• 4130
    servet ve gökhan zan'dan oluşan hantal defans kurgusu ile devam ettiği sürece samsunspor'dan da gol ve goller yemesi kaçınılmaz olan takım. bu sezon anadolu takımlarında gözlemlediğim birşey var. hemen hemen hepsi çok etkili forvet hattına sahipler. genelde bu forvetler de siyahi oluyor. fizik güçleri kendilerine doğuştan zembille verilen bu cengaverler de fiziğe dayalı futbol oynanan stsl'de çok iş yapıyor. emenike'de bunlardan biriydi. keza webo, aristide bance, prince tagoe, izleyip göreceğimiz henri bienvenu ve diğerleri. bizim elimizde ise kalitesi tartışılmaz fakat fiziki açıdan eski görüntüsünün yerinde yeller esen bir baros var. oysa ki oynadığımız bu sistemde rakip defansla kavga eden, boğuşan ve takım arkadaşlarına boş alan yaratan afrikalı bir oyuncuya ihtiyaç var. bu belki drogba ya da başka biri. ama tek forvetli sistemde kesinlikle baros değil.

    söyleye söyleye dilimizi yalama eden bir başka hadise de culio'nun gönderilmesi. culio olsaydı eboue'den sol açık yaratmak gibi bir fantaziye de girişilmeye gerek kalmayacaktı. ya da selçuk, melo ve culio üçlüsü ligin en efektif ortasahalarından biri olacaktı.

    bir de buradan culio'nun gönderilmesine onay verenlerin argümanı yerine daha ismi olan bir yabancının alınacak olmasıydı. hani nerede o yabancı diego, muntari ya da lassana diarra nerede?

    bu takımda keita olsaydı dün bambaşka bir oyun izleyebilirdik. defans kilidini açacak anahtar oyuncu eksikliği keita ile doldurulabilirdi. atağa çıkarken oyunu yavaşlatan kazım ise kesinlikle bu özelliklere sahip değil.

    elimizde tam yedi adet yabancı futbolcu var. ve yedek kulübüsinde oturabilecek bir yabancı eksiğimiz var. bu bir yabancı culio da olabilirdi pino da ama biz ikisini de göndermeyi tercih ettik. çünkü bu yedi futbolcumuzun sözleşmesinde sezon boyunca sakatlanmayacaklarına dair bir madde var. bu da çok akıllıca sözleşmeler yaptığımızın kanıtı.

    tüm bu eleştrilerimi sadece bir maç kaybettik diye yapmıyorum. bunlar bu platformda bir çok kişi tarafından dile getirildi. görünen köy çok da uzakta değil haliyle.

    bu girideki anahtar sözcükler: imparatore, grande, 2-5-3, sabır, umut, oley oley oley.
App Store'dan indirin Google Play'den alın