• 3282
    basketbolda çok dile getirilen bir tabir vardır 'topu pota altına indirmek'

    topu pota altına indirmek demek en kolay basket atma yoludur. potaya çk yakın olduğun için isabet kaydememe şansı %10-20 civarındadır. döner atarsın, hook-shot atarsın, rakibe feyk atıp boş şekilde sayı yaparsın, vs.. yani çok çeşitli şekilde sayı yaparsın. hele pota altında shaq gibi adam varsa hemen hanene sayıyı yazarsın.

    şimdi neden bunları yazdığıma geleyim.

    bizim takım en büyük sorunu pota altında shaq kadar sayı atma olasılığı çok yüksek olan milan baros var. pota altından kastım ceza sahası. bizböylesine sayı yapma potansiyeline sahip adamı ceza sahasından topla buluşturamadığımızda gol pozisyonlarımız az oluyor, attığımız gol adedi az oluyor. halbuki ceza sahasında topla buluşan bir baros demek gol demektir. gol olmasa bile çok tehlikeli pozisyon demektir. peki biz ne yapıyoruz? kaleden oldukça uzakta topla buluşturuyoruz baros'u. haliyle gol atma şansı az oluyor.

    hatırlayalım arda-lincoln-kewell-baros'lu kadromuzun olduğu sezonu. milan baros her maç en az 3 kere ceza sahasında topla buluşuyordu. sonucunda gol kralı olmuştu.

    gheorghe hagi'nin oyun sistemi gol yememek üzerine kurulu olduğundan milan baros harcanıyor. takım olarak gol atamıyoruz.

    18 mart 2011 galatasaray fenerbahçe maçında ceza sahasında topla 1 defa buluştu ve sonucunda gol geldi. golü kendisi atabilirdi fakat kaleci kurtardı dönen topu kazım gol yaptı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın