• 4181
    gol yollarında sıkıntı çekmemizin ne baros'un güçsüzlüğü ne de yetersizliğidir. bizim takım olarak hücum planlarında bir sıkıntımız var. bizim takım barcelona gibi hücum etmeye çalışıyor. çok adamla hücuma çıkma ve oyunu sete çevirme gibi. ama barcelona ile bizim aramızdaki en büyük fark oyun mentalitesi. tabii futbolcularda çok büyük fark ama onu es geçelim.

    aşağıda barcelona-osasuna maçının ilk golünün karesi yer alıyor. barcelona şansa 8 atmıyor.

    http://i53.tinypic.com/2j3s1w1.jpg

    barcelona takımı hücuma 7-8 oyuncu ile çıkıyor ve bu kadar oyuncu nerelerde duruyor? bu oyuncuların 5 tanesi ya ceza sahası içinde yada içeriye koşu yapmak üzere çizgide bekliyorlar. bir takım rakip takımın ceza sahasına bu kadar adam sokarsa gol atmak çok kolaylaşır. sağ forveti ceza sahası içinde sağ beki sağ forvet pozisyonunda.

    bizim takımda xavi'nin attığı pası atabilecek adam var ama ceza sahasına koşu yapacak adam yok. kazım tamamen çizgi oyuncusu. ceza sahasına girmesi yasaklanmış gibi. riera daha yeni ama o da pek öyle bir oyuncu değil gibi. ortada sadece baros kalıyor ve hemen arkasında 2 adet stoper oluyor. sağa gitse adam var sola gitse adam var. geriden selçuk-melo-eboue üçlüsünden de pek yardım gelmeyince hücumda tıkanıp kalıyoruz. üstelik birde yavaş oynuyoruz.

    gol atamayınca suçu santrafora atan kolaycı zihniyet faturayı hemen baros'a kesebilir ama sorun daha derinde. eğer kazım içeriye girmemekte ısrarcı olursa yerine engin veya sercan'ı denemek hiçte kötü olmaz. her iki oyuncu içeriye girme konusunda iyiler. kazm bu yüzden bir sezonda 10 gol atamıyor. yoksa şutları, gücü, hava hakimiyeti çok iyi bir oyuncu fakat gol atmakta sıkıntısı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın