resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 2174
    aslinda benim hayal kurdugum baskan tipine kendisi birebir uymakta. oncelikle kendisi futboldan anlamiyor. "bu mudur kistas?" dediginizi duyar gibiyim. kistasin krali hem de. soyle ki baskan dedigin iyi bir muhasebeci olacak, kulubun mali gelir gider tablosunu yahudi zihniyetinde ince eleyip sik dokuyacak ve alt katmanlarda isi isi bilenlere verecek. konu futbolsa mesela bu ulkede fatih terim'den daha iyi anlayan bir adam yoktur herhalde. onu da goreve getirdigine gore sorun yok simdilik...

    gelelim diger kistaslara; bu adam fazlasiyla karizmatik, laflarini iyi seciyor ve karsisindaki insanlara dinlettiriyor. gerci bu her yoneticide olmasi gereken gayet normal bir ozellik ama ulkemizde yonetici adina gordugumuz sarlantanlari gorunce ister istemez aranan bir kistas oluyor. herneyse benim bahsedecegim konu o degil. artilarina deginen deginmis zaten. ben eksilerine deyinmek istiyorum; kendisi futboldan anlamiyor demistim di mi? -e bunu arti olarak soylememis miydin? diye sormayin cunku kendisi futboldan anlamadigi kadar futbolun icinde olan yonetme stratejilerini de bilmiyor. bulent tulun bunun en bi guzel ornegi zaten. futbol takiminin basina fatih terim'i getiriyorsan eger fatih terim'in karakterini de bilmen gerekiyor. nedir bu karakter? fatih terim, ister buna yardimci de, ister buna sorumlu de, ne dersen ama kendisine mudahale edebilecek turden birini yaninda istemez anam babam. bak bunu lucescu'ya uygula. hoslanmasa da sesini cikarmaz. ne bilim gerets'e uygula yahut skibbe'ye ki uyguladin da zaten zamaninda. ne diyodum, oncelikle teknik kadronun karakterini yapisini bilmen gerekiyor. o senin ahbabin - dostun olan tulun seni koltuktan edebilir. bunun en yakin ornegi gorevi devraldigin kisi degil midir basgan? adnan polat'i en cok adnan sezgin faktorunden dolayi yerden yere vurmadilar mi? hic mi ders almazsin bundan? apacik onunde iste model. daha ne olsun?

    ben yapi olarak galatasaray futbol takimindan baska bir dalla ilgilenmem... yani basketbolmus yok efendim voleybolmus umrumda degildir. say deseniz uc bes adam sayarim, o da medyada duydugum isimler. ha bi kere de gecen yil polonya'daki euroleague macina gittim. onda da zaten armanin pesindeyiz felsefesiyle. yoksa amator branslarla gram isim yok. hatta vurun kahpeye diyeceksiniz ama futbol takimi cl de ceyrek finali gorsun, bayan voleybol takimi kume dusssun o derece. ya da erkek. ha bu arada bayan - kadin terimleri uzerinden tartisma yapanlari da anlamam. hadi bu tartisma maskuler - feminen uzuvlarin belli oldugu fransizcada yaparsin. esyalar bile kadin - erkek olarak ayrilmistir orda. kaldi ki matmazel - madam kelimeleri de var farklilik olarak lakin turkce gibi cinsiyet ayriminin bulunmadigi bir dilde bu tartismayi yapmak bana sacma gelmistir hep. kaldi ki o elestirilen bayan kelimesi argo bir kelime de degil. hatta bana gore kadin kelimesine gore daha naif... herneyse cok uzadi bu, mevzuya donelim.. futbol demistim di mi? ha iste o futbol konusunda bana gore gayet yanlis eylemler icerisinde bulunmaktadir kendisi. soyle ki; yeni yetme, fm hastasi (gerci ben de hastasiyimdir bu oyunun ama bazen titreyip kendi dunyama donuyorum. oyle de olmak zorunda.), simarik birkac taraftar haricinde saniyorum ki akli basinda her taraftar transfer konusunda temkinlidir saniyorum. soyle diyeyim, riera gibi bir adam alinacagina emre colak ile bir sene idare ettirilmesini savunan biriyim. ayrica gereksiz transfer siskinliginin hem maddi hem de takim ahengine zararli olacagini dusunurum. simdi su ortaya atilan isimlere bakiyorum, ambarat efendiye 7,5 milyon euro vermisiz.

    yahu basgan bu rakam custur ohadir yahu. bak fatih terim ille de transfer diyen bir adam degildir. gecmiste su mevcut durumdan daha kotu zamanlar yasadi bu hoca. hakan sukur juventus'a gitmesi an meselesiyken sezon ortasinda parasizliktan kurudugumuz bir durumda "hakan giderse yeni santraforum umit davala'dir" demistir. ac kayitlara bak. vakur bir adamdir imparator. halden anlar. bunu capello'ya ne bilim mourinho'ya hatta denizli'ye anlatamazsin ama imparator anlar. terim istiyor olabilir ama gonlu el vermez bu kadar buyuk paralara bu kapasitedeki oyunculari almaya... bu sene 20 milyon euro ayriliyorsa atiyorum transfer butcesine, terimin bu paraya istedigi 2, bilemedin 3 oyuncu al. fazlasi degil ama terim'in istedigini al. eger ayni paraya 7 oyuncu almaya kalkarsan ii. fatih terim doneminden bir farkimiz kalmaz. onun icin oyuncu secmeyi ne bilim oyuncularla gorusmeyi sen futboldan anlayan adamlara birak. ekranlara cikip x'i istiyoruz deme. benim baskanlik kistasimda baskanin gorevi degildir bunu yapmak. hem o oyuncunun degeri yukseliyor, hem taraftarda beklenti artiyor. sonra da "sozunu tutmayan baskan" olarak aniliyorsun. zaten simarik taraftara laf anlatmak zor, bence kendini atese atiyorsun.

    ayrica imparatorun da bu aciklamalardan hosnut oldugunu sanmiyorum cunku o da faruk suren ekolunden: kol kirilir yen icinde kalir. herneyse cok uzadi bu konu, inciciler icin ozur ve ozet: kendisi yapi olarak baskan kelimesinin karsiligidir lakin bana gore futbol konusunda yaptiklari tamamen bu durusa tezatlik olusturur... stat konusu ne bilim amator branslara falan girmiyorum cunku ebesinin ami ladar yazdim zaten fazla bi bilgim yok o konularda.. derine inmeden de bisi diyemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın