• 1
    son yıllarda özellikle 2018-19 sezonununda görülmektedir. anadolu kulüplerini kandırarak galatasaray'a karşı korsan bildiri düzenlemeler, medyada galatasaray'a karşı organize algı operasyonu yapmalar, hakemleri galatasaray'a karşı kışkırtmalar ne ararsanız var.

    galatasaray 2018-19 sezonunu şampiyon tamamlarsa döviz kuru farkıyla rakipleri ile olan ekonomik farkı iyice açacak. durum böyleyken fatih terim'in +4 yıl şampiyonluk yaşaması da muhtemel. o yüzden galatasaray'a karşı her türlü ahlaksızlık yapılıyor.

    tff beşiktaşlı doluyken, galatasaray'ın hiçbir kurumda adamı olmamasına rağmen galatasaray kollanıyor (!) yersen.
  • 2
    üç büyükler zaten kendi aralarında güçlü olana karşı hep gruplaşır. gs iyiyken fb-bjk yakın olur, fb iyiyken gs-bjk yakın olur, bjk iyiyken gs-fb yakın olur bu hep böyledir. bunda bir problem yok bunu engellemenin de bir yolu yok.

    ama anadolu kulüplerine karşı bizim de hatamız var genel olarak. mesela "bir koyduk 50 milyon ağladı." tarzı söylemler direkt antipati yaratır. ki 50 milyonun falan da ağladığı yok, ağlayan 3-5 sosyal medya trollü ve medya maymunundan başkası değil. işi 17'ye 1'e getirirsek bu işin sonu hiç iyi değil. 2006'yı hatırlayalım.
  • 3
    üç büyüklerden iyi olan diğer ikisini aynı çizgiye yaklaştırır, bu işin doğasında bu var.

    yalnız trabzon'la, malatya'yla, ankaragucu'yle, bursa'ya özetle anadolu'yla kopar, oralarda antipatik olursan fenerbahçe 'nin önceki yıllarda düştüğü duruma düşersin.

    amaç da zaten bu. bizi yalnizlastirmak ve diğerleri tarafından nefret edilen bir camia yapmak.

    bu oyuna gelmemek lazım.

    o bildiri muhabbetinde bile çoğu anadolu kulübünün imzası yokmuş.

    koç-orman-gümüşdağ üçlüsünün kıvrak zekası.

    süper lig anadolu kulüpleriyle güzel.
  • 5
    şu 1'e 17 muhabbetinin kaldırılarak engellenmesi gereken propaganda. anadolu kulüplerinin yönetimlerinin hemen hepsi göbekten iktidara bağlı. dolayısıyla fb-bjk-başak ittifakının propagandasında iktidardan fazlası ile destek alıyorlar. bu nedenle yönetimler bazında bu propagandayı engellemek için yapacak çok fazla şey yok.

    ancak taraftarlar bazında biz antipatik olmamalıyız. bu 1'e 17 lügatı bir kere fenerbahçe taraftarı lügatı. ayrıca her hakkı yenen anadolu takımına karşı bildiriyi imzalamsaydınız muhhabbeti yapılmamalı. çünkü bu bildirinin asıl amacının tüm takımları galatasaray'a karşı hale getirmek için üçlü ittifakın kurduğu bir tuzak olduğu ortaya çıkmış durumda zaten. böylece hem galatasaray'a karşı özel olarak bilenen takımlar oluşturup hem de 2019 tff seçimlerinde galatasaray'a karşı bir adayı seçtirecekler.

    biz şampiyonluk için sevinirken anadolu takımlarını işin içine katmamalıyız. sizi de yendik muhaabetine girmemeliyiz. biz bu 1'e 17 muhabbetini yaparsak ve anadolu takımlarına alakalı alakasız bildiriyi hatırlatırsak bu bildirinin amacına ulaşmasını sağlamış oluruz.
  • 6
    ali koç'un aizz yıldırım döneminden çıkardığı bir ders. fb anadoluda çok antipatikti ve bu yüzden kayıplar verdi. şimdilerde siyaset_terim gerginliğinden faydalanarak bize yığmaya çalışıyor bu durumu. kulüp başkanlarının ne kadar siyasi ve bir o kadar itaatkar olduğunu biliyoruz. malum iktidarla fatih terim arasındaki gerginlikten dolayı bu sene hakem hatalarını ve devamındaki tartışmaları kullanarak galatasaray'ı ötekileştirdiler. biz de siz hepiniz biz tek söylemiyle kaşıdık bu yarayı. bu kirli düzende onlarla farklı safları tutmak çok onurlu ama kirli yarışta ne kadar sürdürebiliriz bilmiyorum. tek ses olabilsek kimse bu kadar büyük bir camiayı karşısına alamaz ama olmuyor işte.
  • 7
    3 büyükler arasında dönem dönem başarılı takıma karşı cephe alma durumu hep vardı, buna anadolu kulüplerinin eşlik ettiği dönemlerde oldu.

    ancak 2018/2019 sezonuna bakınca galatasaray’a karşı bambaşka bir algı operasyonu yapılıyor, bu sefer işin içine medyada dahil oldu. bütün sezonu son 2 3 maçtan ibaret gören, ligdeki bütün sıkıntıların ana sebebi galatasaray gibi gösterilen bir duruma doğru gidiyoruz. akıl alır gibi değil...

    bu ülkede beşiktaş başkanı istifa edip doğrudan tff başkanlığı koltuğuna oturdu, bakın bunu dünyanın hiç bir yerinde izah edemezsiniz. ancak böyle bir düzende nasıl oluyorsa her şeyi biz dizayn ediyormuşuz gibi bir algı peşindeler...

    2018/2019 sezonu devam ederken tff başkanı yıldırım demirören, kulüpler birliği başkanı fikret orman ikisinin ortak özelliği beşiktaş başkanlığı fakat tek başına galatasaray lige ayar veriyor gibi gösteriliyor. artık diyecek laf kalmıyor.

    2018/2019 sezonu adil yönetilmiş olsaydı biz zaten çoktan yarıştan kopmuş bugünlerde gelecek sezonu konuşuyor olurduk. bu sezon galatasaray adına neler yapıldığını herkes biliyor benim vicdanım rahat...
  • 8
    akp taktiği. çok iyi bilirler kutuplaştırmayı. 31 mart seçimlerinde istanbul kaybedilince hemen harekete geçtiler. başakşehir maç kazanamadı falan. hepsi planlı değilse, daha şu senaryo ilk gün yazılmadıysa ben de siyasal islam hakkında hiç bir şey bilmiyorum demektir... bu arada yoğun bir medya algısıyla 17 takımı galatasaray aleyhine konsolide ettiler. ligin 33. haftasında başakşehir'e zorla kazandıracaklar... böylece şampiyon yapacaklar. 17 takım taraftarı da oh olsun diyecek. başakşehir'in tayyip'in ayrıcalıklı takımı olduğu kimsenin aklına gelmeyecek. diğer takımlara aktarılmayan kaynağın başakşehir'e aktarılması, cengiz ünder'in bitmeyen transfer parası kimsenin umurunda olmayacak. galatasaray taraftarı da artık kimi bulursa; diagne, fatih terim, belhanda... hırsla saldıracak. öfkesini kanalize edecekler. bunlar da oy kaybını minimize ederek başakşehir'i şampiyon yapacaklar.

    zira bunlar o kadar aç gözlü ki... asla hiç bir ranttan vazgeçmezler. galatasaray taraftarı 30 milyondur. bu senaryoyu ancak gündemde tutarak, önümüzdeki haftaya kadar tüm türkiye'ye yayarak bozabilir. aksi taktirde kendi değerlerine küfrede ede sezonu kapatır.
  • 9
    maalesef engellenemeyecektir. bu, sadece bizim için geçerli değil ki. terim gelmeden şenol iki şampiyonluk alınca beşiktaş herkesin gözünde antipati kazanmıştı. aziz yıldırım varken fener hep antipatikti. fatih terim olduğunda diğerleri doğal olarak cephe alıyor zaten. çünkü biliyorlar ki terim-galatasaray birlikteliği onların maddi manevi kaybı demek. artık, hamza ve tudor gibilere beş kuruş etmeyen oyuncu satamamak demek.

    yükseleni aşağı çekmek bu toprakların karakterine işlenmiştir. biri bir alanda başarılı oldu mu hemen çamur atılır. adam gibi tebrik etmek yerine kulp takmak hak getire. baksanıza bize neler söylüyorlar?
  • 10
    öncelikle fbjk kod adlı şikeci kardeşler tarihin her döneminde siyasi iktidara yanlamış ve her zaman mevcuttaki iktidarı yalamıştır. azıcık futbolla ilgilenen herkes bunu bilir, bunlar dün en kral sağcı olur yarın en kral solcu olurlar. bugün de perde önünde bize sallayıp perde arkasında hükümet takımı başakcity yalaması olmuşlardır.

    bizim bu şikeci kardeşler dışında kimseyi eziklediğimiz veya dalga geçtiğimiz yok. bu şikecilerin asıl kuyruk acısı kendi takımlarını feshedip birleşseler bile bizi yakalayamayacaklarını farkında olmaları. artık 2000 öncesi yıllarda değiliz ki bir yalanla milleti galeyana getirip istediklerini yaptırabilsinler. genç kuşak neredeyse teknolojiyle doğmuş, büyümüş ve yaşıyor. her şeyin en doğrusuna kısa bir sürede ulaşıyor. bu şikeciler istedikleri kadar yapsınlar propagandalarını. bunların yalanlarını emekli amcalar dışında kimse yemez zaten bir iki kuşak daha dünyadan göç ettiğinde geride kendi taraftarları dışında kandırabilecekleri kimse kalmayacak.

    (bkz: sen doğru ol eğri belasını bulur)
  • 12
    komplo teorilerinden kafayı kaldırabilir miyiz lütfen?
    ortada bir tek gerçek var: fenerbahçe küme düşmemeyi son haftada, küme düşen ilk takım (bkz: akhisar) önünde zar zor 2 1 galip gelerek garantiledi.
    ali koç bu rezilliği nasıl ört pas edebilir? “milyonlar bana güvendiniz ama ben iş bilmezliğim ve bu alandaki cahilliğimle sizleri mahcup ettim” mi diyecek? tabi ki hayır. gündemi bize çevirecek. inanın hükümetin basaksehir’le falan uğraşacak dermanı yok. uluslararası bir skandala imza attılar ve ekonomiyi bir gecede bir yıllık zarara uğrattılar. kim takar başak’ı? olay ali koç’n gündem değiştirmesi. kimsenin üzülmesine, sıkılmasına gerek yok. bırakın deşarj olsunlar. herkes bize karşı olsa 2 penaltımız verilmez, kornerden isteseler var ile ilk penaltıyı iptal ettirir, oyuncularımıza bol sarı kartla sindirme yaparlardı. geçiniz. eziklerin karşısında sakin ve dik duruşa devam. hiç bir şey olmaz sarı kırmızıya.
  • 13
    alenen görülen durum.

    kanallarda fenerli ve bjk'li futbol yorumcularını hayretle izliyorum. artık alt metin olarak değil açık açık galatasaray'ın sampiyonluklarına leke sürmeye yelteniyorlar. son 20 senedir galatasaray hakemler sayesinde şampiyon olmuşmuş. sezon başından beri hakemlerden en çok ağzı yanan galatasraydı. o zaman neler yapıp yapmadığınızı herkes biliyor. iki maçtır galatasaray lehine kararlar çıkınca ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz. yemezler, kusura bakmayın artık kaldıramadığınızı biliyoruz ama daha çok başarılarımıza maruz kalacaksınız.
    birinin bunlara hadlerini bildirmesi lazım artık. utanmaz herifler.
  • 15
    bunun benzeri 1994-2013 arası britanyada manchester united'a karşı da yapılmıştı. ferguson ve united'dan tottenham ve everton taraftarları hariç herkes ama istisnasız herkes nefret ediyordu. yine burda mhk'ya kulp takıldığı gibi orda da fergie time, mike riley ve howard webb ile ilgili efsaneler uyduruluyordu. ingiliz sağcı işçi sınfı da fergusonu iskoç kimliği dolayısıyla sevmiyordu. ama ferguson ve united şampiyonlukları toplamaya devam ediyorlardı. burda da bu başlıkta ve entrylerde belirtildiği gibi diğer büyüklerin ve anadolu kulüplerinin irelide bize karşı ortak nefreti oluşa bilir ama bu başarılı olmayacağımız anlamına gelmez.
  • 20
    bu yeni bir olgu değil.
    yaşı yeten arkadaşlarımız hatırlar 96 yılında başladığımız yürüyüşe engel olmak için "kutsal ittifak" kurulmuştu.
    biz kendi saçmalıklarımızla içimizden vuruluna kadar bir halta yaramadı.
    okula giderdik başlarlardı hakem hakem die ağlamaya sonra gelir bizim avrupa kupası maçlarımızı izlerlerdi.
    fenerli tayfanın soytarısı hakkı yalçın vardı fenerliler onun yazılarını papağan gibi tekrarlardı.

    geçtiğimiz günlerde bu sene ki şampiyonluk yürüyüşümüzün 97-98 dönemine benzetmiştim. o dönemde en zorlandığımız yıl 2. yıl olmuştu her şey benzer şekilde ilerliyor çünkü bizi bu sene durduramazlarsa filmin kopacağının onlarda farkında.

    demem o ki biz saçma sapan iç çekişmelerle kendi bacağımıza sıkmazsak haçlı ordusu toplayıp gelseler ve bakın iddia ediyorum akp'yi üzerimize salsalar değişen bir şey olmaz. onların ne yaptığı değil bizim ne yaptığımız önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın