• 49
    biraz afaki gelebilecek bir değerlendirme yapmak istiyorum. şimdi geçen hafta fb karşısında ilk bölümdeki kötü oyuna rağmen çoğu kesimlerce beklenmeyen biçimde sezon performansının da üzerine çıkarak deplasmanda oyunun %70'ini domine eden, 2-0'dan çevirerek galibiyeti kaçıran motive bir galatasaray ve arkasından ilk yarısını yine yüksek yüzdeyle oynayıp beklenmeyen biçimde ikinci yarısını vasatın altında oynayarak yaklaşık %50'lik oranla kendi evinde sivas'a kaybeden demotive galatasaray vardı. biri lig biri kupa maçıydı. bence bu hafta tüm sezon genelindeki konsantrasyonumuzun dengeleneceği bir yüzde ortaya koyarak %60 civarında bir topa sahip olma oranıyla tek gollü bir galibiyet alacağız. bir başka deyişle bulacağımız birkaç pozisyondan birini değerlendirip kontrollü oyunla kazanacağız. elbette elmander'in olmaması çok büyük bir dezavantaj ve bu oran %50 düzeylerine de düşebilir; ama hafta arası dinlenmiş melo'nun dönüşü ve fb'nin de galip gelmesiyle takımda artacak olan kazanma isteği, trabzonspor'un oyun kalitesini de gözeterek az farkla da olsa başa çıkacak düzeyde gibi geliyor. tabii ki futbol bu ve maç hangi açıdan bakılırsa bakılsın zorlayıcı görünüyor. umarım 3'te 3 yapar ve bu adaletsiz play-off sistemindeki gerçekte çok da fazla olmayan avantajımızı koruruz.

    gerçekte çok da fazla değil dedim; çünkü örneğin play-off'a bu farkla gittik. fb'nin 70/2= 35 bizimse 79/2= 39,5+0,5= 40 puanımız olacak. iki takım da kendi sahalarındaki 3 maçı kazanırsa 9 puan elde edecek. eklersek fb= 44 biz 49 puana ulaşacağız. her ikimiz de birini deplasmanda kaybettiğimiz için geriye 2 maç kalıyor, biz birinde berabere kalsak bile puanlar eşitleniyor. yani biz 49+1=50 fb ise 44+6= 50 ile aynı puana ulaşıyor. oysa normal sezondaki 79 olan puanımıza 6 maçtaki 3 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyeti eklersek 79+10= 89, fb'ninse 6 maçta 5 galibiyet 1 mağlubiyet ile 70+15= 85 puanı olacaktı, aradaki 4 puanla çoktan şampiyon olacaktık. yani 3 puanlı sistemi play-off'a uygulayarak normal sezon avantajını neredeyse yok eden bir anlayış var ve puan eşitliği durumunda eklenen yarım puana bakılması olumlu ya da olumsuz ayrı bir etki yapmış oluyor. dolayısıyla 3+6 toplam 9 maçımız var ve en az 7 galibiyet ve 1 beraberlikle şampiyonluğu ancak garantileyebileceğiz. ha bu takım fatih terim'le çıkar 9'da 9 da yapar, orası ayrı. önce trabzon!

    not: bu arada saat itibariyle hesap hataları yapmışsam şimdiden affola; düzeltmek için gelecek uyarılara açık olduğumu belirtmek isterim.

    edit: maç 1-1 berabere bitti ve skor tahmini dışında belirtmeye çalıştığım gibi topla oynama oranlarında sezon genelindeki dengeye doğru düşerek %55 gs %45 tb olarak gerçekleşti. yine acizane tahmin ettiğim gibi girdiğimiz az sayıda net pozisyondan penaltı olanını melo ile değerlendirip 1 gol bulduk. trabzon'un bulduğu gol ise faul diye durulan anda fırsatçılıktan gelse de bu oyunla hak ettiğimiz bir goldü. evimizdeki orduspor maçını kazanmak fenerbahçe'nin deplasmanda trabzonsporla oynayacağı haftada şart oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın