resim
Adnan Polat
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 1135
    galatasaray topluluğu işbirliği kurulu'nun (gstik) düzenlediği galatasaray'da iletişim konulu forumda hazret buyurmuş:

    ''dünyada fenomen halindeki bu spor dalı, milyarlarca kişinin ilgi alanıdır. bütün futbol dünyasının hacmi 100 milyar doları aşmış durumda. futbol artık spor değil, büyük bir endüstri haline gelmiş durumda. futbol spor olmanın ötesine geçip büyük bir endüstri haline geliyorsa, bunun gerekleri ve yapılması gerekenler o şekilde anlaşılmalı. futbol her endüstri ile ilgili bir endüstridir. her türlü sanayi ile ilişkisi olan bir konuma geldi. futbolu izleyenler, aynı zamanda bu endüstrinin tüketicileri oldular. biz de zaten bunu yaşıyoruz. bizim bu endüstride yol alabilmemiz için, özellikle uluslararası boyuttaki rakiplerimizle rekabet edebilmek, dünyadaki pastadan daha büyük pay alabilmemiz için, olmazsa olmazların başında kurumsallaşma geliyor.''

    ''galatasaray futbolu hiçbir kimsenin part-time çalışmasıyla yönetilecek kadar küçük değil. tamamıyla profesyonel olmalı. ayrıca kurumsal kültürün de oluşması lazım. bu konuda arzu ettiğimiz hızla ilerleyemedik. çarpık bir şirket yapılaşması vardı. o yapıdan kurtulmadan kurumsal yapıya dönüşemedik. şu anda hiçbir mazeretimiz kalmadı. kurumsal yapımız kurulmuş vaziyette. bunu geliştirmek ve bir galatasaray modeli yaratmamız lazım. mali yapılanmayı da düzenlemek lazım. kulübümüzün bir bütçe disiplini, bir nakit akış disiplini ve denetim disiplinine ulaşması lazım.''

    -''tekstil imalatçisi değiliz''-

    kendilerinin bir tekstil imalatçısı olmadığını dile getiren başkan polat, kulüp ürünlerinin, kulüp dışındaki profesyonel firmalar tarafından pazarlanması gerektiğini söyledi.

    adnan polat, türkiye'nin dünyada bilinen en büyük markası olduklarını kaydederek, ''artık ürünlerimizin pazarlanmasında, başkalarına belli haklar vermeliyiz. nasıl cep telefonu hattı konusunda bu işin uzmanlarıyla çalışıyorsak, kulüp tekstil ürünlerinin satışı konusunda da bunu uygulamalıyız. ben kulübün 150 dükkana sahip olması yerine, bu ürünleri başkasına ait 500 mağazayla satışı yapmayı tercih ederim. böylece daha fazla gelir elde imkanının olduğunu düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

    bir kulübün endüstriyel boyuta geçmek için iletişimini geliştirmesinin gerektiğini vurgulayan polat, ''iletişimi de geliştirmek için kurumsallaşmayı tamamlamamız lazım. buradaki hedef evrensel olmak zorunda'' dedi.

    başkan polat, artık yöneticiler olarak sadece kulübün vizyonunu belirlemelerinin gerektiğini kaydederek, ''diğer avrupa kulüplerine bakıldığında çoğunluğun yöneticilerini kimse bilmiyor, başkanını dahi bilmiyor. bizde de böyle olmalı'' diyerek sözlerini tamamladı."

    devamına "la fontaine'den masallar" kitabından ulaşabilirsiniz.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    başkanın sözlerini bugünkü gerçeklerle karşılaştırdığınızda kendine göre bir dalga geçme metodu olduğunu açık şekilde görebilirsiniz. şimdi madde made sözlerini yalanlamak istemiyorum, zaten buna gerek de yok.

    daha önce buyurduğum gibi başkan kendisine yakışanı yapsın ve fenerbahçe'ye ikinci başkan olsun. çünkü bu görevi layıkıyla hakediyor. kendisine ne endüstriyel futbol'da ne de amatör futbol'da yer yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın