resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:63
Uyruk:Hollanda
  • 629
    hakkında iyi şeyler yazmamamız gereken avrupalının tanımı olacak kadar avrupalı hocamız.

    prandelli için de böyle lig öncesi methiyeler yazıp, heyecanlanmıştık. sonunu biliyoruz :(

    futboldan anladığına emin olduğum çiçeği burnunda hocamız. bütün kalbimle başarılı olmasını diliyorum. ama doğruya doğru; ilk teknik direktörlük deneyimi ve maalesef elinde rezalet ötesi bitik bir kadro var. bu şartlarda şampiyonluk beklemiyorum ben bu adamdan.

    daha yapılacak çok iş var ve bunları yapabileceğini düşünmediğim bir yönetim de başımızda. işi çok zor. en büyük avantajı ise bu sene sadece ligde yarışıyor olmamız. bu, onun hazırlanmasına ve ligdeki başarıya odaklanmasına kolaylık sağlayacaktır.

    ve bizdeki teknik direktörlük kariyeri ne olursa olsun klüpte tutulmasını istiyorum. allah aşkına artık yerli kafasından çıkamamış ırkçı ve vizyonsuz adamları sırf bir zamanlar formamızı giydi diye şu klüpte tutmayalım.

    jor gibi modern ve avrupalı, futboldan anlayan insanlar olsun şu klüpte.
  • 1636
    her gün başarısız olmasın diye dua ettiğim beyefendi.
    altyapıya bu kadar ilgi göstermesi, a takım düzeyinde ise formayı hakedene vermesi gerçekten özlediğimiz şeyler.
    ayrıca konuşurken nasıl vizyonlu ve realist b bir insan olduğunu anlıyoruz.
    ancak tüm bunlara rağmen sanki daha önce hep mutsuz olmuş gibi hissediyorum riekerink'i. bakışlarında bir hüzün var sanki.
    hiç bir şeye sahip çıkamadığımızı biliyorum ama bu adama sahip çıkalım.
  • 3083
    galatasaray futbol takımının teknik direktörüdür.

    (bkz: #2023321)

    terimspor tayfası bu maçtan çıkacak kötü bir sonuçla kafa alabileceğini düşünerek maç öncesinden üşüşmüş başlığına; onlar zaten hamzaoğlu'na yapılanın aynısını istiyorlar başından beri. riekerink'in karakterinden girilmiş, beden eğitimi hocası ve kukla denmiş, kendisini savunanların kaçtığı saptanmış. hayırdır, eğleniyor muyuz beyler?

    başarı/başarısız kriterlerine göre değerlendirmelerinizi saygıyla karşılıyorum. yapıcı ve akılcı eleştirilerle sonuca ulaşan entryler de mevcut. bu arkadaşları tebrik ediyorum.
    yalnız futbol düzleminden çıkıp karakterine varan hakaretler, "defol git" modunda alttan alta kuyruk acısı hissedilen intikam istekleri, sanki riekerink, dursun özbek, levent nazifoğlu'nun yanında 4. olarak sohbetlerine katılmış da bir şeye şahit olmuş gibi kendinden emin suçlamalar havalarda uçuşuyor. hamzaoğlu'nun gönderilişinin adaletsizliğinden ötürü olduğunu(!) bundan ötürü riekerink'in de gönderilmesi gerektiğini savunanlar olmuş. argümansız "bir sövüyorum bir sövüyorum sana" minvalinde entryler döşenmiş.

    kısacası garip kafalar mevcut şu aralar sözlükte. sözlüğü geç, tribün de sucuk ekmek derdinde. takım gibi, yönetim gibi, ülke gibi, taraftarın da şirazesi kaymış durumda.

    eleştirinin dozajını ayarlamak, asıl amacın galatasaray'ın menfaatlerini korumak olduğunu hatırlamak lazım. gemi istediğiniz yere gitmiyor diye kaptanı denize atalım diyorsunuz da, kaptanı attıktan sonraki plan ne? bu durumdan daha iyisini nasıl sağlayacaksınız? ya da diğer etmenler bunu sağlayacak mı? tek sorun teknik direktör mü? ya da sorunun temeli teknik direktör mü ki onu değiştirdiğimizde başarılı ve istediğimiz bir galatasaray olacak? hedefler ve istekler ne kadar gerçekçi, içinde bulunduğumuz şartlara ne kadar uygun? uzun vadeli düşünüyoruz dediğimiz her planı daha oturma sürecinde çöpe atmaya devam edecek miyiz? bu teknik direktör başarılı olur ya da olmaz, ama bu kadar seviyeyi düşürmenin anlamı ne?

    evet bir kaç sene öncesinin gümbür gümbür ilerleyen galatasaray'ı yok şuanda, ama kafası kesik tavuk gibi etrafa saldırmak mı gerekli? zaten dört bir yandan teknik direktörünüz aşağılanıyor, yöneticiniz sahip çıkmıyor. sağduyunun sesi olmanız gerekirken neyin derdi bu? tamam gitsin ama bunun da bir adabı, isteme şekli, neden sonuç ilişkisinin ortaya koyulması var.

    not: bu yazı 28 ocak 2017 galatasaray akhisar belediyespor maçının sonucunda bağımsız olarak, son zamanlarda giderek artan bir rahatsızlığımı aktarmak için yazılmıştır.
  • 1543
    uğur uçar ve eboue dışındaki bütün beklerimiz yıllardır çizgiye iner ve topu körlemesine altıpasa çıkarırlardı.
    antalya maçında carole ve bruma'nın çizgiye inip topu penaltı noktası ve gerisine doğru çıkardığını gördük.
    bunda riekerink hocanın etkisi olduğunu düşünüyorum.
    hocam bir de şu duran top savunmasını çözersen meşaleleri yakarız şimdiden.
  • 1401
    geçtiğimiz sezon bu dönemler kadro mühendisliği yerlerde sürünen, sonrasındaki teknik direktör değişikliği ile ise başı kesik tavuğa dönen takımı, sadece futbolun basit doğrularına yönlendirerek toparlamış, 2016/17 sezonu itibariyle de şampiyonluk yarışına sokmuş futbol adamı. şu ana kadarki icraatları genel hatlarıyla takdir edilesidir.
  • 1384
    basın kendisine bu kadar yüklenirken bizim taraftarımızın onu bu kadar eleştirmesini anlamıyorum !

    ey her şeyi çok bilmiş galatasaray taraftarı şiir gibi top oynadık ! yok şu değişmiş bu değişmiş adamın şu sıralar yedeklerinde kimse yok ! saçmalamayın artık.

    adama yükleniyor basınımız görmüyor musunuz ? yok değişiklikleri sneijder mi yaptı, yok sneijder mi kararları veriyor, yok galatasaray ın hocası olamazsınız diyolla falan.
    (bkz: 24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçı)

    olum sahip çıkın şu adama lan !

    şenol güneş'in beşiktaş ı yla deplasmanda yeni stadlarında ilk derbi maçında oynadık !
  • 2920
    "destekçisi" olarak sağ açıkta kimi oynatırsa oynatsın beni kaybetmeyeceğini belirtmek istediğim hoca. ırkçılık, terbiyesizlik yapmadığı ve takımı hedeflerinden çok uzağa düşürmediği sürece hiçbir teknik direktörün sene ortasında gitmesini istemem. hele ki jan olde riekerink gibi ne yapsa basın tarafından aşağılanmaya çalışılan, marka hayranı taraftara batan bir insanı hata yapsa bile eleştirmek şu şartlarda bana doğru gelmiyor.

    iki maçtır performansı gayet olumlu giden linnes'i kesmeyeceğini, önüne ise geçen maçtan sonra kesmenin adaletli olmayacağı sabri'yi koyacağını düşünüyorum. solda fizik durumuna göre garry ya da bruma oynar tahminimce.
  • 757
    teknik direktörlük konusunda takımın başına geçtiği dönemden bu yana bizlere olumlu izlenimler yansıtsa da tecrübesizlikten kaynaklanacak hataları olacaktır bu sebeple beklentiyi çok uçurmamalı ve sabırlı olmalıyız. başarısız olsa dahi kulüpte gene a takım ile ilgilenecek şekilde görev almaya devam etmelidir, niye:

    galatasaray sözlük yazarlarını görüşleri doğrultusunda siyasi partiler gibi parti oluşumlarına ayırsak ve sonrasında bu partilerin koalisyon oluşturup galatasaray futbol takımı'nı yönetse bu adamın şimdiye kadar yaptığından başka bir şey yapmazdı. dursun özbek yönetimi ve şartlar da düşünülünce jan olde riekerink'ten öte daha radikal kararlar alamazdı sözlüğün oluşturduğu koalisyon.
    bu adam uzlaşmanın ürünü gibi adam.

    ortak akıldır. akil insandır. yıllardır beklediğimiz olması gerekeni yapan futbol aklıdır.
  • 1204
    teknik direktörlüğü konusunda hala şüphelerim var ama çok mu üzerine gidiyoruz sanki. galatasaray'ın şampiyon olduğu sezonları son 10 senede tek tek inceleyin, o muhteşem olduğumuz 11-12 sezonu da dahil olmak üzere. hiçbiri bundan daha iyi başlamamıştır. türkiye'de hiçbir takım sezona sıkıntısız, gümbür gümbür olarak başlayamaz. asıl önemli olan takımın ivmesi ve hocanın gelişimidir, hatalarından ders çıkarmasıdır. riekerink'te ben bu olumlu işaretleri görüyorum.

    sadece neticelere bakarsak da 3 maçta 7 puan net başarıdır. üstelik geçen sene götümüzü toplayan podolski ortalıkta yokken. takımın sakatları düzelsin, riekerink'in oynatmaya çalıştığı futbolu daha net görelim. o zaman net eleştiriler yapmaya başlayalım. öteki türlü çok erken. o pislik medya bırakın kendi kendine takılsın. hiçbir gerçek galatasaraylı şu adamların gazına gelip hocaya sallamasın.
  • 1366
    oyuncu değişikliklerinde geç kaldığını ısrarla söyleyen çok bilen arkadaşlara bir hatırlatma yapalım,

    yedek kulübesinde kim var arkadaşlar? kiminle kimi değiştirecek?
    tekrar soruyorum, şunu bir düşünün, sadece düşünün, yedek kulübesinden kimi oyuna sürecek?

    selçuk'un yerine bitik hamit mi girecek? yoksa selçuk'un yerine defansif hiç bir meziyeti olmayan josue mi girecek?
    josue sneijder'in yerine mi girmeli? kanatta yasin yorulunca sinan mı girmeli, yoksa josue'yi oraya alıp pas yaparak topu ayağımızda daha çok tutarak mı devam etmeliyiz? eren'in yerine sinan'ı alıp, geri çekilip kontra atak mı oynayalım? bruma da yorulmuştu yoksa onu mu değiştirelim sinan'la?
    ya da ön taraftan birini çıkarıp hamit'i mi ön liberoya koyup oyunu tutalım?

    tekrar dönelim yedek kulübesine, bir daha bakalım, kim var? bir tek elimizde sinan var, bitik hamit var, ne oynadığı belli olmayan faydasız josue var, sakatlıktan yeni çıkan cavanda var...

    ne yapsak? ne yapsak? ne yapsak?

    tüm bu soruları düşünün!
    düşündünüz mü?
    ne kadar zaman geçti? en az 5 dakika... bir de üzerine hakem o anda oyuncu değişikliğine izin vermedi mi?

    hah, işte biz de tam o esnada 2 gol yedik!

    yeterince anlaşılır mı?

    bakın, hocaya sallamadan önce düşünüp analiz edince ne kadar farklı oluyormuş değil mi?

    galatasaray bu akşam yedek kulübesinde hamle oyuncusu olmadığı icin galibiyeti kaçırdı. gol gelecegi belliydi ama hoca kimi çıkarıp kimi alacağına karar verirken çok kısa bir sürede 2 gol yedik.

    ayrıca riekerink daha önce 45. dakikada yasin ve selçuk'u çıkardığı için kayseri maçında bıraktığımız 2 puandan ötürü yine eleştirilmişti. adam erken değişiklik yapsa suç, geç değişiklik yapsa suç, hiç yapmasa yine suç.

    bir karar verin artık!
    mantıklı olup, riekerink'e destek verip, izlemekten keyif aldığımız bir takım mı izlemek istiyoruz, yoksa takımın teknik direktörünü eleştirip yıpratmak ve sonunda yine hüsran mı istiyoruz?

    sakin olun,
    olacak, olacak...
  • 1402
    beyefendi insanları ayrı sever ve saygı duyarım. türkiye'de genelde hak ettikleri desteği göremezler. biz milletçe daha kabadayı tipleri severiz güç sevdalısı olduğumuz için. bu yüzden de bazen beyefendi gördüğüm insanlara desteği abartırım.

    bu takımın başında çok beyefendi teknik direktörler geldi. rijkaard, mancini, prandelli, skibbe, mustafa denizli, gerets gibi. bir çoğunu gereğinden fazla destekledim ve çoğunlukla pişman oldum.

    bu yüzden riekerink'e çok tedirgin yaklaştım. disiplin sorunları yaşayabileceğini, türkiye liglerini bilmediğini ve hocalık tecrübesi olmadığını düşününce pek mantıklı bir tercih gibi gelmiyordu. hoca ilan edildikten sonra sonuna kadar desteklesem de bu tereddütlerim hep aklımda idi. kendisi 3 ayda kağıt üstünde yapılması gereken birçok şeyi gerçekleştirdi. takıma iyi bir hazırlık dönemi gerçekleştirdi. kadro mühendisliği anlamında çok iyi bir takım kurdu. takımı çöplerden kurtardı. tüm hamlelerini olabildiğince düşük maliyetlerle gerçekleştirdi. özetle gelecek yıllarda da işimize yarayacak başarılı bir sistem kurdu.

    ben yine de aynı tereddütlerle maçları beklemeye başladım. an itibariyle ligde 5 haftayı geride bıraktık. bu 5 haftanın içinde bir derbi deplasmanı ve başarılı orta-alt seviye takımları da vardı.

    net olarak görüyorum ki her maç üstüne koyan bir takımımız var. 3 ayda geçen sezonun şampiyonunu yakalamışız. gün itibariyle kadıköy deplasmanı hariç ligde oynayacağımız her maçın favorisiyiz. başarı grafiği aynı ivmeyle devam ederse şampiyon olmak hiç zor değil.

    bundan böyle hocamın tam gaz her platformda arkasındayım. oyuncu değişikliklerini geç yapmış veya takımı x dizilişinde oynatmış umrumda bile değil. 3 ayda bu takımı bu seviyeye getiren adama saygı duyarım ben.

    teşekkür ederim riekerink bey.
  • 2424
    henüz 2 hafta önce riekerink bey diyeceksiniz de ısrar edilirken, son maçını kazandığı halde, en büyük taraftarlarının bile inancını yitirdiği hoca. fikirler ne çabuk değişiyor değil mi ?, 2 kupa 2 derbi zaferi, kendisini nerdeyse ilah yapmıştı ve sonrasında gelen kötü futbol, 3 derbi rezaleti ve sarbi aşkı yüzünden ipi çekildi.

    merak ettiğim şeyse şu; mesela diego simeone gelse ve o da her maç sarbi 55'i oynatsa, nasıl yorumlar alacak ? çünkü anladığım kadarıyla bu gezegende hangi hoca gelirse gelsin, galatasaray takımında sarbi mevcut olduğu sürece onu oynatacaklar, bu labirentten bir çıkış yok dostlarım, üzgünüm.
  • 1368
    24 eylül 2016 beşiktaş galatasaray maçı'na kadar kendisine şüpheyle yaklaşıyordum, bu maçın ardından inandım: iyi yolda, iyi yoldayız. takımı çok iyi hazırlamış, her maç üzerine koyuyoruz. 2-0'dan 2-2'ye maçı vermemizde çok kabahatli olduğunu düşünmüyorum; kenardan oyuna alıp beşiktaş'ı savurmamızı sağlayacak çok seçeneği yoktu. ayrıca yediğimiz iki gol de chedjou'nun saçma sapan hatalarından geldi. goller dışında çok az pozisyon verdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın