• 502
    oktay mahmuti önderliğinde ciddi bir destan yazıyorlar 2010-2011 sezonunda. gayet mütevazi bir kadroyla ligdeki zirve yürüyüşünü sürdürüyorlar. normal sezonu bu formla götürürlerse 2. kapatacaklar, bu da play-off'larda bize büyük bir avantaj sağlayacak; en basitinden finale kadar iç saha avantajı bizim elimizde olacak. yarı finalde ise büyük takım-başarılı takım farkı ortaya çıkacak.

    6 mart 2011 galatasaray efes pilsen maçı başlığı altına, 'normal sezonun kırılma maçı' yazmıştım. bunun sebebi, bu maçın play-off'lara ışık tutabileceği gerçeğiydi. çünkü kadro olarak rakipten gerideyseniz, koçunuzun ortaya koyacağı ekstra rotasyonlarla başarıya ulaşabilirsiniz basketbolda. işte bu maçta da tam bu dediğimiz oldu, mahmuti'nin süper savunması özellikle 2. yarıda harika işledi, sahadan zaferle ayrıldık.

    şimdi, özellikle play-off'ların yarı final ve olası final karşılaşmalarıyla ilgili daha umutluyum. rakip daha kuvvetli olabilir, ancak bench her zaman bizim tarafımızda ağır basıyor. efes maçında yanımdaki arkadaşıma şunu söyledim, 'eğer ki efes'in başında mahmuti olsaydı, bu takım avrupa'da en az top 8 görürdü, eğer ki bizim başımızda perasovic olsaydı, ancak play off mücadelesi yapardık.'

    bu yorumdan, kadromuzun çok zayıf olduğu anlamını çıkarmayın. söylemeye çalıştığım, kadroya değer katan bir koçla, oyuncuların performanslarının yüzde yüze yaklaştığıdır.

    bu takım belki sezon sonu şampiyon olamayacak, belki de yarı finali bile göremeyecek, ancak mahmuti'nin bu sene kanıtladığı başarı ışığında, biraz daha geniş bir bütçe ile önümüzdeki sezon hem avrupa'da hem de ligde zirveye oynayan bir takım yaratılmalıdır.

    son sözüm ise taraftar ile ilgili olacak. siz maç seçerseniz, oyuncunun da maç seçmeye hakkı olur, her fenerbahçe maçı full çekerken, efes pilsen maçı da nispeten dolarken salon, 19 mart 2011 galatasaray cc türk telekom maçı'nda orada olmamayı seçersen, oyuncu da performans göstermemeyi seçer, sen de onu bu konuda eleştiremezsin. 2 haftada bir, abdi ipekçi'de sahaya yüreğini koyan aslanlar var, biletler 5'er lira, şartlar gayet müsait, sen de müsaitsen, ve tüm bunlara rağmen gelmiyorsan, ben senin samimiyetinden şüphe ederim. sıcacık evinde iddaa sonuçlarını kontrol ederken, olin edirne'ye yenilen takım için, bu takım da maç seçiyo yeaaa diye yazı yazarsan, ben de sana mümkünse o fenerbahçe maçına da gelme derim..

    bu takım saygıyı hakediyor ve bizden tek beklentileri onların yanında durmamız..
App Store'dan indirin Google Play'den alın