aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 512
    ultraslan'ın ilk kuruluş dönemi dikkatle incelenirse, o dönem öncesinde galatasaray çevresinden bir çok kişinin uluslararası ilişkilerinin olduğu ve uzun dönemdir tribüne ve galatasaray'a hastalık derecesinde bağlı oldukları görülür.
    bırak 2000'i bu ülkede ilk fanzinlerin 80'li yıllarda çıkmaya başladığı (bkz: disquast) (bkz: hamamın yanı) v.s (benim tahmin ettiğim kadarı ile 50'ye yakın farklı fanzin yayınlanıyordu) ve bu fanzinlerin hepsinin avrupadaki gelişmelerden etkilenerek çıkartıldığı bir gerçektir. bu fanzinleri yayınlayanlar içerisinde çok sayıda galatasaray taraftarı vardı ve fanzinlerin başat mevzusunun müzik olmasına rağmen ara sıra futbol ile ilgili farklılıklar da içeriklerinde yer alıyordu.
    onu da geçtim zaten 2000'e gelinen süreçte avrupa maçları sebebi ile bir sürü galatasaray taraftarı avrupanın çeşitli ülkelerine defalarca gidip gelmiş ve oralardaki tribün insanları ile sıcak ilişkiler kurarak bilgi sahibi olmuştur.

    kısacası özellikle galatasaray tribünlerine takılan bir çok kişi, bu sözü edilen uluslararası ilişkileri nedeni ile ultras felsefesinden haberdardılar.

    ultraslan kurulurken bu işe ön ayak olanlar zamanla tayfa'nın bu biçimde tribünlere hakim olabileceğini hesaplayamadı. galatasaray'ın iç çelişkileri nedeni ile tayfa palazlandırılıp arkasına geçilince bu nitelikli kitle tasfiye oldu.

    gerisini yukarıda yazdık zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın