• 3296
    geleceğe yönelik ihtimaller ve tahminler gözönüne serildiğinde başarının belli sebeplerden dolayı uzakta olduğu aşikar olan takımımız.

    şöyleki;

    adnan polat'ın istifa etmeyeceği ihtimali %99
    hagi'nin gönderileceği ve yeni sezonda yeni teknik direktörün gelme ihtimali %100
    bir sonraki yıl adnan polat'ın olmayacağı ihtimali %100
    yeni yönetimin yeni teknik heyet kuracağı, seçim vaadi futbolcular getireceği ihtimali %99

    yani 2009-2010 sezonu başlangıcı gibi görünüyor her şey. adnan polat geldi, büyük umutlarla ve büyük projelerle rijkaard geldi, florya'da devrim yapıldı, yeniçeriler diskalifiye edildi, yıldızlar alındı, uyum sorunu yaşandı, sistem sorunu yaşandı, yönetim sorunu yaşandı ve maalesef başarısızlık geldi.

    bu yılki başarısızlıktan sonra, yüzdelerle ifade edilmiş tüm bu ihtimaller gerçekleşirse iki yıl sonra şuanki mevcut kadrodan 1-2 futbolcu dışında kimsenin kalmayacağı aşikardır.

    çözüm ise;

    adnan polat yönetiminin sezon sonunda istifa etmesidir. istifa etmeyeceğini varsayarsak (ki çok büyük ihtimal), bir sonraki seçimleri kazanacağını bile varsayarsak (ki çok düşük ihtimal) ne yapıp edip, şuan, derhal, tugay kerimoğlu'nu altyapının başına getirerek önümüzdeki yıl için yerli futbolcu takviyesine başlaması gerekir. ayrıca, yerli futbolculara yönelik ayrı bir scout ekibi kurarak gerek paf takım, gerekse de a takım için yurtiçi ve yurtdışından türk oyuncular takip edilerek kulübe transferi sağlanmalıdır. gidecekse de, kalacaksa da galatasaray menfaatlerini zerre kadar düşünüyorsa bunu yapmalıdır.

    zira iki yıl sonra, hatta çok uzağa gitmeden önümüzdeki yıl takımda büyük sirkülasyon olacağı, galatasaray'ın maddi ve manevi bu sirkülasyona hazırlıklı olması vizyon sahibi bir yöneticinin düşünmesi gereken başlıca konudur.

    galatasaray'ın hak ve menfaatleri koltuk sevdası, ego ve kişisel husumetler ile karıştırılmayacak kadar önemlidir. galatasaray'ın hak ve menfaatlerini düşünen yönetici, taraftar, futbolcu her kim olursa olsun bir adım sonrasını düşünmek, çok iyi planlamak zorundadır.

    bunu beceremiyorsa çekip gitmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın