• 200
    sanırım yanlış kapıyı çaldınız sayın rijkaard. hem de çok yanlış bir kapı...

    feldkamp ne de güzel özetlemişti zamanında: "kazanınca boğaz sefası yaptırırlar, kaybedince acımadan atarlar suya."
    bu ülkede; henüz gördüklerini anlamlandırma yetisinden yoksun çocuk, etrafına "bu ne?" diye sorunca "sus bakayım, sorup durma öyle herşeyi!"cevabı verilir. törpülenir meraklar küçük yaşta.
    ezberler bozulmaz bu memlekette. değişim her daim kötüdür, gereksizdir de zaten. ayaklar baş olmaz, memurlar bilir işini. karşılıksız iyilik, dürüstlük, erdem falan enayiliktir sadece. dogmalar esastır, nedenler sorgulanmaz. işini iyi yapan bulunmaz pek. kendini geliştirmek değildir makbul olan, kendinden daha gelişmiş olanı kıskanıp ayağını kaydırmaktır. suçlu aynı zamanda güçlüyse ses çıkaramaz ona kimse. nasılsa yerine bir masum bulunur cezayı çekmek üzere.
    koltuklara tapılır burada. bi oturuldu mu o koltuğa, yapışılır. feriştahı gelse kaldıramaz.
    en idealisti, en yolundan dönmeyeni, yeri gelir öyle bir fırıldak olur ki çıkarları uğruna; başınız döner, mideniz bulanır.
    batıya dönük çağdaş yüzümüz filan hikayedir bizim. çoğunun hayali polat alemdar olmaktır bir gün. ve türk'ün türk'ten başka dostu yoktur mesela. sınır komşuları yurdumuzu işgal etmek için fırsat kollar. ruslar sıcak denizlere inmek ister, ermeniler'in işi gücü türk düşmanlığıdır, yunanlılar istanbul'umuzu almak ister elimizden falan filan işte.
    emek düşmanlarından, vergi kaçıranlardan, işbirlikçiden sorulmaz hesap. niye mi? e onlar türk çünkü hocam. ama diğerleri öyle mi? "el" onlar!
    futbolu da ülkenin kendisi gibi. siz de 'futbol devrimi' yapmak için işte böyle bir yeri tercih ettiniz. her devrimin kendine özgü şartları var, olmalı. sizinle yaşadığımız uyuşmazlık tam da bundan kaynaklandı. siz bilemediniz tabi, tanıyamadınız, alışamadınız belki de. tutmadı aldığınız risk.
    keşke bi kez daha düşünseydiniz, açmasaydınız o kapıyı hiç.

    herşey için, en çok da adamlığınız için teşekkürler hocam. elveda...
App Store'dan indirin Google Play'den alın