resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 34325
    her zaman kalbimizin en üst köşelerinde yer alacak olan canımız hocamız.

    yine kendisiyle doğru düzgün vedalaşamadan yolları ayırdık. aslında bu doğru düzgün vedalaşma olayı bir tek kendisi "artık teknik direktörlüğü bırakıyorum" demesiyle mümkün olabilirdi.

    kendisi başarılıyken gönderilmesi dışındaki gönderilmelerine de kızmıyorum açıkçası. mesela özellikle 2020-21 ve içinde olduğumuz 2021-22 sezonlarında o kadar çok kredi tüketti ki bir çoğumuza yeter artık dedirtti ama kendisini düzeltmedi. burada kendisi için yazarken çok bahsettim hocam bırak artık ya da bazı inatlarından vazgeç yoksa kendine yazık edeceksin diye ama bildiğini okudu.

    fatih hocanın teknik direktörlüğü bırakma dışında bizim takımın başından ayrılma gibi bir ihtimalini hiç düşünmedim. takım başarısızsa egosundan ve gururundan dolayı takımı bu halde bırakmamak adına bırakmazdı veya takım çok iyiyse daha iyisini yapma hırsından dolayı yine bırakmazdı. bu hırsı aslında bizi kendisine bağlayandı ama bu hırs bir yerden sonra takıma zarar vermeye başlıyor. bu yüzden "fatih hocayla hak ettiği gibi doğru düzgün vedalaşılmalıydı" söylemleri bana çok ütopik geliyor. en sonunda yönetim tarafından kovulan adam oluyor böyle.

    fatih hoca madem bırakmamakta kararlıydı o zaman yanına iyi bir yardımcı alacaktı, evlat değil. bu yardımcı, gerektiğinde hocanın hatalarını yüzüne vuracaktı. bunun yerine fatih hoca dişini geçirebileceği kişileri yanına aldı. böyle olunca takım gelişmedi bir yerden sonra. hocanın önüne alternatifler gelmedi hiç. fatih hoca böylece kendi kuyusunu kazdı. kendisine hata yaptığını söylecek birine ihtiyacı vardı ve kendisinin hatalı olduğunu kabullenmeliydi. kabullenmedi. bu iki sezonda bilmem kaç maç kötü oynadığımız halde iyi oynadık yorumlarını gördük hocanın.

    büyük olasılıkla kendisini bir daha takımımızın başında teknik direktör olarak göremeyeceğiz. kendisinin bundan sonra futbol takımına karışmayacak herhangi bir yönetici pozisyonunda başarılı olacağına inanıyorum. başkanlık daha iyi olur. yeter ki teknik direktöre karışmasın.

    böyle olmamalıydı ama oldu. bir yerde bırakmasını da bilmeli insan. özel ilişkilerimizde bile zamanında ayrılmazsak sevgiliden, o zaman iş dönüp dolaşıp bize patlıyor her şekilde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın