• 173
    bir cok kisi tarafindan kullanila kullanila erozyona ugratilmis ve yeni nesilllere bir paket halinde sunulmaya calisilan, halbuki hic bir zaman standartlastirilamayacak olan bir kavram. taraftarlik, pek cok zaman kararlarini kisisel degerler suzgecinden gecirmeden,insanlarin kendi arzulariyla sectikleri bir kavramken, renk sevgisini kisilik mecrasina, durus mecrasina cekmenin hic bir dayanagi ve anlami yok.
    birazdan verecegim isimlere yeterince saygim oldugun belirtmemde yarar var ve kesinlikle kisiliklerini elestirme gibi bir niyetim yok. hakan sukur le bulent korkmaz'in ergun penbe'yle hasan sas in ayni durusa sahip olduklari soylenebilir mi? ama bu onemli isimlerin galatasaray sevgilerinden benim hic bir kuskum yok . yine hakan sukur ornegiyle devam edersek inter'e transferinde kuluplerin anlasmasini bile beklemeden imza atmisti inter'e ki fifa nin belirledigi komik bonservis ucreti isin tuzu biberi olmustu. yine hasan sas elinde bonservisiyle monaco'yla gorusmemis miydi koskoca galatasaray'a imza atmak varken? ama bu isimlerin galatasarayliliklarini sorgulamak benim haddim bile degil. ote yandan efsane kadrosundan bir cok isme bir jubile bile tertip etmeyen kulubumuzun yoneticilerinin de galatasarayliliklarini delik desik etmek lazim eger ortada standart bir galatasaray ogretisi ve standartlastirilmis bir galatasaraylilik soz konusuysa..
    insanlarin galatasaray sevgisinin sorgulanamayacagina ve bunun bir hap halinde galatasaraylilik adi altinda insanlara sunulamayacagina dair bir baska elestiri de basari kistasina gelsin. basari bir insani daha fazla galatasarayli yapmaz ya da onu galatasaraylilik timsaline donusturmez. futbolculuk kariyerinde sampiyonluk gormemis fatih terim eger teknik direktorluk yapmasaydi hakan sukurden bulent korkmazdan daha az mi galatasarayli olacakti? ya da uefa kupasini alan emre belozogluna ne demeli? peki galatasaray a gonul vermekle gurur duyan bizler galatasaray'a ne verdik, kulube sponsor olanlar,loca satin alanlar bizlerden daha iyi mi galatasaraylilar? taraftarligin fayda perspektifinden bakilamayacak kadar naif bir duygu oldugunu hatirlatmak isterim...
    dilerim bir takima gonul vermenin en guzel yanlarindan birinin (sevginizin kimse tarafindan sorgulanamaz olmasinin) kendi yarattigimiz kliselerle oldurdugumuzun farkina gec de olsa variriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın