan kötü biri olamaz, olmamalı. duruşu, mimikleri insana, son zamanlarda çok eksikliğini hissettiğimiz bazı temel duyguları hissettiriyor. bu adam, 15-16-17 yaşındaki çocuklara bu duyguları aktarabilir. altyapı demek sadece top kontrolü vs. gibi futbol temeli öğrenme yeri değildir kanımca, olmamalı. bu çocuklar, sadakati, alçakgönüllülüğü, dürüstlüğü de öğrenmeli. umarım altyapının başına geçer.
  • 851
    hocanın yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekiyoruz dediği noktada kastettiği bölge orta sahanın ortası olduğunu düşünüyorum. yani yaratıcılık deyince akla ilk gelen mevki 10 numara oluyor doğal olarak. ama jor hocamın sıkıntısı 8 numaralarda. tolga daha yeni geldi şimdilik onu dışarıda bırakıyorum ama selçuk, hamit ve dzemaili o bölgede hocayı mutlu etmedi bence.

    edit: oyuncu dememiş, yaratıcılık sıkıntısı diye genellemiş. entry'nin devamı aynen geçerlidir. sebebi cm oyuncuları.
  • 1396
    takımın üzerindeki ölü toprağı atması ve takım kavramını yeniden yaratmış olması, hem türkiye kupası finali'nde fenerbahçe'den aldığı kupadan hem de süper kupa'da beşiktaş'tan aldığı kupadan daha değerli gözümde. hakkında "yerinde kim olsa, az çok onun oynattığı topu oynatır zaten galatasaray'a" diye abuk subuk eleştirenler gün geldiğinde jor hocamın yarattığı takıma bakıp gururlanmaz umarım. çünkü hakları yok.
  • 1426
    gerçekten şaşılası bir adam... sen yıllarca altyapılarda orada burada çalış derken, sonra gel galatasaray'ın altyapısında çalış, sonra tüm hocalar kovulsun, sıra sana gelsin. sonra sen git galatasaray'da başarılı ol. ilginç gerçekten. bruma'nın, tolga ciğerci'nin performansları gençlerle arasının iyi olduğunu, genç oyuncu konusunda gerçekten yetenekli olduğunu apaçık gösteriyor. eren'in belki hayatının en önemli performansını göstermesi falan, teşekkürler be, çok sağol.
  • 2084
    adam türkiye kupasının finalinde fenerin eline,
    süper kupada beşiktaşın eline verip iki tane kupa aldı.

    takım iki senedir rezilken, hemen hemen aynı kadroyla ciddi bir toparlanma gösterdi.

    daha ne versin adam. içim fesat da değil ama adam zaten herşeyini veriyor. bırakın da kalan şey adama kalsın.

    iki maç sendeledi diye satacak halimiz yok. bırakın da bu sene gidecekse bu adam için gitsin.

    sonra vay ferguson 20 yıl çalışmış. burda olsa 3. ayında tenekeyi bağlardınız valla.
  • 2067
    topa sahip olma konusunda çığır açacak sonuçlar alıyor olabilir. ancak çok temposuz bir futbol oynuyoruz. tempo yapabilmek için kompozisyonlar varyasyonlar üretmeliyiz. şimdiye dek seyrettiğimiz, eren'e şişirilen toplar, bruma'nın bireyselliği ve sneijder'in 10 ortasından ne kadarı isabetli olursa. böyle hücum edersek sonuç alamayız. mutlaka ama mutlaka göbekten kanatlara, selçuk, de jong, ciğerci, sneijder ve beklerle örülü bir pas kanalı oluşturmalı ve tek top oynamalıyız. 3. bölgede top tutabilmek adına saklamak gereksiz. topu saklamak adına kaybettiğimiz süre zarfında rakip defans yerlerini alıyor ve resmen elimizde anahtar olmadan, kapıdan içeri girmeye çalışıyoruz, halbuki kapı kapanmadan, elimizi araya soksak bir şekilde içeri gireriz. topa sahip olmak evet önemli bir istatistik ama skor tabelasında hiç bir zaman %71 - % 29 galatasaray kazandı diye bir şey görmedim. göremeyiz. x faktörümüz, topa sahip olma yüzdemizden vazgeçip hücum ataklarını olabildiğince seri ve isabetli paslarla geliştirmeliyiz. zaten 3. bölgede 5 adamla rakip üstüne gitmişsek seçenekler arttıkça gol şansımız da artar. ama 3. bölgeye her defasında rakip defans yerleşmişken kanatlardan inersek, ceza yayına sirküle olan oyuncularımızda markaja maruz kalır, pas opsiyonu azalır ve anlamsızca denediğimiz milyon ortadan gol çıkmasını bekleriz. eminim ki hocamız da durumun farkında. ancak topa sahip olup garantici bir anlayışla kazanmak istiyor. futbol 90 dakikalık bir oyun. bu süre zarfında barcelona olsanız atak bulamazsanız nihayet kaleniz düşer. topa sahip olmak kadar, sahip olduğunuz topları verimli kullanmak da önemlidir. hocamızdan, sahip olduğumuz her topla rakip kaleye gitmemizi istiyorum. her pozisyonda şut denensin, rakip ceza sahasına 4 adamla girelim. ama bekleye bekleye top çevire çevire değil. mutlak biçimde terim'in baskılı başlangıçlarına muhtacız. skoru bulduktan sonra dilediğimiz kadar pas oyunu oynayabiliriz. ama lütfen hocam, derbide ilk yarıda skor bulalım, bulamazsak pozisyon bulalım. ben sahada mental uyuşukluk içinde bir takım seyretmek istemiyorum!
  • 2079
    teknik direktörlük işini ilk 11 kurmak ve doğru şekilde 3 oyuncu değiştirmek zanneden fm classic mode / add manager stratejisiyle zonguldakspor'u şampiyon yapan kitle tarafından mesnetsiz gömülen teknik direktör. doğru diyorsunuz eren poldi oynamazsa biteriz. doğru tabi tolga selçuk de jong olmazsa rezaletiz. bence de haklısınız sinan süre alsa çok şey değişirdi. muhteşem öngörünüze katılmadan edemiyorum bence de muslera topu eliyle daha çok oyuna sokmazsa çalım atmamalı. fm oyununu çok severim ve oynarım lakin meslek olarak futbolun "f"sinden geçmemiş her babayiğit kendini şu oyunda aldığı başarıdan dolayı mourinho zannedip herşeyi ilk 11 seçmeye bağlıyor.

    riekerin ile kanaatim ise henüz ne iyi ne de kötü olduğuna dair yeterince veri oluşmamıştır. o yüzden kesin yorum yapmaktansa takip etmeye devam edecem.
  • 1397
    karabük maçından sonra oynattigi oyun sonrası baya eleştiri aldı dedik ki biraz zamab geçsin hele zaman geçtikçe iyi olmaya başladık.

    şimdi oyuna müdahele konusunda eleştiriliyor şimdi de diyoruz ki durun hele sakatlarimiz iyilessin, cavanda podolski de jong sighortson bi dönsün. baktık o zaman da oyuna müdahele etmiyor o zaman gerçekten eleştirmeye hep birlikte devam edelim.

    adamın şu anda elinde oyuna müdahele edecek sadece sinan var. hadi josue'yi de ekle fakat josue de yeni bir oyuncu takıma adapte değil henüz.

    gerçekten yapıcı eleştiri yapan arkadaşları dikkate alarak yazdım bu entryi. yoksa tek gerekçesi başka takım calistirmamis olmasını gösterenler yaa hoca degol bu yaw diyenleri ciddiye almadım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın