• 38
    puan kaybına tahammülümüz olmayan maç. kupadan etkilenmemeli ve ligde yakaladığımız başarılı ivmeyi kaybetmemeliyiz. trabzon, antalya deplasmanında kupada bizden 1 gün sonra üstelik 120 dakika oynadı. son maçlarını izlediğim kadarıyla savunmadan çıkarken çok zorlanan bir ekip. üstelik de yorgun olacaklar. burak'ı semih tutacaktır bu alanda iyiden iyiye tecrübe kazandı bu sezon. olcan'ı da eboue alırsa rakibin hücum etkinliği yarıya iner. trabzon'un maç içinde defalarca değiştirdiği bir sistemi yok, bir oyun planı üzerinden oynuyorlar o da burak'ı beslemek. kanatlardan da halil ve olcanla katkı geliyor. alanzinho da genellikle oyuna sonradan girip yorulan savunma oyuncularını çok zorluyor. bunun dışında bir etkinlikleri yok. en zayıf karnı kesinlikle savunması. egemen gittikten sonra bir türlü oraya bir merkez oyuncu yerleştiremediler ve özellikle giray çok fazla pas hatası yapıyor savunmada.

    elmander'in yokluğunun ne anlama geleceği maalesef tam da tahmin ettiğimiz gibi oldu. takım onun 2 kişilik oynamasına alışmıştı. şimdi birbiriyle anlaşamadığı açıkça belli olan necati-baros ikilisini izlicez yine. kadro olarak değil belki ama oyun planında değişiklik bekliyorum ben bu maçta. ya engin hücuma daha yakın oynamalı ya emre çolak forvet arkası gibi görev almalı. bu oyuncular kanatlardan hiç etkili olamıyor ve çok yavaş oynuyoruz. riera'dan artık hiçbir şey beklemiyorum. iyi niyetli ama bizim dermanımız değil. sabri'yi mümkünse 18'e bile almayalım kanatsız oynamak daha iyidir. umarım necati ve baros antremanlarda birbirine alışmaya başlamıştır kupa maçında çok etkisiz kaldılar.

    bana öyle geliyor ki selçuk inan'ın performansı bu maçın gidişatını ve sonucunu belirleyecek. savunma anlamında değil ama hücum anlamında kendisinin katkısı çok önemli. oyununu biraz daha hızlandırmalı. dediğim gibi önünde engin veya çolak oynayabilir ki bence mantıklı olan budur. olmazsa da bu iki oyuncu selçuk'a çok yakın oynamalı özellikle rakip çıkmaya çalışırken durmadan pres yapmalılar.

    trabzon'un yorgunluğunu ve oyun planındaki tek düzeliği düşünerek ve bizim her zamanki gibi mücadelemizi sahaya yansıtacağımıza inanarak galip geleceğimizi düşünüyorum yarın akşam. bir sonraki hafta fener'in puan kaybedeceğine* adım gibi eminim. farkın bu maçta azalmasına izin vermemeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın