• 294
    23 aralık 2015 kastomonu 1966 galatasaray maçı kadrosunda 1 tane oyuncusu bulunan altyapı. çünkü ismail çipe u21 maçlarında forma giyiyor.
    ayrıca bir oyuncunun lig ve/veya kupa maçlarında forma giymesi için profesyonel kadroda yer alması gerekiyor.
    bu durumu incelerken; 5 büyük denilen gs, fb, bjk, ts, bursa'nın profesyonel kadrolarına kaç tane altyapı oyuncusu var diye göz atınca şöyle bir durum ortaya çıktı.

    trabzon'un şurada görüleceği gibi;
    http://prntscr.com/9h84jn

    12 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 40 kişilik kadrolarının yüzde 30'u eder.

    beşiktaş'ın;
    http://prntscr.com/9h83yd

    11 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 35 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 32'si eder.

    bursa'nın;

    http://prntscr.com/9h84dj

    14 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 37 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 38'si eder.

    fenerbahçe'nin;

    http://prntscr.com/9h84ft

    14 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 37 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 38'si eder.

    ve gelelim galatasaray'a;

    http://prntscr.com/9h84ho

    5 adet normalde altyapıda oynayan oyuncusu resmi kadroya kayıtlı. ki bu da 29 kişilik kadrolarının yaklaşık yüzde 17'si eder.

    şimdi benim merak ettiğim bunun nedeni, altyapı futbolcularımızın aşırı kalitesiz olması mı yoksa aman kim uğraşacak bunlarla sözleşme imzalanacak, resmi kadro alınması için başvuru yapılacak diye düşünen kulup yetkilileri mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın