• 892
    çeşitli gazete ve spor sitelerinde anketler gözüme çarpıyor bu sıralar. hepsi aynı soru üzerine; ‘’galatasaray’daki kötü gidişin sizce sebebi nedir?’’ şıklar haliyle aynı,

    a) yönetim
    b) rijkaard
    c) futbolcular
    d) hepsi

    şimdiye kadar sadece bir tanesinde ‘’taraftar’’ şıkkını gördüm. ne alakası var değil mi? şunu söyleyebilirim ki, hiç değilse seçeneklerde yer alacak kadar alakası var. sahada hala maçı çevirme şansı olan futbolcusunu ıslıklayan, yuhlayan…bir maça gidip diğerine kızdığı için gitmeyen, sadece bir tribünü(eski açık) ile takımına destek veren, iyi skorda ‘’şak şak’’ kötü skorda ‘’istifa ulan yavşak’’ diyen bir taraftarında bu gidişte hiç mi payı yok? ben hoca eleştirilmez demem hiçbir zaman, ama zamanı vardır. ben futbolcu ıslıklanmaz demem hiçbir zaman, ama maçın devam ettiği dakikalar onun zamanı değildir. yönetim takımı rezil etse de arkasındayım diyemem, çünkü rezil ettikleri şey benim bu dünyadaki en önemli değerlerimden biri, ama bedava bilet aldığı zaman yönetimin arkasında yoksa tam karşısında olan bir kesimin de yönetimi eleştirmeye hakkı yoktur. bu hakkı karşılıksız takımını desteklemeye gelen adam ancak kendinde bulur. ‘’her şeyi çok mu iyi yapıyoruz’’ diye düşünmek gerekmiyor mu bazen? sevmiyoruz , kızıyoruz ama kimse kusura bakmasın beşiktaş ve fenerbahçe taraftarının kendi evlerinde oluşturduğu atmosferi uzun zamandır yaratamıyoruz. tek tribünle bu kadar oluyor tabi! onlar sahayı uzunlamasına gören kapalı tribünleri başta olmak üzere bütün stadı lehlerine kullanırken, biz kale arkasında sadece bir tribünle ve ‘’sen var ya sen’’ ile takımı ateşlemeye çalışıyoruz. fenerbahçe’yi, beşiktaş’ı geçtim; eskişehir, bursa, trabzon tribünlerinden bile gerideyiz. tek tribünle geride olmamız da normal. kapalı bitmiş, ses yok! yeni açık eski ile kapalının ağzına bakıyor. nurmaralı on senedir yerinden kalkmıyor. onun için bence biraz da kendimizi eleştirelim.

    he bana kalırsa ‘’yönetim ıssslllıııkk’’ mı? ısssslıııkk!
    futbolcular ayağınızı denk alın, ‘’yyyuuuhh’’ mu? yuhhhh!
    rijkaard yumuğunu masaya vur ‘’yeeeettterr’’ mi? yeettteeerr!

    ama taraftar! takımının arkasında ol, birlik ol, rakiplere ezdirme takımını… sen önce üzerine düşeni yap, kendi içindeki ayrılıklara sonra ver, sonra takımdakilere isyan et!

    (bkz: her zaman var ol galatasaray!)
App Store'dan indirin Google Play'den alın