resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 1672
    16 ocak 2012 kanalturk telegol programina katılan galatasaray kulubü başkanı.
    başkanın telegol de söyledikleri ciddi olarak bende soru işaretleri yarattı.

    önce başkanın söylediklerine dair notlar;

    a. küme düşme konusu. uefa sorun yaratmazsa küme düşürülmemesi sorun olmaz.
    b. gönderilen ihtar konusu. ihtar değil bilgi verme ve durum tespiti, federasyona yardımcı olmak istedik, 26 ocak 2012 genel kurulda ne teklifler yapılacağını bilmiyoruz, açıklanmadı, bilseydik, mektubu göndermeyebilirdik. bu kaosun sonunda çavuş çıkmak istemiyoruz.
    c. fatih hocanın istemediklerini almam, istediklerine de bakarım imkanlar varsa alırım. ronaldinho konusunda sordum hoca dengeleri bozar dedi. bu çalışma şeklidir. danışmadan görüş almadan karar vermem. hesap soracağım kişi alma diyorsa zaten almam.
    d. ali sami yen için alttan ısıtmayı seneye planlıyoruz.
    e. fatih hoca çok başarılı ancak biraz alıngan. adnan öztürk futbolla alakası yok hoca ile ilgisi yok kendisinden memnunum. aralarında bir şey olduğunu sanmıyorum varsa da yanlış.
    f. riva da temel attık süre sorunlarını aştık. satmak daha iyi olabilir biz yaparsak bizim kulüp muhafazakar dedikodu çıkabilir. ancak uzun vadede kulübe sürekli gelir yaratan model bana daha uygun.
    g. kulüpler birliğinin geldiğimden beri ne işe yaradığını anlayabilmiş değilim. müşterekleri ve amaçları nedir anlamış değilim.
    h. şampiyonlar ligine ben gitmedikten sonra fener trabzon gitmiş beni ilgilendirmemekte.
    ı. transferler. 26 ocak önemli ancak bu tarih limit. bu gün pahalı transfer yaparsak ne olurun hesabını yapmaktayız. annemizin liginde oynayacaksak annemizin evlatları ile oynarız. uefa yazı vermez ise tff risk alır. tff yönetimine güveniyorum ve güvenmekte istiyorum. xherdan shaqiri için ıvır zıvırla 10 verdik kulüp 15 istemekte.
    i. arda turan gençtir. evladımızdır sürçi lisan etmiştir. bize düşen olgun olmaktır. abdülrahim hezeyan ile arda'ya gelmesin demiş olabilir onu da anlayışla karşılamak lazım.
    j. bülent tulun benim danışmanım fatih hoca ile sorun yaşadı diye kulüpten uzaklaştırmam. fatih hoca istediği kişi ile çalışma ve çalışmama hakkına sahip ancak bende istediğim danışmanla çalışabilirim.

    başkan yukarıdakileri kelimesi kelimesine söylemedi ancak söylediklerinden çıkan anlamlar yukarıdaki gibi.

    ünal başkan gerçekten enterasan beyanlarda bulundu.

    yorumlarım şu şekilde;

    1. galatasaray yönetimi halen birlik ve beraberlik içinde değil bu konu maalesef bu camianın 1 numaralı kanayan yarasıdır.
    2. camiamız tutucu ve özellikle duayen üyeler başkana ayar vermeye meraklı. başkanın küme düşme konusunda uefa filan demesi de bu duayen üyelerin akıl vermelerinden başka bir şey değil.
    3. ana hedef şampiyonlar ligi ancak bu işler tff ye ihtar göndermekle olmaz. uefa takımların tamamına ceza verecektir. (gbkz: başkan tff nin tüzükteki amaçlarını okuyup gereğini ilk günkü gibi yapmalı duayen üyeleri dinleyerek yapmamalı. )
    4. camiamızın yönetim şekli başkanlık sistemi. başkan bunu satır aralarında politik ve direk açıklamayı sevmekte. ancak başkan nedense duayen üyelere karşı bu başkanlık sistemininin gereğini yerine getirememekte. bunun sebebi çok ciddi bir baskı, kontrol ve denetim var üzerinde. yani model kulüp içindeki dinamiklerle uyuşmamakta. tff'ye güvenmediği her halinden belli ancak duayenler stadın çevresinde 100.000.000 usd lik yapılması gereken yol vs iş var kulüp borcu ise şu kadar demekte ve başkan tff'ye güveniyoruz ve güvenmek istiyoruz diyerek politik laflar etmekte. halbuki (gbkz: başkan tff'ye güvenmiyoruz iskender ile sivasın kalecisi nasıl şike sebebiyle pfdk'dan tedbirli oynamama cezası almakta ancak kulüpler için bu işler yapılmamakta, pfdk ve tff şu anda suç işlemekte dese) o yollar çok daha kolay yapılacak. veya zaten yapılmayacaksa da yapılmayacak. (gbkz: ben başkanın ilk günkü bu ateş üfleyerek sönmez açıklamasından sonra kulüp içindeki ayarcılar sebebiyle oldukça mulayim ve politik tavrını bir taraftar olarak içime sindiremiyorum. )
    5. fatih hoca'nın alınganlık göstermesi ifadesini ise kesinlikle garipsedim. hoca sabahlara kadar çalışmakta desteğe ihtiyacı var bir baba şefkati ile söylemeye çalışsa da ligin en toplama, monte edilen ve başarılı 2 genç oyuncusu ile 4 yıllık ölü toprağı örtülmüş bir takım ile efsane bir gelişim içinde olan hocayı her mecra ve ortamda yönetimin desteklemesi gerekir. başkan; (gbkz: "tüm yönetim tek vücut fatih hocanın yanındayız, üzmeyiz, üzen varsa da telafi ederiz") demek yerine yönetici arkadaşlarının yanında olmayı tercih etti. şirket, yönetim kurulu ve ona hesap verenler mantığı doğrudur ancak fatih hoca hesap vermez hesap sorar. bu tabiki bir vecize. fatih hoca tabi ki gelir yönetime hesap verir. ancak telegol gibi bir tv programındaki bu ifade bir taraftar olarak bende soru işaretleri yarattı.

    başkanın taraftar vizyonundaki galatasaray spor kulübü ideal başkanı olması için ilk günkü cesur söylemine politika katmadan devam etmesi gereklidir. başkan tff'yi derhal istifaya davet etmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın