• 1033
    yönetim-futbolcu-taraftar döngüsünün en kritik elemanıdır taraftar. onda oluşan herhangi bir hasar, sistemi tamamen çökertir.

    bu ülkede popülizm her daim alkış toplasa da, tom ve jerry izleyenler hep jerry'ci olsa da, dile getirilmeyen bir 'güce tapma' her zaman varolmuştur. böylesine futbol meraklısı bir ülkede büyüyen çoğu gençte takım tutma ihtiyacı hasıl olduğu vakit, bunların büyük bir kısmı ailedeki birilerinden etkilenerek seçmiştir takımını. ama özellikle hayat koşulları can sıkıcıysa birey için, özel hayatta duyulan başarı özlemi "bari tuttuğum takım başarılı olsun" düşüncesiyle giderilmeye çalışılır.
    işte bu nedenle kontrolsüz çoğaldı galatasaray taraftarı son yıllarda. yaşanan sıkıntıların temelinde de bu durum yatıyor. azınlıkta ama sağ duyulu taraftar profili, yerini fevri davranışlarla takımına zarar veren bir çoğunluğa bırakmış vaziyette.
    başta da bahsettiğim gibi takımı asıl yönetendir, kalıcı olandır taraftar. taraftar kimi istiyorsa o gelir takımın başına, kimi istemiyorsa o kovulur. bazı istisnalar hariç tabi! (bkz: adnan sezgin)
    azınlıkta kalmış, güce değil galatasaray'a tapan galatasaray taraftarı girmelidir artık devreye. takımı medyanın oyunlarına gelerek değil, kendi aklı mantığıyla yönetmelidir. yoksa efsaneler bir bir heba olup gider.
App Store'dan indirin Google Play'den alın