resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 34281
    an itibariyle "68" yaşında olan eski hocamız.
    sözlükte en çok zaman harcadığım konu başlıkları arasında en üst sırada ve en çok eleştiri yazdığım başlıktır fatih hoca. bu yazı büyük ihtimal ofsayt olan yazılarım arasına girecek, ama bugün hissettiğimi söylemezsem en azından benim açımdan sözlükte yazmanın bir anlamı olmaz.

    yaşım nedeniyle, 96 sonrası fatih terim dönemini gayet iyi hatırlarım. fatih hoca, türk futbol tarihinin hakikaten gelmiş geçmiş açık ara en başarılı hocası, aksini iddia eden çarpılır, ancak zaman herkes gibi fatih hocayı da yabancılaştırıyor, yeni nesile, yeni kuşağa. oyuna olan açlığından vs bahsetmiyorum, ki bu kusursuz özelliklerinden birisi hocanın. 68 yaşında, 8-9 defa kazandığın bir kupa için sivas soğuguna, erzurum deplasmanına veya stresin üst düzey olduğu derbilere çıkmak akıl karı değil.

    ama. yani burada büyük bir ama var. hocanın bu son dönemi, şampiyonluklar olsa bile hakikaten keçi boynuzu tadındaydı, herkes için. zira kimse hocaya başarısızlığı konduramadığı gibi, hep bir "belki yapar" düşüncesi ile, belki de geçmişteki başarılarının hatrına, inanılmaz bir destek verildi hocaya, ki ben bu 3.5-4 senelik dönemi, net başarısız bir dönem olarak düşündüm, ffp'lerin vs. de etkisi var muhakkak. hoca, bu sene de bıraksa, 3 sene sonunda da bıraksa, açık konuşalım, bu takım ile başarabileceği avrupa açısından da pek bir şey yok-tu. çekirdeği ve kurgulanması sorunlu takımın zira.

    ben açıkçası fatih hocadan bu gençleşme sürecinde takımın başında değil, operasyonu yöneten bir kişi olmasını bekliyordum. gençleşme sürecinde 25-30 milyon euro arası bonservis ödemek makul olabilir, ama bu sürecin döndürülebilir olması gerekli, ki ben bu takıma bu sene gelip de üst düzeye çıkabilecek nelsson'dan başka bir adam göremiyorum, belki de kerem ve marcao. bu zamanın gençlerinin düzeyinde konuşabilmek, teknik direktörlük açısından inanılmaz derecede başarılı ve hırslı olan fatih hoca için bile zor-du. hocanın ben açıkçası, "sırtımdan vuruldum, ben 3 seneliğine beraber olmamız gerektiğini düşünüyordum" tarzında ifadeleri çok samimi değil. hoca, galatasarayın her hücresinin yaptığı solunumda açığa çıkan atp'nin nerede kullanılacağını dahi bilir. 96'dan beri tanıdığı burak elmas'ı ve eğer onu yönlendirenler varsa da onların da tabiri caizse ciğerini bilir. twitter'daki ağlayan sızlayan tayfadan ziyade, yaşı benim gibi olan ekip, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaktır.

    peki bundan sonra ne olur? bence burak elmas'ın ipi çekildi. öyle veya böyle, bu sene veya gelecek sene, ibrasızlık kartı ile erken seçime gider ve büyük olasılıkla liseli bir başkan'ın etrafında toplanır. ben fatih hocaya, galatasaray başkanlığının inanılmaz derecede yakışacağını düşünüyorum. hoca, saha kenarında bir efsanedir, bu döneminin kötü bitmesi, aldığı kupaları, başarıları gizlemez. eğer hoca bu gençleşme sürecine inanıyorsa, başkan olarak da inanılmaz derecede iyi hizmet eder galatasaraya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın