resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 34076
    yaşayan efsanemiz. kendisiyle sezona başlanmaması gerektiğini başlandıysa da sezonun bitirilmesi gerektiğini düşünüyordum. özellikle son 16 maçlarını da göz önüne alırsak hala da fikrim bu.

    ben genel olarak artık tüm sezonu taşıyamadığını düşünüyorum. keşke iyi bir teknik direktör bulup kendisi planlamanın başına geçseydi. ama kabul edelim ki teknik direktörlükte artık başarılı olamıyordu.

    tüm eleştirilerime rağmen çok üzgünüm. varsa hakkım sonuna kadar helaldir. umarım o da bana helal eder. hep söylerim, iyi ki galatasaraylı.
  • 34077
    kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan hocamızın 3 yıllık sabır talebi hem taraftar hem yönetim tarafından karşılanmalıydı. bu noktada hocamıza haksızlık edildiğini kabullenmeliyiz.

    milli takımı çalıştırdığı sırada bir muhabirin 'eski kulübünüz' tabirini düzelterek 'kulübüm' dediği gibi kendisi de benim hocam olarak kalacak her zaman. bu defa geri dönüşü olmayacak bir ayrılık yaşandığını düşünüyorum ama yine de geleceği bilemeyiz.

    beni az da olsa mutlu eden tek nokta ise arda turan mevzusu. hocamın manasız bir şekilde sahiplendiği bu maganda arkadaşımızdan da kurtulmuş oluyoruz dolaylı olarak.
  • 34078
    gitmesini en çok isteyenlerden birisi olarak böyle bir ayrılık yaşamamıza üzüldüğüm teknik adam.

    yol yakınken "olmuyor. 4 senedir bu takımın başındayım, bu kadar kötü oynuyorsak sorumlusu benim" diyerek bıraksa ne galatasaray ne de kendisi bu kadar yıpranırdı.

    olması gereken oldu ama geç ve sancılı oldu. bence en başında yapması gereken, sportif direktör olup takımın iç-dış sorunları ile ilgilenmesiydi. kendisinin galatasarayı sevdiği kadar menfaatsiz sevgi çok az bulunur ama teknik direktör olarak kendisi artık bu gömleği taşıyamadığını göremedi maalesef.
  • 34080
    kendisinin oynattığı oyunu pep oynatsa 3 kez kovulmuştu. hiç romantik bakamıyorum bu olaylara. kendisi 4 senedir takımın başında ve takımın hali ortada. kimse kusura bakmasın. gitmesine çok seviniyorum. benim için galatasaray’dan daha büyük hiç değildir. kendisi konumuna ve servetine sahip olduysa galatasaray sayesindedir. sağlıklı bir ömür diliyorum kendisine.
  • 34081
    sezona kendisiyle başlanmamalıydı, ben çok daha önceden yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum ayrı mesele de sezon ortasında gönderilmesini doğru bulmuyorum. şimdi herkes gelecek hocaya yüklenecek allah sonumuzu hayretsin.

    bunun dışında neticede kulüp efsanesi keşke daha önce olmayacağını görüp kendi isteğiyle ayrılıp açıklamasını da yapsaydı daha şık olurdu.
  • 34083
    fatih hoca hakkında olumlu veya olumsuz bir karar almak her zaman zordur, kritik dönemlerde bu kararları almak daha da zordur. elbette yönetimin bu süreçte bir karar alması gerekiyordu, ya fatih hocayla başladıkları bu süreci devam ettireceklerdi ya farklı bir yolu seçeceklerdi fakat bir karar almaları gerekiyordu. aksi takdirde böyle süreçler taraftar dahil herkese zarar verir, burak elmas yönetimi ise ayrılık kararı aldı.

    ayrılık kararı hakkında yönetimi eleştirmiyorum, doğru zaman mı yanlış zaman mı mevzusu da bundan sonra yaşanacak süreçte daha net görülecektir.

    tek kafamı karıştıran durum, burak elmas ve yönetimi seçim sürecinde fatih terim üzerinden ciddi bir propaganda yaptı ve belli oranda karşılığını aldı. o dönem ciddi söylemlerde bulunup, ayrılık sürecinde yapılan yardımcı hoca saçmalıkları ise hiç doğru değildi. bu süreç daha doğru ve samimi yönetilmeliydi.

    son olarak fatih hocama teşekkür ediyorum, benim için ve çoğu galatasaray taraftarı için çok özel bir karakter, en büyük efsanelerden biri, onunla ayrılıklar her zaman zor ve duygusal olmuştur. yolun açık olsun hocam...
  • 34088
    daha dune kadar kendisinin devam etmemesi gerektigini soyleyenler cogunluktayken bugun gonderilmesine uzulenler cogunlukta. taraftar olarak ne istedigimizi bilmiyoruz ve yine olaya duygusal yaklasiyoruz.

    terim ulkede bir cok kiside oldugu gibi tadinda birakmayi bilmedigi icin sonumuz kotu oldu maalesef. devam etseydik muhtemelen daha da kotu olacakti. normal sartlarda sezon icinde teknik adam degisikligine karsiyim ama gidisat iyi degildi. toparlanacak gibi de degildi. boyle bitmesi hos olmadi tabi ama belki de zamaninda bitirmek devam edip islerin daha da kotuye gitmesini beklemekten daha iyidir.
  • 34089
    yeri geldi kızdık, sinirlendik, üzüldük. ama yerin sonsuza dek bakidir hocam, tarih sayfalarında senin attığın bir virgül kadar yeri yok hiçbirinin. ne aylardır bir kere fatih terim demeyen ultraslan'ın, ne bu yönetimin ne de bir başkasının. en iyi günlerimin, en mutlu zamanlarımın mimarı, en kötü günlerin, en umutsuz günlerin umudusun hocam. seni çok seviyorum hocam, parayla bağıranlar sormasa bile biz senin hesabını soracağız.
  • 34091
    galatasaray'ın yaşayan efsanesi.

    (bkz: #3306282) bu entry'mde bahsetmiştim. gidin istemiyorsanız protestonuzu yapın diye. tek maç en ufak bir protesto yetti gitmesine. istenmediği yerde durmaz hoca.

    ben bu günü bir kenara yazıyorum. ben demiştim demek için değil. bugün galatasaray'ın menajerlere, tff'ye ve mhk'ye yenildiği gündür. geleni de göreceğiz. bu günler en kötüsü, daha kötüsü olmaz denen günleri de göreceğiz.

    taş çatlasa 2 sezon sabır gösterilecekti, sonrası çorap söküğü gibi gelecekti diye düşünüyorum hala. hepimiz galatasaray iyi olsun diye konuşuyoruz, fikir beyan ediyoruz. umarım iyi olur. hayırlısı olsun.
  • 34093
    daha geçen gün yazmıştım, başarısız ve umutsuz olduğunu kabul etmiştik zaten terim'in bu dönemde.

    (bkz: fatih terim/#3306500)

    fakat bize vaat ettikleri için, yönetim ısrar edecekse, biz taraftar olarak sabredecek ve gelecek yıllarda projenin tutmasını bekleyecektik. fakat görünen o ki, yönetim de ısrar etmedi, arkasında duramadı. sonuçta, ne olursa olsun, burası galatasaray. burada başarı esastır.

    hocamızı seviyoruz, ne yalan söyleyeyim duygulandık da. ama şimdilik böylesi daha iyi gibi gözüküyor.
  • 34095
    an itibariyle görevine son verilmiş, bu sezon en az 12-13 puanı gasp edilmiş galatasaray tarihinin en büyük efsanesi.

    artık takımımızın gerek ligde, gerek uefa avrupa liginde uçuşa geçmek için önünde hiçbir engel kalmadı. sonuçta fatih hoca taktik bilmeyerek sadece 8 şampiyonluk kazanan bir hocaydı. taktik bilen bir teknik direktör ve oyun bilen yardımcı antrenörle bu sezon avrupa'da en kötü final oynarız diyorum.

    fatih hocanın gidişi hakemlerin bizim aleyhimize hatalarının sona getireceğini de garantiliyor.

    her şey için teşekkürler imparator.
  • 34096
    görevine son verilen hocamız, efsanemiz. üzerine artık konuşmaya gerek yok, olan oldu. şimdi ne yapacağız konu bu. bu takıma 1 sol bek, en az 2 ortasaha, 1 sol kanat ve 1 forvet alınmadığı sürece başarı gelmeyecek. gelmeyeceğini de hep beraber göreceğiz. bu transferler "doğru" bir şekilde yapılırsa, iyi bir hocayla tekrar başarılı günlere döneriz. fatih hoca ne yazık ki doğru kadroyu kuramadı. ben hala kadromuzun son derece yetersiz olduğunu savunanlardanım. inşallah bu kadroyla yola devam ederiz de, sorunun aslında ne olduğunu göremeyenler de görmüş olur.

    fatih hocaya söyleyecek tek sözüm bile yok. hakkını helal etsin, hakkımız helaldir.
  • 34097
    fatih terim'i, oynattığı futbolu ve iş yapış şeklini sevmem. bence de başarısız bir sezon geçiriyor. ancak ara transfer dönemi açılalı 10 gün olmuş, sezonun ortasındayız. takım kötü de gitse iyi de gitse bu kadar büyük hamleler yapılmaz. yapacaksan da b planın anında hazır olmalı. geçiş sürecini yumuşatmalısın. doğrudan el çektirmezsin, idari görev verir yardımcılarına sonraki teknik direktörün teknik seçimlerinde olan geçici birini alırsın. sezon sonunda halledersin ne yapacaksan. nereden bakarsan bak, bu büyüklükteki bir kulüpte simge ismiyle -hele ki emekliliğe bu kadar yakınken- bu şekilde yollar ayrılmaz.

    böyle diyorum ama bir yandan da burak elmas'ın yumuşak geçiş teklifine bildiğimiz fatih terim'in verebileceği tepkiyi düşünüyorum. belki de bu şekilde ayrılık kararını fatih terim istemiştir. bilemem.

    yine de zarar gören en çok galatasaray kulübü oldu, 4. defa.
  • 34099
    her şey için can-ı gönülden teşekkür ettiğim imparator hocam. bu mecrada ve sohbetlerde yeri geldi eleştirdim, yeri geldi seni yücelttim ama görevde kalmaman en doğrusu olsa dahi yaşattıkların ve o figürün ayrılık haberini alınca içte bir burukluk bırakıyor.
    bu kulüp için çok önemli bir karaktersin ve umarım bir süre dinlendikten sonra kulüp içinde bir rolü mutlaka edinirsin. çünkü bu taraftar seni her daim sarı kırmızı için mücadele edecek şekilde görmek ister.
    keşke hatalarda bu kadar ısrarcı olmasaydın. keşke takımdaki her oyuncuyu ve her taktiği denemek isteseydin. takılı kaldığın noktalar bizi bu hale getirdi. inan ki bu taraftar seninle ama her maç aynı taktik, aynı oyuncularla farklı sonuç almayı beklemeni daha fazla kabul edemedik.

    karışık duygular içinde senin için ve galatasaray için hayırlısı ne ise onun olmasını diliyorum. yolun açık olsun hocam. bir gün mutlaka yeniden bir araya geleceğimize inanıyorum.
  • 34100
    kendisi ile ilgili verilen kararı son derece yanlış buluyorum. ligdeki konumumuz şampiyonluğa ne kadar uzaksa bize korkulu rüyalar yaşatacak konuma da o kadar yakındır. yerine gelecek kişi mevcut kadroya futbolu baştanmı öğretecek çok merak ediyorum. bu oyunda taktik ve motivasyon kadar teknik de çok önemlidir ve o teknik şu an bizde mevcut değildir. hoca bu kadro yapılanmasıyla en azından avrupa'da mart ayını görmüş ve futbolcuları belli düzeyde tanımaktaydı. şimdi kendimizi daha kötüsüne hazırlamamız lazım.her iki taraf içinde hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın