• 1
    23 aralık 2015 kastomonu 1966 galatasaray maçı kadrosunda 1 tane oyuncusu bulunan altyapı. çünkü ismail çipe u21 maçlarında forma giyiyor.
    ayrıca bir oyuncunun lig ve/veya kupa maçlarında forma giymesi için profesyonel kadroda yer alması gerekiyor.
    bu durumu incelerken; 5 büyük denilen gs, fb, bjk, ts, bursa'nın profesyonel kadrolarına kaç tane altyapı oyuncusu var diye göz atınca şöyle bir durum ortaya çıktı.

    trabzon'un şurada görüleceği gibi;
    http://prntscr.com/9h84jn

    12 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 40 kişilik kadrolarının yüzde 30'u eder.

    beşiktaş'ın;
    http://prntscr.com/9h83yd

    11 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 35 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 32'si eder.

    bursa'nın;

    http://prntscr.com/9h84dj

    14 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 37 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 38'si eder.

    fenerbahçe'nin;

    http://prntscr.com/9h84ft

    14 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 37 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 38'si eder.

    ve gelelim galatasaray'a;

    http://prntscr.com/9h84ho

    5 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 29 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 17'si eder.

    şimdi benim merak ettiğim bunun nedeni, altyapı futbolcularımızın aşırı kalitesiz olması mı yoksa aman kim uğraşacak bunlarla sözleşme imzalanacak, resmi kadro alınması için başvuru yapılacak diye düşünen kulup yetkilileri mi?
  • 5
    paylaşıldı mı emin değilim ancak twitter'da @fleurquin10 isimli kullanıcının iddiaları doğruysa neden bu yapının işlemediği hakkında cidden bilgi sahibi olabileceğimiz yapı.

    --- alıntı ---

    tuzla maçı sonrası kerem eleştiri aldı. kısa bi flood yapayım suç ne keremde ne hocalarda.
    bazı gerçekleri anlatayım... başlayalım
    ben gs altyapıda 2 yıl direkt 2 yıl endirekt stajer hoca olarak çalıştım hala görevdeyim stajer maaşları 400 tl bile ödenmiyor.
    gs altyapı hocaları eski kafada. çoğu günümüz futbolundan uzak antrenman drill'i dışında çocuk gelişiminden uzak. tanıdık sayesinde orda.
    fatih terim döneminde altyapıya girdim o dönem büyük kıyım oldu bende suçum olmamasına görevden alındım sonra tekrar girdim.
    her sene 4-5 hoca gel git olmaz. altyapının başında koordinatör adı altında kimse yok! hocalarda 1500-2000 tl'ye çalışıyor. altyapı hocalarının derti kendinden büyük geçim sıkıntısı vb adamın kafası rahat değil ki çocuğu rahat geliştirsin. maaşlar hep geç yatar.
    dün kerem çalışkan'ın performansı 2-3 hocayı büyük üzmüş konuşum. altyapının en iyisi kerem. acı ama gerçek...
    altyapıdaki iyi oyuncuyu başka yere kiraya vermiyorlar çocuk florya fanusundan tt arena'ya çıkınca elleri ayakları titriyor.
    florya'da düzen yok çalışanlar sorunlu maddi olarak refahta değiller ve ahbap çavuş ilişkisi ile hoca alınıyor. istanbul'daki tüm hocalar kapağı başakşehir'e atma derdinde. kızsakta kurdukları yapı çok iyi her kademe denetleniyor maaşlar yatıyor.
    florya'da fitness uzmanı olarak çalışan biri yok. çalışan oluyor ama uzmanlığı yok. koskoca altyapının gelişimi nasıl olacak ?
    florya'da herhangi bi ingilizce, psikolojik veya bedensel eğitim yok. hangi hoca kendi gelişimi için özel bi kursa gitmiş ? giden yok.
    hocalara da kızmamak lazım kimi ev geçimi kimi kredi kartını düşünüyor. suçlu yönetimdir. bu sorunları biliyor ama müdahale yok. b.yılmaz ve semih diyordu ki mancini saatlerce pozisyon alma gösterir sıkılırdık. u11-13-15 de görmemişsin adam a takımda gösteriyordu.
    altyapıda gelişim aysal döneminde olacaktı. avrupa'dan işi bilenler gelecekti ama terim sagolsun müfit erkasabı getirdi sikildik.
    jor altyapıda bazı şeyleri düzeltti ama tam düzelmediği sürece bi bok olmaz. hocaların lisansı eksik. uefa denetim yapsa sıçtık.
    altyapı hocaları konuşamaz konuştuğu anda kovulur. terim dönemi kovulan bir altyapı hocası terim hakkında konuştuğu için takım bulamıyor. terim dönemi avrupadan hocalar gelip uygun fiyata çalışacakken altyapı hocaların maaş almıyorken müfit erkasap'a 30-40 bin tl vermek nedir ?
    benim asıl işim finans ama futbolda 2 yıl tff 3 yıl gs altyapısı eğitimi aldım maaş almasamda hallederim ama hocalar tek ele bakıyor.
    mancini kalsa italya'dan 5 kişilik uzman bir ekip gelecekti umutluydum olmadı. mancini 90 sayfa rapor vermişti yönetime altyapı için.
    altyapı için en önemli hamleyi rijkaard 2009'da prof uzman jan derks'i getirerek yaptı. ama oda terim-müfit hocanın kurbanı oldu :/ *
    kısaca bir bataklığın içinde gibiyiz. umarım yabancı bir td gelir altyapıya sahip çıkar. yoksa durum zannedilenden daha vahim.
    birde taptığınız yerli futbolcularımız altyapıyı sallamıyor ama sneijder, muslera poldi denk geldiği her u15-17 maçı izler destek olur
    1-2 milyon dolar garanti alan yerliler altyapı hocalarını görünce ya hocam sende hiç gülmüyorsun vb demesi yok mu. durumunu bilipte hemde.
    çözüm;
    avrupalı işi bilen altyapı koordinatörü şart.
    fitness-ingilizce-psikoloji eğitimi uzmanları şart
    maaşların düzenli yatması şart
    biraz kafanızı şişirdim ama kerem'e yüklenme çok oldu bende üzüldüm çocuğa verilen eğitim bu. kerem'e bakın altyapıyı görün aynası budur. türkiye'deki tüm gelecek vaadeden genç oyuncuları altınordu ve başakşehir alıyor. gs altyapı ödeneği çok az.oyuncu öneriyoruz alınamıyor. sorunlu olsada maaşlar yatmasa da işten bir gün kaçmadı çoğu hoca.bende elimden geleni her daim yapacağım hadi eyvallah.

    * https://pbs.twimg.com/media/C01CAUqWQAAweCj.jpg
    --- alıntı ---

    aslında bildiğimiz ve bu konuda hiç bir şey yapmaya yeltenmediğimiz büyük bir eksikliği içeriden bildirmiş bir kişi. ilgi sadece yönetim bazında değil, taraftar bazında da çok düşük. hiç önemsenmiyor adeta. bak girilen entry sayısına, 22 entry var. bununla 23. tamam, takıma futbolcu lazım. tamam, hepimiz futbolu izliyoruz. ama futbolcuların ağaç kovuğundan çıkmadığını, bu yapı işlerse futbolun bu kadar sevildiği ülkede en kötü hollanda kadar olabileceğimizi anlamıyoruz.

    not: entry'de yazım hataları veya noktalama hataları olabilir alıntı bölümünde, kontrol etmedim tek tek. ufak tefek noktalama hatalarını fark eder etmez düzelttim ancak gerisine bakacak en azından şu anda zamanım yok.
  • 7
    tarih 20 mart 2017. bugün futbol zirvesinin 2.si yapıldı...

    değerli ülkemiz türkiye'mizin cumhurbaşkanı da oradaydı. konuştu. sonra başkanları yanına aldı, fotoğraf çektirdi. sonra yıldırım demirören çıktı, konuştu. dinledi cumhurbaşkanı da. full salon. sonra?

    sonra önemli konulara geldi konu. mesela andrea traverso geldi konuşma yapmak için. finansal fair-play direktörü uefa'nın. ortaya koyduğu tablolar acınası, bizim ülke olarak altyapılara önem vermemiz gerektiğini yüzümüze vurdu. kendisi konuşurken salonun durumu = https://pbs.twimg.com/media/C7XGRJNW4AEUu9P.jpg

    altyapı takımlarımızın florya'da oynadığı sahanın durumu budur = https://pbs.twimg.com/media/C7SBCUcWkAI0Qd6.jpg
    bir diğer görüntü altyapı maçlarının oynandığı saha ile ilgili = https://pbs.twimg.com/media/C7XKEIoXgAAYEip.jpg

    ama "evet" mesajları daha önemli. ama kendini cumhurbaşkanına göstermek daha önemli. o fotoğraf karesinde olmak daha önemli...

    bu başlığın gördüğü ilgi aslında bizim de ne kadar bu duruma önem verdiğimizi ortaya koyuyor. 28. entrysi hayırlı olsun başlığın...
  • 10
    http://galatasaray.org/...ada-devam-etti/35957

    yahu bu çocuklar saçları kazıyınca birbirine karışmıyo mu antrenmanda ? misal içlerinden biri antrenmanda acayip bi performans sergiledi diyelim, ulan hangisiydi bu diye karışmasın ? önemli detaylar bunlar. bi de semih kaya kesmiş. bu adamın eline makas, makina falan verilmemeli. saçı kesecem diye kulağı götürüverir aradan belli olmaz.
  • 13
    şöyle bir haber metni bulunmakta;

    http://www.fanatik.com.tr/...u-gonderildi-1305721

    --- alıntı ---

    geçtiğimiz günlerde galatasaray'da alt yapının başına bir dönem beşiktaş'ta da görev yapan emrah bayraktar getirilmişti. bayraktar radikal bir kararla u19 ve u21 takımında forma giyen 15 futbolcu ile yolları ayırdı. u21 ve u19 takımı için onlarca futbolcu denenmeye alındı. beşiktaşlı eski yönetici sinan vardar'ın tavsiyesi ile 2 kıbrıslı oyuncu ise florya'da antrenmanlara çıkıyor.

    istikrarsızlık sürüyor

    son yıllarda galatasaray'daki teknik direktör istikrarsızlığı alt yapıya da yansımış durumda. gönderilen teknik direktörlerin yerine gelen alt yapı hocaları da sarı-kırmızılı kulüpte tutunamadı. bu nedenle alt yapı hocaları da sürekli değişmek zorunda kaldı. en son örnekler orhan atik ve hollandalı riekerink'ti...

    yeni sezon için yapılanmaya giden galatasaray'dan sportif direktör cenk ergün bir dönem beşiktaş'ta çalışan emrah bayrakar'ı alt yapının başına getirdi. bayraktar ise yıllardır alt yapıda forma giyen 15 futbolcunun kalemini bir anda kırdı ve genç futbolcular galatasaray'dan kovuldu. gönderilen futbolcuların bir çoğu geçen sezon şampiyon olan u19 takım forması giyiyordu.

    u21 takımı hocasız çalışıyor

    u21 takımı yeni sezona hazırlıklarına başladı ama halen takımın hocası yok. futbolcular sadece kondisyoner eşliğinde antrenman yapıyorlar. hocasız, başı boş çalışan futbolcuların 2 hafta sonra almanya'da turnuvaya katılacakları öğrenildi.

    torpille futbolcular deneniyor

    eski beşiktaşlı yönetici sinan vardar'ın tavsiyesi üzerine emrah bayraktar'ın 2 kıbrıslı futbolcu ahmet sivri ve fikret yağcıoğlu'nu denemeye alması ise eleştiri konusu oldu. bu futbolcular dışında da 20'ye yakın ismin çeşitli yerlerden gelen tavsiyeler üzerine florya'da denemeye geldiği iddialar arasında...

    --- alıntı ---

    bu bir kulübün geleceğine içeriden dinamiti yerleştirmek değil mi? bakın "gönderilen futbolcuların bir çoğu geçen sezon şampiyon olan u19 takım forması giyiyordu." ne demek? bu çocuklar yaş kategorisinde bu ülkenin en iyisi olabilirler demek değil mi? biz ne yapmışız? göndermişiz. neden? emrah bayraktar böyle istemiş. eski beşiktaşlı yöneticinin tavsiyesiyle transferler yapılmış vs.

    öncelikle, bu haber gerçek değilse anında yalanlama bekliyorum! çünkü bu çocuklardan bazıları galatasaray'ın, bazıları türk futbolunun geleceği.
    sonrasında, bu işin artık profesyonelleşmesi lazım. her gelen hocaya göre nasıl gittiği belirsiz bir altyapı sistemi yerine artık belirli köşe taşlarını oturtup, bu oyuncuları gelecekte galatasaray'a maksimum verimi verecek ve topluma da iyi insan imajını oturtacak eğitimlerin verilmesi şart oğlu şart. bunca yıldır her "düzelir" dediğimizde daha kötüye gitti bu altyapı. son mahsülü semih kaya, siz düşünün işte ne durumdayız.
    bizim gençlerimizin yeteneklilerini alman kulüpleri yetiştirip sonra bir şey olmazsa bile kamyon yükü paraya bize geri satıyorlar, milli takımda çoğu ülke milli takımını tercih etmiyor. bu sorunların üzerine eğilmek zorunda herkes.

    son olarak, dursun aydın özbek yönetimini böyle bir skandala da imza atabildikleri için tebrik ediyorum. 2 senede 50 etmiştir galiba, sayamadım ama kusura bakmasınlar.
  • 15
    takıma üst düzey diyebileceğimiz 7 adet oyuncu* alınmış ve 1 tane daha alınmak üzereyken* acaba diyorum ilk 11'e bir tane sıkıştıramaz mıyız 2000'lilerden. bir tane de stoper aldık diyelim. mesela atalay çok övülüyor, hem 10 numara hem 8 numara oynama kabiliyeti yüksek bir oyuncu diyorlar. acaba atalay'ı arada kaynatamaz mıyız?

    bir de dikkat edersek, sağ çizgide mariano ve feghouli ikilisinden bahsederken sol da asamoah'ın önü için rodrigues dyoruz. acaba diyorum daha farklı bir dizilim kullanarak atalay'ı bu kadar yetenekli ve tecrübeli adamın arasında pişirebilir miyiz? şöyle bir yapıda mesela; http://galatasaray11.com/i/31903.jpg olabilir mi? o iki transferden biri için denayer'i diğeri için asamoah'ı düşünün.

    bu kadar transferin arasına bir tane de alt yapı ürünü bir arkadaşımızı değerlendirebilir miyiz?
  • 22
    konu altyapı mevzusuna, daha doğrusu altyapıdan üstyapıya çıkma ve süper ligde oynamaya geldiğinde hemen herkesin neredeyse hemfikir olduğu bir mesele oluyor: fizik kondisyon.

    gerçekten böyle bir sıkıntı var. ama bunu sadece dışarıdan gözlemlediğimizi düşünmemek gerekir. aksine oyuncular ve antrenörler de durumun farkında. doğal olan bu.

    ben, bizim gözbebeğimiz, çok şey beklediğimiz 2000 jenerasyonundan bahsedeyim, bu konu özelinde.

    bildiğiniz gibi, bu jenerasyonu ilk parıltı anı, çoğu kişiye göre 2017 senesindeki avrupa u17 futbol şampiyonası’dır.

    bu turnuvanın grup aşamasında karşı karşıya geldiği ispanya’ya maçın hemen başında 2 gollü öne geçmesine rağmen 3:2 yeniliyor milli takım. daha sonra hırvatistan’ı 4:1 ile, italya’yı 2:1 ile geçiyor ve grup aşamasını ispanya’nın ardından ikinci tamamlayıp üst tura çıkıyor. çeyrek final’de macaristanı 1:0 elerken, yarı finalde karşılaştığı ingiltere’ye 2:1 mağlup olarak turnuvaya yarı finalde veda ediyor.

    o turnuvada milli takımın kadrosunda bulunan oyuncularımız: ozan muhammed kabak, atalay babacan, yunus akgün, abdussamed karnuçu, emirhan civelek, recep gül, melih gökçimen.

    kimlerin oynayıp kimlerin oynamadığı önemli değil. zaten onu anlatmak istemiyorum. refere turnuvadan sonra, bu oyuncular gstv’de bir röportaj verdiler.

    https://www.youtube.com/watch?v=cPlwonldYlQ

    bu röportajda hemen her futbolcumuz, teknik olarak eksiklerinin değil fazlalıklarının olduğunu, taktiksel ve fiziksel olarak ise bayağı bir eksiklerinin olduğunu söyledi. ya da mülakatı yapanlar tarafından söylettirildi mi desem?

    ama hakikaten her biri, özellikle ingiltere karşısında fiziksel olarak çok zorlandıklarını, eğer üstyapılarda top oynayacaklarsa, “bu oyuncular bizim muadillerimiz onlarla karşılaşacağız” diyerek fiziksel handikaplarını kabul etti.

    kısacası fiziksel olarak eksik kaldıklarının bal gibi de farkındalar. oyuncularımız diğer takımlardan eksik kalan yanlarının bu olduğu konusunda hemfikirdi. buraya bir es koyalım. ozan kabak’ı hariç bırakalım. doğru fiziksel eksikliği kabul ediyordu ama mülakatın tamamı izlendiğinde cevaplarında şu vardı: fiziksel eksiklik bir neden değil, bir sonuçtu. asıl mesele çalışma ve disiplindi.

    arkadaşlarının yüzüne baka baka, almanya milli takımı’nın antrenman sonralarında toplanıp ders çalıştıklarında, saati saatine yapmaları gerekenleri yaptıklarından, antrenmansa antrenman, restorasyonsa restorasyon, dersse ders, bahsetti. oysa bizim milli takım oyuncuları buldukları her fırsatta ellerine telefonları geçiriyorlardı!

    o zaman çalı gibi bir topçu olan ozan kabak’ın o zamandan bu zamana gelişim gösteren fiziğini göz önüne aldığımızda bunu daha net görebiliyoruz. oyuncu fiziksel handikabını kabul etmiş ve bunun hakkından gelmek için çalışmış. büyük ihtimalle diğerlerinden daha fazla ve daha planlı programlı.

    daha o zaman a takımda oynamaya hazır olduğunu söyleyen çocuk, bugün muadili arkadaşlarının gösterdiği fiziksel aşamanın neredeyse iki katını göstererek a takımımızın vazgeçilmezi oldu. diğerlerini hâlâ bekliyoruz. o turnuvada ingiltere karşısında fiziksel anlamda bariz bir şekilde eksiklik gösteren takım, sene 2018 olduğunda shalke 04 karşısında aynı fiziksel eksikliği gösteriyor.

    o halde, şu çıkarımlar yapılabilir:
    1. teşhis var, tedavi yok.
    2. teşhis var, tedavi eksik.
    3. teşhiste hata var.

    ben üçüncüsünden yanayım. teşhis fiziksel durumdaki yetersizlik olmamalı. bu sadece bir semptom olabilir. teşhis, tıpkı ozan kabak’ın dediği veya ima ettiği gibi çalışma ve disiplin kısmındaki eksiklikte. biz sanırım semptomu tedavi etmeye çalışıyoruz.

    bu yazının neyi amaçladığını unuttum. o yüzden bir türlü sonlandıramıyorum. herhalde, oyuncuların da fiziksel olarak eksiklerinin farkında olmalarına rağmen biri haricinde gereken gelişimi tam olarak gösterememelerinin ardındaki nedeni arıyordum.

    evet.

    falan filan.
  • 23
    doğru planlamayla 1996-2000 kadrosundaki yerli oyuncularımıza yakın bir kadro kurabiliriz buradan.
    ozan, yunus ve celil gibi hepimizin bildiği a takım oyuncuları dışındaki gençlerimizden iyi kötü alt yaş gruplarını takip eden biri olarak potansiyelli bulduklarımı mevkilerine göre yazacağım.

    kaleci:
    kaleci pozisyonunda gelecek vadeden çok yetenekli bir oyuncu grubumuz var:
    ancak bu grupta sene başında sakaryaspor'dan transfer edilen emircan seçgin favorim. bunun dışında

    batuhan ahmet şen - (19)
    boran güngör - (19)
    berk balaban - (19)
    arash sharghi - (19)
    taha aşık - (18)
    yasin çetin - (17)
    evra saner gülal - (16)

    gibi bol alternatifimiz var.

    sağ bek:

    ramazan emirhan civelek birkaç adım önde diğer rakiplerine göre. emirhan, eğer çalışır ve üstüne koyarsa en kötü martin linnes olabilecek bir potansiyeli var.

    diğer sağ bek oyuncularımız:
    murat şenel- (15)
    alpcan sülün- (17)
    arda kaan yıldız (16)

    stoper:

    ozan kabak'ın bu gruptan çıkıp geldiği yer malum. ozan dışında gerçekten potansiyelli birçok gencimiz var bu bölgede.
    ışık kaan arslan bana göre bu yetenekli oyuncu kaynayan pozisyonda diğerlerinden daha önde potansiyel olarak. ayrıca ogün çalışkan ve her ne kadar son 2 yıla kadar orta sahada oynasa da gökhan güney de potansiyelli isimler.
    bu bölgede bu 3 oyuncu gelişimlerini doğru sürdürebilirlerse a takımın stoper rotasyonunu oluşturabilecek potansiyeldeler.

    diğer stoperler:
    ercan şirin (18)
    sefa özdemir (21)
    batuhan öztürk (16)

    sol bek:

    u-19 takımındaki süleyman luş bana göre şu olmamış haliyle ömer bayram'dan daha iyi. hücumu ve kanadından bindirmeyi çok seven, tempolu bir bek. ciddi potansiyel görüyorum kendisinde. güçlenirse a takımın sol bek rotasyonuna kafadan girer.

    sol bek pozisyonunda oynayan diğer oyuncularımız:
    u-21 takımından batuhan tekin
    u-21 takımından melih gökçimen
    u-17 takımından yağız efe zeybek

    orta saha orta:

    bir başka yetenek kaynayan bölgemiz de burası.
    u-19 takımından mustafa kapı, herkesin malumu. gümbür gümbür geliyor. fatih hoca kendisini sık sık a takım antrenmanlarına da alıyor. henüz 16 yaşında. 8 ağustos'ta 17'ye girecek. daha bu yaşta kendisine verilen önem ortada. umarım doğru değerlendirir.

    u-21 takımında ise abdussamed karnuçu hem defansif orta saha hem de çift yönlü bir göbek oyuncusu olarak benim beğendiğim bir oyuncu.
    çekdar orhan her ne kadar yukarıda ismi geçen oyunculardan daha yaşlı bir oyuncu olsa da rotasyonda katkı verebilecek bir oyuncu.

    ha bir de u-16 kaptanı ve takımın yıldızı bartuğ elmaz bende potansiyel var diye bas bas bağırıyor.

    sol açık:
    u-19 takımından mirza cihan orta saha göbek dışında sol açık da oynayabiliyor ve ekseriyetle bu bölgede değerlendiriliyor. sene başında antep'ten transfer edildi. teknik, süratli, çalımı olan yetenekli bir oyuncu.
    1999 doğumlu u-21 takımı oyuncusu metehan mertöz de bu sene epey gelişim kaydedenlerden. metehan süratli, teknik bir kanat oyuncusu. yaşı artık 19 oldu. en geç seneye kadar fiziki eksikliklerini halledip hocanın gözüne girmesi gerekiyor.
    bir de fırat güllü var u-19 takımında. fırat'ın acilen salona girip güçlenmesi şart. fiziki eksikliklerini kapattığında iyi bir rotasyon oyuncusu olma potansiyeli var.

    ofansif orta saha orta:

    amc diye tabir edilen bu mevkinin en büyük potansiyeli hatta altyapımızın en değerli oyuncularından biri hiç kuşkusuz atalay babacan. şu fiziki eksikliklerine rağmen ben eminim ki atalay sene başı kampı sakatlığı sebebiyle kaçırmasaydı belhanda'nın cezalı olduğu şu dönemde hocanın tahtaya yazacağı ilk isim olurdu. potansiyelini bilen zaten biliyordu; bilmeyenler de keçiörengücü maçlarından daha yakından gördü. devre arası kampı sonrası a takım kadrosuna gireceğini düşünüyorum. seneye de birçok maçta forma bulacağını tahmin ediyorum.

    atalay dışında u-19 takımındaki mutlu aksu doğan da dikkatle takip edilmesi gereken yeteneklerden. çok iyi bir sol ayağı var. ama maalesef tüm gençlerimiz gibi onun da güçlenmesi gerek. atalay ile birlikte amc pozisyonunda takımımızı 15 sene götürebilirler.

    sağ açık:

    bu pozisyonda u-21 takımındaki recep gül kardeşimizden çok ümitliydim. hala ümidim var ama bu sene biraz daha geri gitti maalesef. umarım gelecek seneye kadar kendini toparlar.

    u-19 takımında halil ibrahim kaya da bu sene gelişim gösteren oyuncularımızdan.

    forvet:

    takımımızın kanayan yarası forvet pozisyonu için altyapımızdaki oyunculardan an itibariyle favorim ali yavuz kol.
    53 kez değişik kategorilerde milli olan genç golcü an itibariyle fiziği ve oyunu ile a takıma en yakın isim. ali, hızlı, takım oyununa takın, driblingi olan, top saklayabilen çağdaş bir forvet görünümünde. son tercihlerini ve karar mekanizmasını geliştirebilirse galatasaray futbol takımının as forveti olup kulübe yıllarca hizmet edebilir. yerinde olsam antrenman bitimi saatlerce çalışırdım. gerçekten büyük şans var önünde.

    u-21 takımından malik karaahmet genç yaş kategorilerinde fiziği ile öne çıkan bir oyuncuydu ancak son 2 yılda yaş kategorileri büyüdükçe bu avantajını kaybettiği gibi fiziği de geri gitti. tekniği ali'ye göre daha zayıf. ama en kötü bir umut bulut neden olmasın? o da umut gibi mücadeleci, hırslı bir yapıya sahip.

    ahmet sivri ise o fiziği ve takım oyunu yerine bireysel oynama merakı ile kaybolup giden yetenekler arasına katılmak üzere. geçen yıl neredeyse her u-21 maçında yıldızlaşan ahmet, bu sene malik'in arkasında yedek kulübesinde forma bekler durumda. bu durumu sorgulaması gerek. yaşı 20 oldu. 1 sene içinde bir şeyleri değiştirmezse 2.lig beyaz torbanın yolunu tutar.

    daha alt yaşlarda ise u-17 takımındaki bozan uymaz müthiş bir yetenek. fiziki gelişimini doğru tamamlayabilirse ali yavuz'un da önünde bu çocuk yetenek olarak. allah vergisi bir çalım yeteneği var. çok hızlı, tekniği çok iyi. sergio agüero'ya benzer bir tarzı var.

    https://twitter.com/.../1026896198714777600

    mesela şu golüne bakan çocuktaki yeteneği daha iyi anlar.

    özetle yukarıda isimlerini zikrettiğim çocuklar feldkamp'ın a takıma aldığı ve akabinde uefa kupasını kaldıran o malum takımdaki yerli oyuncuların potansiyellerinden eksikleri yok bence fazlaları var.

    96-2000 takımındaki yerli oyuncuların pek çoğunun 17-18 yaşlarındaki hali bu çocuklardan çok da üstte değildi.

    fatih hocanın "benim de hayallerim var." cümlesindeki hayaller işte bu çocuklar. bu çocukların gelişimlerini hem mental hem fiziksel hem de ahlaki olarak doğru sağlayabilirsek önümüzdeki 10-15 yıl boyunca unutulmaz bir takım ve çok büyük başarılar hayal değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın