resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 2316
    bir sezon önce neredeyse tamamen dibe vurmuş bir kulübü devraldıktan sonra derleyip, toparlamış, üstüne yine aynı şekilde kadrosu sıradan oyuncularla dolu olduğu gibi bitmiş, tükenmiş futbol takımını da neredeyse tamamen değiştirip, başkanlığının ilk yılında şampiyon yapmanın (futbol tarihimiz boyunca örneği görülmeyen bir sezonda çift dikiş yaparak), senelerdir yüzünü görmediğimiz şampiyonlar ligi'ne katılma başarısını göstermenin cezasını çekiyor şu an. neymiş, transfer yapmıyormuş. yapmayacak tabii, bu kulübün hala bi'dünya borcu olduğu gibi çözülmesi gereken bir sürü de problemi var. bu kadar başarılı bir iş adamının bankalardan kredi çekip, sağa sola borçlanıp yıldırım demirören'in yaptığı gibi yıldız oyuncu transfer etmeyi bilmiyor olması da çok ilginç.

    hele bir de menajerlik oyunu oynamaktan düşünce sistemi yapay zekaya dönmüş olanlar var ki, ciddi anlamda şahsen tanışmak isterim kendileri ile. transfer işlerinin bu kadar kolay olduğunu, bi'kaç yıldız transfer ettiğin zaman başarıyı garanti görmeleri ya da milyon euro'ların ne anlama geldiğini kendilerinden dinlemek isterim. bu konuda oldukça cahil olduğumu belirtmemde fayda var, o nedenle öğrenmek istiyorum.

    söylemesi kolay tabi; iki, üç, beş, on milyon euro. önce girip bir siteden bir euro'nun kaç lira olduğuna bakın, ardından (windows kullanıcıları için söylüyorum) başlat/programlar/donatılar/hesap makinesi'ne tıklayın (zira makinesiz hesaplayamazsınız) ve bahsettiğiniz euro'ların kaç türk lira'sı ettiğine bakın, gerçek etkisini görmek için de eski türk lirası (altı sıfır atılmadan önce) karşılığını da hesaplayın. muhtemelen rakamın sağında kaç tane sıfır olduğunu anlamak için iki üç kere saymanız gerekecek.

    inşaallah şu an transferden çok kulübün kurumsal yapısı, tesisleri ve altyapı ile ilgili işlerle uğraşıyordur. en fazla iki üç sezon oynatmak için onbeş, yirmi milyon euro maliyetle transfer edilmek istenen otuz yaş üstü yıldızların türkiye'den önerilen kontratları emeklilik ikramiyesi gibi gördükleri bir ortamda, bu paranın yarısını değil çeyreğini altyapına yatırsan kısa vadede umutlu, orta vadede mutlu, uzun vadede de ihya olursun. zaten galatasaray'dan bahsediyorsak öyle de olmalıdır. galatasaray altyapısı önce kendi yıldızlarını yetiştirmelidir, bundan önce de olduğu gibi.

    daha başkanlığının ilk yılı, kendisi her şeyden önce iş adamı kimliği ile profesyonelce işleyen bir sistem kurma düşüncesi ile başkan oldu belki ama dahil olduğu futbol camiasının nasıl rezilliklerle dolu olduğuna ve nasıl kimseler tarafından yönetildiğine şahit olmanın şokunu henüz atlatamamıştır eminim. ne yazık ki en büyük handikapı bu ülkeye fazla bir insan olması. ya bu yüzden kuyusunu kazarlar (gerek dışarıdan, gerekse de -örneğin- en yakınındaki danışmanları, kimi yöneci veya kongre üyeleri vs. tarafından) ya da bir gün "artık yeter" diyerek koşarak uzaklaşır bu ülkeden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın