• 1
    maalesef ki, 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı ile bir kez daha göze çarpmıştır. senenin en önemli derbi maçına çıkıyoruz. stadda bir tane pankart, bir tane büyük bayrak yok arkadaş. anca ultraslanbi şov yapacak da biz de sakallarımızı okşayaraktan olmuş, olmamış diyeceğiz. ardından maç başlayınca ultraslanda kayıplara karışıyor. tek kale oynadık lan. rakip taraftar stada alınmamış, 52.000 galatasaraylı başbaşayız. takım dakika başı pozisyon buluyor ama stadda çıt yok çıt. bu maçta takımı ateşlemeyeceksek çok afedersiniz hangi maçta ateşleyeceğiz? rakip takım seyircisi 100 kişi gelse, şaka yapmıyorum sinir küpüne dönerdik. böyle bir dağınıklık, böyle vurdumduymazlık bize hiç yakışmıyor.

    ondan sonra öyle saygılıyız, böyle centilmeniz.. bok var, yenildik işte. avrupalılar gibi maç izliyormuşuz. galatasaraylıyız biz. beyoğlu çocuklarıyız. bana ne allahın arsenallisi isterse arkası dönük izlesin. efendiliğimizden ödün vermeden takımı ateşleyeceğiz, bu iş bu kadar basit.
  • 2
    onlarca örneği ile ispat edilebilir.

    22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı
    galatasaray 2. golü yiyiyor taraftar çöküyor. hala geri dönüş için vakit var ancak çıkanlar, oyuncusuna saydıranlar gırla. takım aslanlar gibi oynarken şahlanmayan bir taraftara sahiptir galatasaray. taraftar kendi elleriyle 3 puanı rakibe vermiştir.

    galatasaray taraftarı sahipsiz, yönelitmiyor, pegasus kafasına göre takılıyor. ayrıcalık yaratmak yok. arkamdaki denyo selçuk gol atana kadar selçuk aleyhinde, emre, semih aleyhinde salladı durdu. gol olunca coştu fark yapıcaz dedi, gol yiyince gene sallamalara başladı.

    galatasaray taraftarı son derece pasifize edilmiştir. sebepleri bulunup çözülmesi gereklidir.
  • 4
    tribünde görev yapan polisi maçtan sonra fener formasını giyer, olay çıkarak karşı tarafken galatasaray taraftarı dayak yer, 9 puan farkla şampiyon olursun elinden almaya kalkarlar, televizyon başında spikerler golünü young boys'un golü gibi anlatır. lig tv dediğin saçmalık zaten neye hizmet ettiği belli, olay çıkarmamak adına sahaya bi şey atmazsın atanların cezası 1 maç olur, onu da kepazelik gibi kadınlara oynatcaz diye kural çıkarırlar.

    soktuğumun ülkesinde recep tayyip erdoğanı destekleyen %50 güruh var olduğu müddetçe bu taraftara türkiye sınırlarında sevinmek haram. sevindirmiyorlar birader. anarşist çarşı bile ya allah bismillahçı olmuş ne oluyoruz ya. adalet namına ufak bi kıvılcım görse bu taraftar canlanacak ama yok. tribüne gerilen pankartı bile görevliler indiriyor daha neyin derdindeyiz.
  • 5
    yürüyüş yapmamışmış vay efendim tek derdimiz bu kaldı. birileri öncülük etti de taraftar mı yalnız bıraktı? 6 kere yaptılar dediğiniz yürüyüşlere adamların yöneticileri de katıldı ondan haberiniz var mı? ülkede şike olmuş ceza verilmemiş ne olacağı belli değil yönetim bir yaptırım yaptıramamış, sahip olduğumuz statın ne olduğunu biz de bilmiyoruz, yok efendim başbakan randevu vermiyormuş stat henüz galatasaray'a ait değilmiş bir şeyler bir şeyler. vermedik mi lan sami yen'i daha neyin randevusu? bu noktada önceki yönetimin suçu diyenler de olacaktır. neredeydi o zaman liseciler, alaycılar bilmemneciler? yok derin galatasaray, galatasaray'ın büyükleri neredeydiler? şimdi neredeler? polis taraftarı döverken neredeydi? olayın içinde olmayanlar oturdukları yerden konuşuyorlar işte, bir kere ye bakalım biber gazını, kafana vursunlar bi copla ne hale geliyorsun.

    birileri taraftara yol gösterecek, önünü açacak ki taraftarda tepki koyabilsin. yoksa yürüyüş yapmışsın, gösteri yapmışsın ne fayda eder? yersin biber gazını dönersin geri..
  • 6
    dün maçtaydım. o taraftara pasif demeye kimsenin hakkı yok! 40 kere (kafiye olsun diye değil!) gol atmaya çabalayıp zar zor güç bela 1-1 'e geliyor maç. 3 tane %100 gol kaçıyor ve adamların ilk atakları gol oluyorsa ve 2-1 oluyorsa o taraftar çöker arkadaşım! dalga geçiyorsunuz herhalde!

    şike olayında yönetimin politakısıdır incelenmesi gereken. cezaları uygulamayan play-off'u dayatan zihniyete karşı takımı çekme tehdidini sürseydi "fenersiz olmuyormuş! iyi bizsiz olsun da görelim" deseydi ne olacaktı acaba?! her kabahati taraftara atmanın anlamı yok.

    ha arda konusu derseniz evet taraftar kabahatlidir, pasiftir, küfrettiği desibelde özür dilememiştir ok mi? oldu mu? haydi bakalım.

    tanım: eşşeğinkidir.
  • 9
    üzüntüsüne sorumlu aramaya çalışanların uydurduğu hurafe. söz konusu maçta* tribündeydim. benim ve oradaki pek çok insanın sesi kısıldı falan bunlar hep olağan şeyler ama o taraftara pasif demeye kimsenin hakkı yok. öyle bir maçtı ki 1500 tane pozisyon var her an gol olacak gibi heyecan tavan yapmış kontradan 3 pasta gol yeniyor farka gidecek maç saçma bi şekilde yitip gidiyor.

    beraberlik golünden sonra yıkılıyordu stad o coşkuyla 4 dakikada 5 pozisyon yakaladık hatta golün santrasında kazandığımız topta elmander arka direğe biraz daha yavaş yuvarlasaydı 2. gol geliyordu. aydın altı pasta 7 metrelik kalede volkan'ı nişanlıyorsa, necati çizgideki topa hamle yapamıyorsa, baros'un kafası direği yalayıp dışarı gidiyorsa taraftarın suçu ne?

    benim nazarımda bu maçtan sonra takımı alkışlayarak tribüne çağırmak, oyuncu değişikliklerinde tek bir ıslık sesi çıkarmamak taraftarlığın ne demek olduğunu özümsemek demektir. galatasaray taraftarı olarak gururlandırmıştır.

    galibiyete giden yolda her şey mübah falan değildir, olmamalıdır. sen galatasaray'a gönül verdiysen "biz niye kabloları kesmedik" "keşke maçı oynatmasaydık" "sahaya mızraklarla saldırsaydık" falan diyemezsin. diyorsan çok ama çok yanlış gelmişsin birader.
  • 10
    pasif falan değildir ki, hele 2011/12 sezonunda, 4 yıl üst üste şampiyon olduğu senelerde bile daha pasif taraftarımız vardı. şampiyonlar ligi'nde boş yüzlerce koltuğu hatırlıyor bu gözler. dünkü maçtaki* taraftar destek anlamında çok iyiydi. top rakibe geçince ıslıkladı, tıpkı basketbol maçı gibi, olumlu hareketlerini alkışladı oyuncularının, maç sonu yenilmemize rağmen takımını alkışladı, hem de böylesine kritik bir mağlubiyette. yenilgiye kılıf aramaya gerek yok. iyi oynadık ama olmadı. bu kadar basit.

    pasif diyenler ayrıca maç sonu* rakibin tahriklerine kapılmayıp, takımına ceza aldırmadıkları için tebrik etmeli. başka bir stadyumda olsaydı bu hareketler, o takımın en az 3 maç sahası kapanırdı.

    kendi adıma 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçı'nda takımına zarar vermeyen, tüm maç boyunca destekleyen, maçtan sonra yenilmesine rağmen pisleşmeyen ve takımına sahip çıkan 52.000 aslana, galatasaraylı taraftara teşekkür ederim. taraftar dediğin budur, böyle olmalıdır. yenince herkes alkışlar, iş yenilince sahip çıkmaktır.
  • 15
    tribün desteği değil de saha dışı olaylarda pasif kaldığı maalesef doğrudur. türk futbolu lig tv'nin elinde oyuncak olmuş, yapılan şikeler hasır altı edilmiş biz ise hala aydın yılmaz'ın kaçırdığı golleri, 28-30 şut çekip 1 gol attığımızı konuşuyoruz. ankaragücü maçı* harici organize şekilde yapılan toplu bir protesto hatırlamıyorum ben bu sene yaşanan olaylarla ilgili. artık uyanmanın zamanı geldi geçiyor bile, göz göre göre şampiyonluğumuzu çalıyorlar sesimizi çıkarmıyoruz.
  • 17
    ultraslan maçtan önce yayınladığı bildiride, derbi maçında skora oyuna diğer etkenlere bakılmaksızın, hatta olası bir geriye düşme durumunda dahi susmadan destek verilmesi gerektiğini, herkesin bunun bilincinde olup ona göre hareket etmesi gerektiğini söylemiştir. fakat tribünün lokomatifi olarak kendileri dahil, golden sonra bir müddet ölü toprağı atılmışcasına bir durum oldu tribünlerde. sonuçta insanız hepimiz, duygusal olarak da bakınca golün hemen ardından, maç başında çekilen üçlüdeki bağırış tarzında bir bağırış olmasını beklemiyorum ama bu kadar da olmamalı. hatta şöyle trajikomik bir durum oldu, tribün takımı değil takım tribünü ateşledi. (normal olan bunun tersidir diye biliyorum, yanlışım varsa affola) golün şokunu atlatıp tekrar oyuna bağlandıkça, baskıyı arttırdıkça tribün de ufak ufak eski havasına girdi tekrar.

    sözün özü, tribün havası tansiyon gibidir. bazen düşer bazen yükselir. buraya kadar normaldir, ama düşmesi gereken yerde yükselip yükseleceği yerde düşüyorsa o zaman, uzun vadede problem olabilir demektir.
  • 18
    (bkz: #937235)

    bayraktır şudur budur hepsine katılıyorum. gerçi bi pankart vardı onuda polis zorla kaldırttı.
    ses konusu ise fener maçı için geçerli olan yukarıda ki entryde yazıyor az çok.

    hangimizde 2-1 geriye düştükten sonra 'güç' kaldı. ulan yaşama inancım kalmadı benim neyin gücü? tek kale oynamışsın, sayısız pozisyon bulmuşsun, hemde fenerbahçe ile oynuyosun siktiriboktan bi gol ile yeniliyorsun.
  • 21
    bunu söyleyen taraftarın nerede maç izlediğini merak ediyorum.çünkü tv'den izlediyse ses ayarlarıyla oynandığını hatırlatabilirim.ilk gole kadar çok büyük bir destek vardı ancak ilk pozisyonda gol olması doğal olarak şok etkisi yarattı.sonrasında ilk yarı sonuna kadar tezahüratlarda düşüklük görülsede ıslık her tribünde kesilmeden devam etti.golden önceki pozisyonlarda hele golde hayatımda bir topluluk tarafından çıkarılan en yüksek seslerden birini duydum.

    store'un önünde gezinirken en az 8-10 kişide galatasaray bayrağı gördüm bulunduğum tribünde de bir taraftarımız sopası çıkarılmış bir bayrağı atkı gibi boynuna geçirmişti.yani sebep bayrağın olmaması değil muhtemelen sallanacak durumda olmamasıydı.görebildiğim bayraklar sadece güneydeki localardaydı.

    doğu tribününde maçtan önce bir pankart asılıydı.aynen şu yazıyordu ''mazimiz şerefli şampiyonluklarla dolu bu kupayı bir de sen gör saraçoğlu.''
    maçtan önce bu pankart kaldırılmak istendi hemde hiçbir küfür ve hakaret içermeyen bu pankart.daha sonra orda bulunan taraftarın müdahalesi ve protestolar yüzünden tekrardan tribüne asıldı ancak araya kimler nasıl girdiyse kaldırıldı.

    birde olayın şu boyutu varki takımın görüldüğü üzere ateşlenmeye falanda ihtiyacı yoktu.ihtiyacı olan tek şey kalecinin üstüne vurmayan bir oyuncuydu.

    burada kısaca tepkilerinizden bahsetmeye çalıştım.şimdi siz sevgili arkadaşlara soruyorum sizin istediğiniz ne? ne olsun isterdiniz küfür edip ceza almamızı yoksa sahaya girip futbolculara saldırmamızı.hadi saldırdık polisle çatıştık polis bizi göz altına aldı bunlar önemli değil.kaç maç ceza alacaktık.bu sefer sözlükte hangi başlıklar açılacaktı.hem federasyonun pfdk'nın taraflı olduğunu belirtiyorsunuz hemde cezamızı bu taraf olan organizasyonun eline bırakıyorsunuz
  • 22
    22 nisan 2012 galatasaray fenerbahça maçı üzerinden konuşuyorum.

    onlarca pozisyona girip gol bulamamazın, şans faktörünün, katılmasam da hakemin yanı sıra mağlubiyete sebebiyet olan bir başka neden de bu gereksiz misafirperverlik anlayışı oldu bence.

    ünal aysal'ı başkanlığa geldiğinden bu yana sever, desteklerim. verdiği demeçlerden ne denli profesyonel bir anlayışa sahip olduğunu anlamak mümkün. bu güne kadar hepsine katıldım. yalnızca 'eskisi gibi kol kola derbi izlemek en büyük isteğim' sözüne takıldım. ünal aysal 60'lı, 70'li, 80'li yılları görmüş, o dönemlerdeki tribün anlayışını iyi bilen bir adam. futbolcuların birbirlerine olan tavrı, taraftarların espri anlayışı bugünkünden çok farklıydı. bunu bugün televizyona çıkan eski futbolcuların sözlerinden de anlayabiliyorsunuz.

    lakin 90'ların sonuyla birlikte rekabet kızıştı. buna sebebiyet veren faktörlerin başında galatasaray'ın uefa'yı alarak çıtayı yükseltmesi gelir. hemen ardından da yayıncı kuruluşun 2001 yılında ihaleyi kazanması.

    bu topu yalnızca digiturk'e atmak acımasızca olur. son 10-15 yılda internetin yaygınlaşması, tüketici toplumların oluşması, türk futbolunun üst seviyelerle yarışır konuma gelmesi de buna neden olan faktörlerden. ancak ekranda rekabeti kızıştıran reklamlar görmek, süper final adı altında galatasaraylıları fenerlilere, fenerlileri galatasaraylılara düşman eden iğrenç görüntülere tanık olmak taraftarın bilinç altına işliyor. yani ara gazı taraftara veren aslında yayıncı kuruluşun kendisi. istenmeyen olaylar olduğunda kendinde suç aramayıp "neden böyle oldu" diyerek etrafa bakınan şansal ve tayfası...

    buradan galatasaray taraftarına geçecek olursak... galatasaray diğer takımlardan farklıdır, buna katılıyorum. galatasaraylı duruşu diye de bir şey var, eyvallah. ancak söz konusu fenerbahçe olduğunda bu prensiplerden vazgeçilmeli mi vazgeçilmemeli mi buna karar verilemiyor. bir tarafta nkfvas tartışması taraftarı ikiye bölüyor, diğer yanda kadıköy'de yaşanan olaylar. bir taraf "onlar bize yaptı, biz daha beterini yapalım" diğer taraf "şunlara insanlık dersi verelim."

    açıkçası galatasaray taraftarı yıllardan bu yana insanlık dersini verdi fenerbahçelilere. ancak yenilgilerden sonra suçlu arama noktasında hakeme, rakip taraftara veya futbolculara yüklenmek insanlık dersi veren galatasaray taraftarına yakışmıyor. "insan gibi ağırlayalım, sahaya bir şey atmayalım, küfür etmeyelim" noktasında hem fikir olunduktan sonra yenilginin ardından sağa sola sataşmalar başlamış, işte bu ikiyüzlülük oluyor veya "otur hele, bir soğuklan yeğenim."

    artık galatasaraylı duruşundan vazgeçilmesi lazım bu maçlarda. yıllardan bu yana karşılığını alamıyor galatasaray. ne sahada, ne skorda, ne de tribünde. çünkü karşıda saygıyı hak etmeyen bir takım var ve bu iyi niyet suistimal edilmekte. elbette ki insanlıktan çıkalım demiyorum ama karşıda elektronik ıslıkla rakibi top oynatmamaya çalışan, maç ortasında marş çalan, sahaya ses bombası atan bir takım olduğunu da unutmamak lazım. tüm bunların üzerine misafirperverlik, küfür etmemek galatasaraylılık duruşu değil saflık oluyor afedersin. daha doğrusu kötü fiilde bulunmadıktan sonra yenilgiye ağlamak, "mehmet topuz'a bak üüüü" tavırlarında bulunmak...

    artık ne yapacağımıza karar verelim. ya bize yapılanları sineye çekip adam gibi ağırlarız onları burada. yenilirsek de sesimizi çıkarmayız.

    veya hak ettiklerini verip, yenilsek bile içimiz rahat bir şekilde önümüze bakmalıyız.
  • 23
    şike soruşturmasından çıkıcak sonucun pek de önemi kalmadı bu saatten sonra, bu leke omuzlarına yapıştı bir kere. bunu unutturmadığımız sürece sorun olmayan hadisedir.

    ne zaman bir fenerliyle karşılaşsam birşey söylemeye kalktığında şikeci takımsınız olum diyorum. beyin anında eror verior, ama aa biz sizi tam 6 derken tekrarlıyorum şikecisiniz diye..bu sefer mavi ekrana bağlıyorlar, başları önünde ezik bir şekilde hede hödö diyip gidiyorlar. tavsiye ediyorum rahatlatıyor insanı. çaktırmasalarda bu süreç ağır bir bunalıma sokmuştur kendilerini, bireysel olarak yapılması gereken bunlardan karşınıza çıkan herbirine şikeci diyip yollamaktır.
  • 24
    türkiye toprakları içinde daha pasif olanının varlığından şüphe ettiğim, beni senelerdir çıldırtan realite. sadece 22 nisan 2012 galatasaray fenerbahçe maçında maç sonrasında yapılanlara karşı etkisiz tepki hali, lig tv'nin ucube muhabirinin fbtv muhabiriymişcesine yaptıkları karşısında basit bir protesto bildirisi ile yetinme ve daha fazlası. şike tayfasının çirkefleri gibi sahaya gir, futbolcu darp et, basın tribunu bas gazeteci dövmeye kalk, yayıncı kuruluşun kablolarını kes demiyorum. allahaşkına bir etkili toplu organizasyon cok mu zor.

    paraya tapan ve su anda perde arkasında futbolu yoneten o malum kuruluşlara haddini bildirecek toplu bir tepki. ama nerdeee!!!

    biz hala galatasaray etiği, ahlakı, efendiliğinden dem vurmaya devam edelim, elin köpeği de gelsin orta sahamıza işesin.

    skym boyle askin izdirabını!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın