• 532
    şampiyonluğun olmasa da finalin en büyük adayı görünümünde olan takım.

    son yılların en iyi sezonunu geçirdik. en azından bu sezondan daha iyi galibiyet yüzdesine sahip olduğumuz sezon şampiyon olmuşuz. bu hafta ligdeki son hafta. yazılan çizilenleri umursamadan antalya maçını kazanıp ligi 2. sırada bitirmeliyiz.

    bu durumda rakibimiz bizimle eşleşmek için yapmadıkları şey kalmayan olin edirne olacak. bu sene yenemediğimiz tek takım. geçen hafta ligdeki olin edirne maçında son saniyede hiç yapılmayacak hata yaparak seriyi ekstra 1 maç yaparak bitireceğiz. 1-0 yenik başlayacağız seriye ama konsantre olmuş bir mahmuti takımı için göründüğü kadar zor olmayacaktır seriyi kazanmak. olin edirne seibutis'in sürüklediği bir takım. ona ekstra önlem alınacaktır mutlaka. zira kendisini durdurunca takımın yarısını durdurmuş oluyorsun.

    bu turu geçtiğimiz takdirde finale 1 kala rakip beşiktaş-banvit eşleşmesinin galibi olacak. banvit elerse seri 0-0, beşiktaş elerse seriye 1-0 önde başlayacağız. banvit bize benzeyen bir takım. takım oyunu ve savunma ön planda. orhun ene bana göre çok çok iyi bir iş çıkardı orada. bu sene çok iyi bir çıkış yapan barış ermiş'in gelişiminde katkısı büyük. banvit ile eşleşmemiz durumunda savunma savaşının yaşanacağı aşikar. beşiktaş ise hücum oyuncularıyla ön planda olan bir takım. kemp, chatman, ogilvy, serkan gibi hücumcuları var. ergin ataman'ın aldığında dağınık olan takımı adama benzettiği de bir gerçek ama hala takım olamadılar. birkaç hafta önce kendileriyle oynadığımız lig maçını onları düzenden çıkararak kazanmıştık.

    tekrar bizim takıma döndüğümüzde playofflarda en büyük korkum hücumda işler sıkıştığında eline sazı alabilen birinin olmaması. jerry johnson, darius washingtonvari bir oyuncu ama onun seviyesinde değil. josh shipp de tamamen bir görev adamı hüviyetinde. şimdilik bu durumlarda bir dış oyuncu değil de içerde ermal'ı ve bazen de schumpert'ı kullanarak aşmaya çalışıyoruz. tabi caner topaloğlu son haftalarda ekstra oynuyor, hakkını verelim. uzunlarda arada sıkıntımız oluyor. onu da schumpert'ı çokça 4 numara oynatarak gidermeyi deniyoruz. playoff sertliği ve hakemlerin bize olan tutumunu da düşünürsek sıkıntı yaşabiliriz. ama bu sorunları oyuncular saha içinde daha çok savaşarak, mücadele ederek giderebiliyor. onun için bu kadar saygı duyuyoruz bu takıma belki de. ayrıca asist üzerinden oynayan bir takımız, top dolaşımımız çok iyi. savunmamıza diyecek bir şey yok, bizi bu seviyeye savunmamız getirdi.

    şampiyon olur muyuz, konuşmak için çok erken. finalde rakip kim olursa olsun 0-0 başlayacak. yarı finalde efes-f.ülker muhtemelen birbirini yiyecek. efes ne kadar kötü durumda olursa olsun, oyuncular f.ülker serisini gurur haline getirecektir. aradan sıyrılabilir miyiz bilmiyorum. ama daha önce de dillendirdiğim gibi oktay mahmuti'nin ilk turda da elensek, şampiyon da olsak bu takımda iz bıraktığı bir gerçek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın