resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 2259
    gerçek bir galatasaray'lıdır.

    herkes gibi hata yapabilir. hata yaptığını da açık yüreklilikle açıklamıştır. (bkz: #816909)

    26 kasım 2011 galatasaray sivasspor maçında takım 3 puan aldığı halde eleştirilmektedir. eleştirilmesi normaldir.

    bende taraftarı ve sorun çözemeyen yönetimi eleştirmekteyim. *

    ancak "2011-2012 spor toto süper liginin 12. hafta itibariyle 2. sırada olabilmemizle ilgili en ufak bir katkısı olmayan kişi" (bkz: #827901) ifadelerini cevap vermek adına değil ancak incelemek adına değerlendirmek gerekir. cevap verilmez ise 40 kere yazıla yazıla gerçek sanılabilir.

    1. ikinci fatih terim döneminin aksine giden oyuncu sayısı gelen oyuncu sayısının 2 katıdır.
    2. gelen oyuncuların %80'ninin adaptasyon sorunlarını çözmüştür.
    3. milli maç sonrası illaki puan kaybı yaşanma durumunu 2011-2012 spor toto süper liginin 12. haftası itibariyle kadırmıştır. (1 galibiyet ve beşiktaş maçında beraberlik) genelde son 4 yıldır her milli maç sonrası galatasaray takımı %90 puan kaybetmiştir.
    4. takımın son 4 yıldır var olan kolay gol yeme hastalığını ilk 12 haftalar itibariyle bu yıl 10 geçen yıl 17 gol yediğimiz yönüyle bakarsak ciddi oranda çözmeyi başarmıştır.
    5. şikecilerin puan kaybettiği maçta puan kaybetme hastalığını da fatih hoca son 26 kasım 2011 galatasaray sivasspor maçında takım son dakikalarda 9 kişi kalmasına rağmen yenmiştir.
    6. en büyük sıkıntı ise ligin ertelenmesidir. takım lig öncesi form tutmuş büyük takımları dahi ezmeye başlamışken tff ligi ertelemiştir. bu karardan en büyük sıkıntıyı galatasaray çekmiştir.
    7. yönetim'den bence kazık yemiştir. arda turan konusunu yönetim psikojik, mali durum vs sebeplerle yönetememiş ve son anda satışına karar vererek takımın oyun kurgusunu bozmuştur. 2008 yılı avrupa şampiyonasını hatırlayın. türk futbolu çok mu iyiydi? değildi. fatih hoca oyun yapısı, disiplin, çalışkanlık ve daima yenme inancı ile milli takımı bence o tarihte zirve yaptımıştır. o kadroyu lütfen iyi inceleyin bu gün yerin dibine sokulan ne kadar adam varsa o kadroda göreceksiniz. yönetim arda turan gibi 2008'in en iyi oyuncusunu satarak fatih hoca'ya kazık atmıştır. hadi sattın, zamanında sat be yönetim veya gol pozisyonu zaten kısır olan kadroyu ona göre şekillendir. yönetim ayrıca fatih hoca'nın çok istediği 2 oyuncuyu yok artık lebron jamesdiyerek onay vermemiştir.

    yukardaki 7 maddenin tamamına katılmayabilirsiniz, ancak bunların çoğu vakadır yani gerçektir.

    kaldı ki bu yıl çok zor bir yıl, şikeciler ağlaya ağlaya çegirge gibi sıçradılar ve şu an itibariyle liderler. tff halen bunların elinde sorun çözemeyen yönetim sebebi ile istifa da ettirilmediler. galatasaray takımı bu yıl bu zor şartlarda ve takımda gol pozisyona girecek eleman eksikliği varken değil şampiyon, şampiyonlar ligine kalırsa bana göre çok iyi sonuçtur ve fatih hoca'nın başarı hanesine yazılacaktır.

    bu yılki aynı kadro geçen yılki hocalardan birinde olsa ne olurdu? geçen yıl 12. maçta 10. sırada olan takım bence tahmin edilenin aksine 10. değil 14. sırada olurdu. türk futbolcusu veya türk insanı oyucudur, alttan oyar, arkadan mimik yapar, dedikodu üretir, sistemi kendine göre evirip çevirmeye bayılır ve her ortama çok çabuk alışır, yabancılarda bu ortamı 60 günde görür ve takımda yabancılar, türkler diye önce 2 sonra 4 sonra 8 küçük küçük gruplar olur. aynı kadro kesinlikle daha az çalışırdı ve dedikodu vs disiplinsizliklerle tabloyu değiştiremezdi. bu konuyu tartışmak dahi saçma bunlar sadece tahmin ve esasında enerji kaybı.

    edit; imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın