• 420
    bu saatten sonra kendilerinden en büyük beklentim elano'yu takımda tutmalarıdır. gelmişiz ağustosun ortasına, adamlar hala elano'yu satacak da, iki tane orta saha alacak. nasıl olsa 31 ağustos'a kadar vaktimiz var diye hala kuruş hesabı yapıyorlar, sezonun başladığından habersiz. frank rijkaard'ın yüzü gülmüyor diyorduk, acaba neden? adamın istediği futbolcularla artık ilgilendiklerine inanmıyorum, menejerlerin falan tavsiyesiyle getirecekler muhtemelen oyuncuları.

    oysa en kritik konu şu ki; bu sene şampiyonluğun olmazsa olmaz pozisyonda durduğu tek takım galatasaray. zira 2 yıldır yüksek beklentilere rağmen gelen başarısızlıklar ve alınan sıfır kupa bütün kredileri bitirdi. bu sezonun sonunda gelecek bir başarısızlık daha hem rijkaard'ın sonu, hem de yönetimin sonu olacak. belki yönetim seçime kadar bir yıl daha dayanabilir ancak bu sefer karşılarına çıkacak adaya dayanamaz, giderler. böylesine kritik bir sezon öncesi ise rakiplerine göre eksikleri tamamlama konusunda en gerideki takım konumunda olmanın da tek sorumlusu yine yönetim.

    bu sezon fenerbahçe şampiyon olamazsa "yeni yapılanmaya gittik, aykut'la devam bla bla" diyip geçiştirebilir, zira taraftarları da buna hazır bir konumda ancak en büyük sorunları olan kanatlara iki önemli takviye yaptılar, birkaç gün içinde ise yine önemli bir forvet oyuncusunu alarak transferi kapatacaklar.

    beşiktaş'a gelirsek; onlar zaten demirören'e bağımlı, kaçan şampiyonlukta "hay allah nasıl olamadık şampiyon" demeyecek kadar da kabullenmiş bir pozisyondalardı. fakat bu yıl, yıllardır yapmadıkları şeyi yapıp önemli yıldız transferleriyle kendilerine bir şampiyonluk beklentisi yarattılar. bu tamamen onların aldığı bir risk. evet, kaçan şampiyonlukta korkunç zarara uğrayacaklar ancak demirören borçlarını kulübe hibe ettiğini açıklayacak, başka yollardan yine paraları götürecekti. sonuçta onlar zaten birkaç yıl içinde duvara toslamaya doğru gidiyorlar. aldıkları ekstra risk; taraftarın demirören'e sahip çıkmasından daha önemli değildi bile.

    başa dönersem; bu saatten sonra galatasaray yönetiminden yalnızca elano'yu takımda tutmalarını; üstüne bir de polak ayarında bir oyuncu getirmelerini bekliyorum. zira bütün heyecanım sönmüş durumda. bu söylediğim gelişmeler yaşanırsa kalkıp burada tekrar sövmeyeceğim, zira beklentilerimi buraya indirdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın