aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 1657
    2011 yılının kasım ayına yaklaştığımız şu günlerde hala daha ''madem öyle siz yapın edin bir şeyler'' gibi cümleler kuran insanları gördükçe mecburen kahkahalar attıran bir zamanların taraftar grubu. tribüne takılmadıklarına -maça gidip geliyor olabilir- emin olduğum insanların kimsenin aklına gelmeyen bu parlak fikrinin neden yanlış olduğunu açıklayayım.

    önceden de böyle bir durum vardı ama yazısız kural gibiydi. belki maça gidip gelen değil ama tribüne takılan herkes bilirdi. galatasaray tribününe bir tarafında ua yazmayan pankart asmak yasaktı. tribünde ultraslan'ın canını sıkmayacak, aksine onların işlerini kovalayan bazı ufak grupların alpaslan dikmen köprüsünden de faydalanarak imzasız pankartlar astığı olurdu o kadar. sonra sanırım bordo maçı dönemiydi, bir karar aldık olayına döndü iş. bundan sonra ultraslan yazmayan pankart asılmayacak. kararı kim aldı? ultraslan.

    özellikle son birkaç yılda ultraslan için zamanında götünü yırtmış birçok insan bu işi genelde örtülü, yaraya çok basmadan hep zorladı. yasağın delindiği de çok oldu ama her zaman bu tribünde geçmişte yaptıklarıyla ayrıcalığı hak ettiğine inanılan insanlara bak kardeşim dendi. bu olay büyüdü büyüdü bugünkü haline geldi. tribünde bir tane ua imzasız pankart yok.

    üstelik bu olayın ultraslan adıyla alakası da yok. zaten ultraslan kurulalı 10 yıl değil, 30 yıl oluyor. kadıköylü aslanlar bile (arkalarında çok zengin sağlam eski tribüncü adamlar olmasına rağmenı) ne kadar dayanabildi ki o zamanlar ultraslan adı yok varın siz düşünün.

    tribünü çok eskilerden kovalamış (40-50 yaş civarı) birini yakalarsanız sorun bu olayı. çok şaşırıyorlar çünkü. biz ne güzel getirip bayrağımızı, pankartımızı asardık iş olmazlardı o zaman diyorlar. bu niye böyle olmuş olabilir ki sorusunun cevabını onlar da bilir ama siz en iyisi 1987 eskişehir maçından sonra futbolcuları sırtına almış tribünün gerçek tayfasından, çoktan tribünden uzaklaşmış birini de arayın bulun. şimdiki lider kadro tribünü ne için kovalıyor onlardan iyi kim bilebilir, onlar da iyi biliyor zaten.

    tanım: istanbul'un en vasat tribününün önünde yazan kelime.
App Store'dan indirin Google Play'den alın