• 3298
    yeni sezona şube çapında çok büyük bir revizyonla girmesi gereken takım. bu revizyon yönetimden futbolcuya, teknik ekibe hatta taraftara kadar yapılmalı. gerçekten düzgün işler yapıldığını görebilirsek biraz daha sabır gösterebiliriz. işte taraftar revizyonu bu sabır gösterilerek yapılacak. futbolcu revizyonu büyük paralarla alınacak ünlü yabancılarla değil, genç ve yetenekli isimlerle yapılmalı. bunu da teknik ekip revizyonunda gelecek isim yapmalı ki bu kısım en önemlisi. bana göre kalli feldkamp sportif direktör olmalı. o, futbolcudan ve takım kurma işinden gerçekten iyi anlıyor. 2008 takımını düşünün. mehmet topallar, barış özbekler, hakan baltalar, servet çetinlerle ucuz bir maliyetle genç ve dinamik bir takım kurulmuş, o takım daha sonra avrupa 3. olan milli takımın temelini oluşturmuştu. arda turan'ın bu dönemdeki performansı da dikkat çekicidir ayrıca. öte yandan kalli 96-2000 takımının da ilk kibritini çakan adamdır. zaten 96-2000 takımı bizim için önemli bir referans. daha öne başarılı olunmuş bir sistemdir o ve ateşi yakan kalli'nin küçük alevini harlayan fatih terim sayesinde kurulmuştur o takım. peki nasıl bir takımdı o takım? evet o takımda ciddi anlamda yıldız diyebileceğiniz en fazla 5 yabancı gelir akla ki bu 5 adam da 4 yıla dağılır. hadi isimlerini de verelim. hagi, popescu, taffarel, ilie, filipescu... sadece bu 5 yabacı düzenli forma şansı bulmuşlardır 5 senede. takımın iskeleti, alt yapıdan yetişen; bülent korkmaz, fatih akyel, okan buruk, suat kaya, tugay kerimoğlu daha sonra da emre belözoğlu ve anadolu'dan (hatta ikinci lig'den) gelen ucuz maliyetli genç ve yetenekli oyunculardan oluşuyordu. hakan ünsal(karabük), vedat incefe(karabük-takımda devamlı şans bulamaması kendi hatalarından ileri gelir), ergün penbe(gençlerbirliği), ümit davala(diyarbakıspor), arif erdem(zeytinburnu), hakan şükür(bursaspor) gibi isimlerdi bunlar. tabi bunların yanında alt yapıdan ufuk talay, faruk atalay gibi; anadolu'dan da osman bozkut, evren turhan gibi başarısız isimle de oldu, yine olacak. bu isimlerin kimisi kalli, kimisi fatih terim döneminde geldi. ben isterimki bugün bu iki isim birlikte çalışsınlar. egosu kuvvetli bu iki adamın bir arada çalışması çok da mümkün değil ama ben ideal olanı söylüyorum. buna göre takımın yeni sezonda yapısı şöyle olabilir;

    sportif direktör: karl heinz feldkamp

    teknik direktör: fatih terim

    yardımcısı: tugay kerimoğlu(üstteki 2 ustanın yanında ne olacağını düşünsenize)

    kaleci antrenörü: eser özaltındere (türkiye'nin en iyi kaleci antrenörü. fransa'nın sıradan takımlarından metz'den gelen gelen mondragon'un o yaşta geldiği noktaya bakınız. zapata'dan bile bir şeyler çıkarabilir.)

    olası transferler: orhan şam, sakıb aytaç, alper potuk, şahin aygüneş gibi anadolu'nun genç yetenekleri(birinci lig, 2.lig hepsi olabilir) ve son senelerde oluşan almanya pazarı. ayrıca 3 tane kaliteli yabancı.

    sözün özü, bana göre takımı daha önce deneyip başarılı olduğumuz sistemler gözeterek tekrardan kurmalıyız. şayet kalli ve fatih terim birlikte çalışmayı kabul etmezlerse fatih terim tek başına da gelebilir. ama 96'daki zihniyetiyle gelmeli ve burada başarılı olmanın kendi kariyeri açısından da son şansı olduğunu bilmeli.

    not: bu arada anadolu'dan takip edip yetenekli olduğuna inandığınız gençler varsa ekleyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın