• 2708
    2010-2011 sezonunu artık gömmesi gereken takımdır. geçen her günde gelecek sezondan da kaybediliyor çünkü. önce takımda hırsını, yeteneğini ve utanma duygusunu kaybetmiş, yılda anca 2 maça çıkıp onda da yokları oynayan kim varsa yollanmalı. takım 22-23 kişi olarak şekillenirken bu adamlar zaten senin kontenjanını dolduruyor. peki kim bunlar?

    serdar özkan: zaten maça çıktığı yok, maça çıkmadan sakatlanmışlığı bile var. bunlardan önce menajerlik sabıkası dolayısıyla direk gönderilmeli. kaldığı her gün formaya ihanettir.

    gökhan zan: müzmin sakatlığı alışılmış bir durum zaten. lazım olduğunda yılda bir kaç maça dahi çıkıp işini yapamıyor. altyapıdan herhangi bir oyuncu da aynı katkıyı yapar. çok sıkışırsan lorik cana geçer stopere.

    servet çetin: 1.5 sezondur 2008'in kaymağını yiyerek oynuyor. zaten her yerde çıkıp birinci önceliğinin para olduğunu da kendisi söylüyor. formayı ne oyunu ne de söylemleriyle hakediyor.

    ali turan: kayseri'deki haliyle iyi bir yedek olurdu ama boşta kaldığı 6 ay bitirmiş ali'yi. bu forma için yeterli değil.

    aykut erçetin: 7 senedir yedek. kaç hoca kaç kaleci geldi geçti hala yedek. buca maçında* ufuk sakatlık geçirirken kendisine hazırlan denildi. aykut o an "ben mi?" diye işaret yaptı. bu aykut'un çoktan bittiğinin resmidir. zaten sakızı da eksik olmuyor ağzından. benim için alex'ten yediği frikikle bitmişti zaten.

    hakan balta: o da 2008'in kaymağıyla beslenen bir diğer isim. bu sezon yaptığı hatalarla alınan kötü sonuçlara doğrudan etki etti. belki de kötüye giden süreçte en büyük pay sahibi bu hatalarla. galatasaray'a yapabileceği katkı yok.

    aydın yılmaz: senede ortalaması 10 maç. onların da çoğu yedekten girerek. alttan gelecek oyuncuların da önünü kapatıyor. a takıma da faydalı olamıyor. muhtemelen i.b.b gibi bir takım alıcısı olur.

    mustafa sarp: takımın kötü gidişinde temele en çok harcı dökenlerden. şanslı ki en dibe gelindiğinde sakatlık yaşadı. taraftarın hıncından kurtuldu. alıcısı olacağını sanmıyorum. bülent korkmaz bir takım başına geçerse belki o götürür yine gittiği yere. onun dışında güzel ve akıcı konuşuyor, spor programlarının sevilen ismi olabilir.

    bu 8 oyuncunun geçmişlerine, aldıkları paralara falan bakılmadan ederlerine gönderilmesi gerekir. devre arasında 8 yerli göndermek kolay değil tabi. ayrıca elano da gitmiş eldeki misimovic de ilk fırsatta gidicek, anlayamadığım şekilde insua da düşünülmeyince sayı 11'e çıkıyor. tam bir takım yani. insua da muhtemelen hagi'nin uzun dönem planları yaptığı için ve bekleri yerlilerden kurmak istediği için şans bulamayacak konumda. bu adamların yerleri nasıl dolacak? burda işte sürekli mali başarılardan bahseden yönetimin ne işe yaradığını gösterme zamanı geliyor. yerlerini dolduramıyorsan zaten oturduğun koltuk sana büyük geliyor demektir. yönetimin imkanları da o kadar kısıtlı değil aslında. yeni stad için kaba hesap en az 30 trilyon gelir var kombine satışından, stad için yapılan sponsorluk anlaşmaları var. elden 11 oyuncu çıkarıyorsun. maaş bütçen epey boşalacak. bu giden oyunculardan da ortalama 1er trilyon da olsa gelir elde edeceksin. yani mali tablo sanıldığı kadar kötü değil.

    bunlar yapıldıktan sonra gelelim kimler gelsin kısmına.

    selçuk inan: sezon sonu sözleşmesi bitiyor. selçuk da yeni sözleşme imzalamaya yanaşmıyor. ali turan örneği ortadayken, sadri şener-adnan polat ilişkileri bu kadar iyiyken 1-2 milyon avro gibi bir paraya kadroya katılması gereken ilk isim. şenol güneş de takımda tutup huzursuzluklara yol açmak istemeyecektir böyle bir durumda.

    hasan ali kaldırım: sol bekte ciddi sorunu var galatasaray'ın. çağlar form tutsa bile alternatifsiz durumda. ne kadar kayseri ile ilişkiler kötü olsa da oyuncuyu ikna ederek bu transfer yapılmalı.

    orhan şam: sakatlıktan güçlü şekilde döndü. yakın zamanda antremanda takım arkadaşıyla kavga etmesiyle de transferi için gereken ortam hazır durumda. defans için çok önemli katkısı olur.

    ömer toprak: takımı toparlamanın en etkili yollarından biri yerli kadroyu gurbetçilerden oluşturmak. defansa da takviye şart olunca aklıma ilk ömer geliyor. ömer gibi altyapısı sağlam oyuncular takımın iskeletini oluşturmalı.

    yiğit incedemir: lorik cana'nın alternatifi olacak isim. milli takımda da forma şansı bulmasıyla patlamasını yaptı yapacak. transferinin zor olacağını sanmıyorum manisa'yla olan oyuncu alışverişlerine bakınca.

    yekta kurtuluş: sami yen'deki bir çok maçı trübünden izleyen, galatasaraylılığını her fırsatta vurgulayan ve galatasaray'a transfer olmak için elinden geleni yapan bir oyuncu. sezon sonu boşa çıkıyor. bunlar birleşince kasımpaşa'nın şu halinde takasla bile kadroya katılabilir. katılmalıdır da.

    hasan kabze: fransa'da montpellier'de düzenli forma giyiyor, gol de atıyor, özetlerden izlediğim kadarıyla etkili de oynuyor. günü kurtarmak için 3 kuruşa gönderilmişti. giderken de "bir gün bu formayı tekrar giyicem" demişti. sanmıyorum ki çağırılınca hayır desin. geri dönmek için her türlü fedakarlığı yapacaktır. golcü sıkıntısına kısa dönemde en etkili çözüm olacaktır.

    yasin pehlivan-veli kavlak: bu iki oyuncunun sezon başında çok ismi geçmişti. gelecek sezon için kadro zengiliği sağlayacak oyuncular ikisi de. transferleri için şansımızı denemek lazım.

    iş sadece yerli transferiyle bitmiyor. yabancı takviyesi de şart.

    orta sahanın ortası: michael bradley gibi savaşan, astronomik paralar kazanmayan ve devamlılığı olan, çok zor sakatlanan bir oyuncu, lorik cana ve selçuk inanla yeterli bir orta saha hattı kurulur.

    forvet: milan baros kalitesinde ve uzun dönemde faydalı olacak bir oyuncu alınması şart. herkes emenike'yi istiyor. emenike türkiye ligi için kesinlikle ilaç olur, zaten avrupa'da yoksun ama uzun dönemde galatasaray topçusu olabilir mi? en büyük endişe bu. atletico madrid'den ayrılacağı kesinleşen diego forlan çok zor ama çok da yerinde bir transfer olur. sergio araujo veya bogdan stancu ayarında genç bir oyuncu da düşünülebilir.

    sağ kanat: juan pablo pino maliyeti düşük ve doğru kullanıldığında ne kadar etkili bir oyuncu olsa da takımın öncelikli ihtiyacı olan adam değil. kanatlarda kesinlikle dar alanda etkili ve adam eksilten bir oyuncuya ihtiyaç var. mesela gabriel torje gibi bir oyuncu hagi'nin de yönetimiyle müthiş bir silah olabilir.

    kaleci: yabancı kontenjanı nedeniyle yabancı kaleci almak mantıklı olmayacaktır. ufuk'un tecrübe kazanması ve sınıf atlamasını beklemek de zarar vericek takıma. bu yüzden şuan sakat olan sinan bolat sakatlığı irdelendikten sonra kale için düşünülebilecek en iyi isim.

    nerdeyse unutuyordum. ayhan akman galatasaray için vasfını doldurmuş durumdadır. sezon sonuna kadar kendisinden maksimum faydayı sağlayıp sezon sonu jübile teklif edilmeli veya devam edecekse transferine izin verilmelidir. takımdaki kullanılmayacak genç oyuncular da forma şansı bulabilecekleri takımlara kiralanmalıdır.

    bunların hepsi yapılsa kurtuluş olacak mı? hayır tabi ki. yönetim basına ve federasyona karşı takımı ve hocayı korumalı ve hagi'ye kadroyu ve sistemi kurması için tam destek olunmalı. hala hagi'nin hocalığını tartışanlar var tabi, muhtemelen hagi'nin ilk döneminde hangi kadroyla neler yaptığını hatırlamadıkları için bunu yapıyorlar. biraz arşiv kurcalarlarsa içlerindeki şüpheleri ortadan kaldırırlar. felix magath getiremiyorsan hagi takımın başında olması gereken ilk isimdir şuan. bunlar da yapılınca geriye tek bir şey kalıyor yapılacak. bu sezonu bitti kabul edip tamamen türkiye kupası'na odaklanmak ve en kötü final oynayıp gelecek sezon uefa'ya gidebilmek. bir yandan da ligde kalan 18 maçta gelecek sezon için takımı hazırlamaya başlamak.

    edit: orhan şam hakkında yazdığım kısım son doping olayları sonrası geçerliliğini kaybetmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın