• 3092
    2009-2010 türkiye süper lig'te 23 maçlık performansı 3 mağlubiyet 5 beraberlik 15 galibiyet 50 puanla liderlik iken, bundan tam tamına 1 sene sonraki hali 10 galibiyet 2 beraberlik 11 mağlubiyetle 9. sıradadır..

    hayır n'oldu da bu hale geldi? bence takımdan artık teknik direktör değiştirme gibi popülist yaklaşımlarla hareket etmek yerine yapısını tamamen klübün eski kimliğine dair yönlendirebilmiş bir yapılanma gerekir..galatasaray futbol takımı türkiye'de avrupa'nın aslanı olarak biliniyorsa, bunun nasıl kazanıldığını da unutmamak lazım..
    evet şu an ki teknik direktörünün dediği gibi bir takım bir zaman sonra ancak iyi takım olur, fakat o takım olgusu yerleşirken atılan adımlar ve uygulanan planlar mutlaka hedefe yöneliktir..iyi futbol, atak futbol ve mutlaka içeride dışarıda rakiplerini boğan onların çekindiği takım olmak, sadece geçmişinle değil aynı zamanda iyi futbolcularla gerçekleşir..yıllarca suat kaya'yı orta sahada bir ileri bir geri derken hatta on numara pozisyonunda bile denemiş ama olmamışken hiçkimse de ondan için kötü futbolcu diyemezdi..en sonunda orta sahada öyle bir yer etti ki adeta bir dinamo gibi takımın bel kemiği oldu..
    e sen daha takımın kurgusunu oluşturmakta sıkıntı çeken bir teknik adama üstelik elindeki kadro bence rijkaard'ın sene başındaki kadrosundan çok daha alternatifliyken bunu gerçekleştirmesi için nasıl sabredersin..

    bir sene önce elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanan ancak yine de kadroda çok zaafı olan bir teknik adamın yönetimin kendi kellesi için sadece aslantepe'yi açabilmiş olmak için harcanan bu şanlı avrupa klübünün haline bakınca bu durumun tek sorumlusunun ne olursa olsun yönetim olduğunu görmemek için artık salaktan öte birisi olmak gerekir..
    skibbe ile başlayan ve rijkaard'la devam eden gelecek katletme sevdası ve her sıkışıklıkta buna karşı tedbir olarak efsane futbolcunun teknik direktör olarak başa geçirme tedbiri artık kullanılamaz bir seçenek olmuştur..aynı durumu üçüncü defa yaratmaya ne kimsenin yüzü vardır ne de galatasaray artık bu kukla olma durumuna göz yumacak kadar cahil bir camiadır..
    bu sene de ünlü bir teknik adam iyi transferler ilk yılda az daha yakalanacak şampiyonluk ama istikrarsızlık ve sakatlıklarla heba bir sezon sonra hemen bir refleksle efsane futbolcu getirmek yemez artık..galatasaray'ı mutlaka tek kurtaracak olan doğru işleyen bir sistemin kazandırılması ve bunu idame ettirebilecek aktörleri sağlıklı atayabilecek doğru yöneticiler olmalıdır..

    bu takımı bu hallere düşürenlerde tarihte hep kötü olarak anılacaklardır, ki bu da onlara müstahaktır..kimse galatasaray'ı rant kapısı olarak kullanamaz..
    işlerini düzeltmek yeniden piyasa oluşturmak kendi işlerinde devlet desteği sağlamak için başa gelmesin artık kimse..
    vizyon-misyon arabeskliği ile vıcık vıcık söylemlerinin içinde herşey galatasaray için edebiyatsızlığı yapmaya cüret edenler bilmelidir ki, galatasaray avrupa'nın önemli bir klübüdür ve satılık değildir..her daim bu takımda alt yapıdan iyi oyuncular, her daim iyi futbolcular bulursunuz ancak onlar birlikteliklerini sağlayan şey olarak renkler ve armayı görürler..şimdiki gibi buldukları fırsatı altına çeviren klübsüz futbolcular asla bu şanlı klübün futbol takımının formasını giyemezler..

    ez cümle, ismi ne melakesi ne olursa olsun, karakter sahibi ve galatasaray'ın nasıl bir klüp olduğunu idrak edebilmiş futbolculardan oluşturulması elzem olan, 2000'li yılların dünyada en başarılılarından, türkiye'nin geçmişten şu ana dek en başarılı futbol klübü!
App Store'dan indirin Google Play'den alın