• 94
    http://coadvertise.cubecdn.net/...93320_wmid_20218.jpg

    reklamda iddia edilen hadise daha önce konunun hakimi yazarlar tarafından da çok kez dile getirildiği gibi saçmadır. yağ hücresi kas hücresine dönüşmez. fakat reklamdaki ilaç hakkında birkaç şey söyleme gereği duydum. sana noluyo lan dümbük demeyin, az biraz biliyorum.

    l-carnitine isimli bu arkadaşın asıl görevi depo halindeki yağarın yağ asiti halinde kan dolaşımına dönmesini sağlamaktır. ve parçalanıp kana geçen bu yağ asitleri kanda kaldığı sürece egzersiz yapılırsa yağları yakmış olmak gayet mümkündür, ki bu da takriben 90-120 dakikaya denk gelir. yani siz bu l-carnitine denen molekülden içerseniz ve içtikten yarım saat sonra başlamak koşuluyla güzel bir kardio idmanı yaparsanız kiloyu güzelce verebilirsiniz. yalnız en büyük yanılgı şudur ki; siz bu ilacı içip bir de yan gelip yatarsanız, erimesini beklediğiniz göbeğiniz bir süre sonra dile gelip sizle dalga geçmeye başlayacaktır. siz de o ilacı size satan, daha doğrusu kaktıran elemanlara küfrettiğinizle kalırsınız. zira, bu molekülle kan dolaşımına geçip yakılmayı bekleyen yağ asitleri, onları yakıp tüketmediğiniz için bir süre sonra tekrar depolanacaktır.

    şimdi olayın can alıcı kısmına gelelim. (bkz: #978857) numaralı entryde bu işin mourinho'su ve görüntüsünün jason statham'dan farksız olduğunu düşündüğüm güzide yazarımızın dediği yine doğrudur ve yine bu haplara para vermek gereksiz ve israftır. nedenini tahmin edersiniz ki, l-carnitine'in yaptığı işin aynısını yapan moleküllere çok daha kolay ve ucuza ulaşmak mümkündür. nedir bunlar? asetil salisilat (bildiğiniz aspirin) ve kafein. evet, bu iki arkadaş da aynen l-carnitine gibi depo yağlarının kana geçmesini sağlar. bu kadar basit.

    kardio egzersizlerinin genel olarak akşam saatlerinde yapılmasının daha sağlıklı olduğunu göz önünde bulundurarak; yandaş hastalığı olmayan ve genç birine spordan yarım saat önce kremasız-şekersiz olarak, bir bardağı ılık suya 2-3 çay kaşığı sade kahve atıp içmeyi; görece yaşlı ve yandaş hastalığı olanlara da (kesinlikle hekim bilgisi dahilinde ve gerekli muayene ve tetkikler sonrasında olmak koşulu ile) yine spordan yarım saat önce bir adet bebe aspirini (100mg. asetil salisilik asit) içmek ve sonrasında yaklaşık 30-40 dakika (tabi yandaş hastalık ve yaş grubuna göre değişkenlik gösterecektir.) kardio idmanı yapmayı tavsiye edebiliriz. böylelikle hem kalp korumaya alınmış, hem de sağlıklı kilo vermiş olunabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın