• 1
    sn.frank rijkaard;

    zurnanın zırt dediği yere geldik. balayımız 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı ile bitmiştir. sen galatasarayımızın başında çıktığın 18 maçta galatasaray'a teknik direktör olduğunu mu sandın. hayır efendim. maalesef türkiye böyle bir yer işte.
    istersen barcelona nın başından gelip yüz tane maça çık, seni teknik direktör saymazlar. kamuoyunun kafasındaki sanal gerçekliğe uygun maça çıkana kadar deneme safhasındasındır. bu sanal gerçeklik maçı da bu sezon için maalesef 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçıdır.

    sayın rijkaard;

    seni, içinde bulunduğun durum hakkında biraz aydınlatayım.
    galatasaray takımında, mektepli-alaylı çekişmesinin yanı sıra iktidarda olan başkan ve ekibinin muhalifi olan çeşitli guruplar olup iktidar sıralarını beklemekte, bu da iktidarda olan başkan ve ekibi için büyük baskı unsuru oluşturan temel iç dinamiği oluşturmaktadır. bu dinamik nedeni ile en ufak bir başarısızlıkta yönetimlerimiz suçu teknik direktöre yıkarak aradan sıyrılmaya çalışır.

    tribün ise bambaşka bir alemdir. galatasarayımız başarısız olursa tribüne gelen seyirci azalmakta, bu durumda maç biletleri (özellikle bedava ele geçiriliyorsa) karaborsa da beş kuruş etmediğinden tribünden rant elde eden insanları kahreden dış dinamiği oluşturmaktadır.

    dolayısı ile bu iç ve dış dinamik nedeni ile takımın en ufak başarısızlığı halinde bile, yönetimler teknik direktörü harcamaktan, zaten hazır bekleyen tribünler ise aldıkları ufacık bir işaret ile hagi gibi bir efsanesinin bile anasına bacısına söverek zemin hazırlamaktan imtina etmez.

    sikibe gibi bir adamcağıza, takım gayet iyi giderken ufacık bir iki takılma oldu diye, yardımcısını kovarak adeta siktir çektiler bu ülkede. adam neye uğradığını şaşırıp o kafa ile yardımcısız ne kadar performans sergileyebilirse o kadar sergiledi. sonuçta galatasaray kocaelinden 5 tane yiyince de yolladılar. biraz direnseydi küfür kafir girişirlerdi.

    sayın rijkaard;

    ülkemizde iki defa futbol devrimi gerçekleşmiş ve bizlere ne mutlu ki ikisi de galatasarayımıza gelen teknik direktörler sayesinde olmuştur.
    bunlar sırası ile;
    1 - brian birch
    2 - jupp derwall'dir

    eğer galatasarayımız, bugün uefa ve süper kupaya uzanıp, çeşitli dümenlerin takımı fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitleyebildi ve türk milli takımı dünya kupasında üçüncü olabildi ise bu iki insanın gerçekleştirdiği zihniyet devrimi sayesindedir.
    senden de beklediğimiz 3.büyük yabancımız olarak yeni bir zihniyet devrimi gerçekleştirmen ve galatasarayımızın şampiyonlar ligi şampiyonluğuna uzanmasının yanı sıra bu sayede türk milli takımının yeni başarılara imza atmasıdır.

    yalnız;

    sıkı bir barcelona sempatizanı olduğum için seni barcelona'nın başındayken büyük bir ilgi ile takip etmiştim. ismini duyunca önce çok sevindim ama sonra birden "eyvah" dedim. çünkü senin 4-3-3/total futbol inadını biliyor ve bu tarzını barcelona da severek izliyordum. ama geldiğin takım barcelona değildi ve maalesef başında bulunduğun barcelona da galatasarayımıza hiç benzememekte idi. onuda geçtim burası ismail güldüren gibi adamların futbol oynadığı lig. tek taktiğe bağlı kalarak 90 dakika aynı futbolu oynatabilmen için aynı ispanya liginde olduğu gibi hakemlerin adil maç yönetmesinden tutta, bir sürü yetenekli yıldıza sahip olman ve bu yıldızların ismail güldüren gibi adamlar tarafından sakatlanmasına hakemler tarafından göz yumulmamasına kadar bir sürü argümanın bir araya gelmesi lazım.

    barcelona da seni başarıya taşıyan kadroya bir bakalım.
    -----------------------------------------------------------------
    1 valdés | 2 belletti | 3 motta | 4 márquez | 5 puyol | 6 xavi | 7 gudjohnsen | 8 giuly | 9 eto'o | 10 ronaldinho | 11 zambrotta | 12 van bronckhorst | 15 edmílson | 16 sylvinho | 18 ezquerro | 19 messi | 20 deco | 21 thuram | 22 saviola | 23 oleguer | 24 iniesta | 25 jorquera | 28 ruben | 29 valiente | 31 dos santos | 32 crosas | 33 jeffrén
    --------------------------------------------------------------------
    valla kusura bakma ama bu kadroya ne oynatsan oynar be kardeşim. halay da çeker aydın havası da.

    şimdi;

    senin bu 4-3-3, ileri üçlünün sol ve sağ ucundaki iki adamın karambol ve duran toplar hariç onsekiz içine girmesinin yasaklanması ile birlikte 4-3-2-1 oluyor. eh bu avrupa liglerinde böyle bir kadro ile sökerde, burada olmaz. zaten farkında isen son senelerinde barcelonada da olmadı. arkandan davul çalıp yolladılar seni. hele galatasarayın rakipleri çoğu maçta 8 kişi ile defans yaptıklarında o tek santroforun götünün düşmesinin yanısıra, dışarıdan vurulacak toplardan medet beklemekte "kumar" oluyor. işte senin bu kumarbaz yanını sevmiyorum. bu lig de sökmez bu oyun tarzı. sabri ve keita ile olmaz işler bunlar. hele ikinci yarının ortalarında elinde 8-10 tane sakat varken ne yapacaksın. hele bu defansla 4-3-3 resmen cinayet ve ihanet.

    sonuç;

    4-3-3/total futbol inadından vazgeç demiyorum. aksine, futbolcu ve teknik direktör olarak senelerdir edindiğin tecrübeni ve total futbol anlayışını uygula, öğret ve ülkemizde zihniyet devrimi gerçekleştirmiş üçüncü kişi olarak tarihimizde yer al. hatta uzun seneler seninle birlikte olalım. ama lütfen bunu inat ve ısrarla yapma. bizi, ülkemizi ve içinde bulunduğumuz şartları anla ve bazı durumlarda maçı almak için teknik ve taktik değişiklikler yapmayı en azından "dene".

    bu, senin zorla saçlarının kestirilmesinden ve ekibinin zorla lise talebesi kılığına sokulmasından daha az onur kırıcıdır sanıyorum. yoksa kulüpte ve tribünde tenekeleri hazırlıyorlar. sonunda adamın kuyruğuna bağlarlar haberin olsun.

    en derin saygı ve sevgilerimle.
  • 3
    sn frank rijkaard
    dün akşam alıştığımız sonuç tekrar etti.şimdi neticeci,ne futbol ne teknik adamlık kariyerleri seninle bir olamayacak onlarca köşe yazarı seni yerden yere vuracaklardır önemli değil.biz senin oynatmaya çalıştığın futbolun ne olduğunu çok iyi biliyoruz.tabi ki hiç bir şey kolay olamuyor barcelonadaki ilk senende bile takım çok sallanmıştı ama şu anda oynadıkları oyunun senin büyük mirasın olduğunu işi bilenler gayet iyi bilmektedir.sen takılma bu söylenilenlere eleştirenlere kalecimiz bir topu uzaklaştıramıyorsa olmayan penaltı yaratılıyorsa,daha maç başlamadan yapmamamız gereken ne kadar olay varsa hepsini yapıyorsak bunlar senin kabahatin elbette değil.sen takılma bunlara seni kulübede görmek bile bize heyecan veriyor.eğer suyun öte tarafında bir gün beklediğimiz ve eze eze yendiğimiz gün gelicekse bu seninle olur başkasıyla değil.kal sağlıcakla aslanım.
  • 4
    dear frank,

    bugün, hemen şu dakika itibariyle, bavulunu topla ve git. senin buradaki misyonunu anlayamadı insanlar. bu insanlar günlük başarılarla beslenirler. uzun vadeli işlere kafaları basmaz. fenerbahçeyi yen en kral sensin, şampiyonlukmuş, avrupada başarıymış, boş işler bunlar. git frank, git kendini kurtar. git, senin değerini bilecek bir takıma aktar bilgilerini. git, çürüme burada. git ki, biz de türkcell süper ligi iyi tanıyan bir hoca getirelim. fenerbahçe'yi yener mastürbasyonumuzu yaparız. gidip avrupanın sırdan bir takımını birkaç sene içinde avrupa şampiyonu yaptığında ise biz burada ağlıyor olacağız, oralardan bir selam edersin.

    sincerely yours,

    thisisthebesttillwedobetter.
  • 5
    sayın rijkaard,

    dün akşamki maçın 86 dakikasında aydın'ın şutu girse seni 10 yıl sonra kadıköy'den puan alan hoca diye tanıtacakken gol olmayan o top için yerden yere vuran skorseverlere, maç kazanmak uğruna sisteminden vaz geçmediğin ve inandığın oyuncularla sahaya çıktığın için eleştiren sözde skor yazarlarına ve hakem, seyirci, futbolcu çirkinliklerini gündeme getirmeden "gelenek değişmedi" yayınları yapan fb medyasına inat kal rijkaard. kendini onalara kanıtlama derdin olduğunu sanmıyorum ki neyini kanıtlayacaksın? ama bizim için onların bu laflarını yedirmen lazım.

    saygılarımla...
  • 6
    "naber lan rijko,

    olum lan geçen ahmet çakar var ya hani şişko, parmaklarını sayan, andropoza girmiş adam hani. o kadar laf söyledi sen yine gitmişsin mor kazak altına gömlek giymişsin lan. çok şerefsizsin he zorla adamı sinir etcen dimi?

    ya dün izledim maçı. sen var ya hakkaten manyaksın lan. lan olum ne işin var senin burda ya? ben senin yerinde olsam dürtseler gelmezdim lan türkiye'ye! ama ben sana bişey söyliyeyim mi hata sende. valla bak. ya senfranck rijkaard'sın lan! elini sallasan ellisi ama sen gidip allahın türkiye'sinde takım yönetmeye uğraşıyorsun!
    yönetmeye uğraşsan bi tek yine neyse de "sistem" ne ya?
    bak ben bunca yıldır burdayım senin kadar boş işlerle uğraşan teknik adam görmedim ya!

    ya sen kimsin lan?
    kimsin ya?
    sistemmiş...
    maçı kazancaksın olum burda.
    bak lucescu abine. b*k gibi top oynatır takım 3 puanı alır... ohhh...
    bak daum'a herif resmen uşaklık yapıyo başkanına...
    bak da biraz teknik adamlık öğren. ya onlar gibi ol ismin milli takım için bile geçsin ya da bas git buralardan! yaranamazsın olum!
    ya-ra-na-maz-sın!

    neyse cevap yaz mutlaka.

    hee johan*'a da selam söyle. o da sapıtmış valla. onun dörtde biri adamlar bu ülkede 3 büyükleri yönetti yıllarca be! ki hala daha yönetiyorlar bu da gelmiş yardımcı antrenörlük yapıyo....
    neyse ya ben sustum valla billa sustum.
    adam olmaz senden de o johan'dan da.

    siz kurtarcaksınız sanki dünyayı!...

    ultradnan"
  • 8
    sayin frank rijkaard,
    size 8 kasim 2009 diyarbakirspor galatasaray macindan sonra bir mani yazdim.

    herr rijkaard sana saygimiz sonsuz
    bu takim cok iyi oynamiyor elanosuz
    ne cogalabiliyoruz hucumda
    nede yapabiliyoruz duzgun savunma.

    ama oyle yada boyle bu takimin basinda sizi gordukce icime umut doluyor. gozlerim guluyor. ben ve benim gibi binlerce galatasarayli farkinda, koskoca sistemin bir senede oturmayacaginin. o yuzden size hep destek tam destek veriyoruz. ne zaman gol atsak, o klubeden firlayanin siz olduguna inanmak gelmenizin ustunden aylar gecse bile hala inanilmaz geliyor bu gozlere.
    bu ulkede futbola cag atlatacaginizi biliyoruz. her daim arkanizdayiz.
    guzel gunler gorecegiz birlikte.

    saygilar
    soy ozan
  • 9
    saygıdeğer hocam;

    1- biz sana 65-70 dakika kendi taktiğini oynat ve öğret, maçı aldıysan taktiğinde devam et, eğer maçı almak konusunda bir sıkıntı varsa farklı yöntemler dene dedik. maça başlayıp 90 dakika allahını seven onsekize girip topa vursun isimli türk taktiğine dön demedik ki. kısacası bu sefer de bokunu çıkarttın be hocam ama canın sağolsun. burada kazandığı her maç senin galatasaraydaki ömrünü uzatıyor. umarım doğruyu bulursun yakında.

    2- yaaa gördün mü hocam; bu memleket böyle. biraz tökezledin mi hemen halkayı takmaya çalışırlar adamın burnuna. önce teknik ekibine takım elbise giydirip sahaya çıkartırlar adamın, sonra da medeniyet yularını bağlatırlar böyle işte. hayırlısı bakalım.

    3- bir de hocam, o golden sonra ki sevinç neydi öyle yav. ben seni ilk defa böyle gördüm valla. sonuç itibarı ile seni de kendimize benzettik ya helal olsun bize. bu türk milleti böyledir işte. kendi eksik ve yanlışlıklarını görüp avrupalıya benzeyebilmek için değişmeye çalışmaktansa, (bkz: #214437) no.lu entry de anlatmaya çalıştığım gibi adamın saçını kestirtir, gravat bağlattırır, çocuk gibi sevinmeyi aşılayıp avrupalıyı kendine benzetir.

    neyse hocam; biz senden çabucacık kovulmayasın diye bazı isteklerde bulunuyoruz. sen bunları yanlış anlayıp diyarbakırspor maçında yaptığın gibi bokunu çıkarma lütfen. hem sistemini öğretmeye hem de maç almaya çalış. biri için diğerinden vazgeçme.
  • 10
    kusura bakmayasın hocam, biz türkler çok severiz herbolog * olmayı. biz hem takım kurarız, hem transfer yaparız, hem antrenmanlarını değerlendirir, hem sistemini kurarız. maç içinde oyuncu değiştirmen gereken saatleri bize sorabilir, kimin çıkması gerektiğini bizden öğrenebilirsin. bizim bilmediğimiz pek bir şey yoktur.

    iyisimi sen bize bakma takıl kafana göre. biz seni o yüzden çok sevdik zaten, o yüzden seninle herşeye varız dedik. sen bildiğin yoldan git, biz seninleyiz...
  • 20
    sevgili frank;

    çok ağır olacak ama eşşeğe altın semer de vursalar eşşek yine eşşektir. şimdi seni kasımpaşaspor'un başınca koysak ne kadar fark eder? adamlar şampiyonluğa mı oynar? hiç sanmıyorum. sen ne kadar en mükemmel taktiği versen de sahaya çıkıp oynayan yine futbolcular. kaldı ki gelinebilecek en acayip liglerden birindeki ilk sezonunun ilk devresi. sana güveniyoruz, elbette takımın geri kalan kısmı da bir gün senin aslında ne demek istediğini anlayacak ve süper bir takım olacağız. böyle olacağını bildiğimiz için "sabır" dedik daha yolun başında. seni seviyoruz. saçını türk berberlerine emanet etme.
  • 22
    hocam ;
    beceremediğimiz halde savunmadan topla çıkma gayretimizin hikmetini, keita' nın yedek kalma sebebini, elano' nun neden yerinde oynatılmadığını, formsuz ayhan akman sevdasının ve aklı sahada olmayan hakan balta' nın formsuzluk sebebini merak ediyorum. hocam ayhan-mustafa sarp-mehmet topal üçlüsü ile defans dörtlüsü arasına forvet sokan her takımın savunmamızı yol geçen hanına çevirmesinin sebebi nedir ? eskişehir maçından beri aynı olay oluyor da merak ettim.
    (bkz: bir caner erkin vardı ne oldu ona)
App Store'dan indirin Google Play'den alın