resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2463
    efendim, burada hagi'nin bu takima, bu taraftara yasattiklarini iyi hatirlayip yorum yapmak lazim, burasi kesin. gheorghe hagi, galatasaray icin bir milattir, bir donum noktasidir, oynadigi donemdeki pek cok basarinin mimaridir, benim ilk kahramanlarimdandir. neredeyse attigi her golu hatirlamaktayim, ama iste hagi ile ilgili guzel olan sey, onun sevilen kismi, sadece attigi goller ve kazandirdigi basarilar degil, bu klube bagliligidir.

    ancak madalyonun obur yuzune baktigimizda, gheorghe hagi'nin, bu klupte, oyuncuyken yasattigi mutluluklari teknik direktor iken yasattiklari ile kiyaslayamayiz. teknik direktor olarak, bana kalirsa, yetersiz oldugu pek cok yon vardir. futbolcu'dan cok iyi anlamaktadir, nitekim ben, ara transferde yaptigi transferlerin hicbirinden mutsuz degilim ancak futbolcudan iyi anlamak, iyi bir scout olmanin anahtari olabilir ama teknik direktorluk cok baska bir boyut.

    bir insaat ustasi, insaat yaparken cok basarili diye, ustaligi cok iyi (hatta en iyi) yapiyor diye, onu bir anda muhendis yapip ayni basarilari bekleyemeyiz. belki bununla ilglil bir yetenegi yok belki de yeterli tecrubesi yok orasi bilinmez ama sadece "cok iyi ustaydi" diyerek onlarca insanin oturdugu bir binanin muhendisi yapmazsiniz. baska meziyetlerine guvenirsiniz, mesela iyi iscileri almasi icin onu kullanirsiniz, belki usta yetistirmesi icin kullanirsiniz. ama tutupta muhendislikte ustaligi kadar maharetli degilse, "hayir, hayir sen muhendis olacaksin" diye diretmezsiniz.

    ben cikipta hagi gitsin, gitmesin cigirtkanligi yapmak istemiyorum. cunku benim hagi'ye gelene kadar galatasaray'dan gitmesini istedigim insanlar o kadar fazla ki. yine de yeter ki sunu bilsin, bu taraftar arasinda, seni her daim sevecek bir kesim (ki bu kesime ben de dahilim) var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın