resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 16921
    çok ciddi bir sakatlıktan dönen efsanemiz. bu haliyle bile ligde katkısının olmadığını söylemek çok büyük bir haksızlık olur ki performansı artmaya başlamıştı. 3 mart 2026 alanyaspor galatasaray maçıkadrosuna alınmamasının ve temkinli olunması çok normal. niyet okuyuculuğu yapmanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. sıkışan fikstürde katkı vermeye devam edeceğini düşünüyorum.
  • 16923
    canımız ciğerimiz ama ve lakin zaman acımasız. fizik olarak artık tükenmiş oyuncumuz. arada umutlansak da bu fiziğin toparlanamayacağı çok net görünüyor. 3-5 metreye hareketlenemiyor . gerçeklerle yüzleşip rasyonel düşünüp sezon sonu bu masala zarar vermeden yolların mutlaka ayrılması gereken oyuncumuz. bu haldeki bir oyuncuya az yada çok kontrat vermek artık kulübe ihanet olur. hele ki olası bir osimhen ayrılığını en iki diri oyuncuyla ancak doldurabiliriz. 2 taraf da yıllardır üzerine düşeni yaptı artık tadında bırakma zamanı.
  • 16924
    bu sezon* ligde 994 dakika oynamış(11 maça tekabül) ve bu maçlarda 13 gol atmıştır. bu 13 golü, 11 farklı maçta attı. her 76 dakikada bir gol atıyor.
    gol krallığı listesinde de 3. sırada. ilk iki sıradaki oyuncular, icardi'den 2 kat fazla oynamışlar. hatta arttırıyorum, bu listedeki ilk 10 oyuncunun hepsi de icardi'den ortalama 2 kat daha fazla oynamış.

    fizik olarak düşüş yaşadığı ve eskisi gibi takımı sahiplenmeyişi su götürmez bir gerçek ama kendisine verilen "yedek santrafor" görevini layıkıyla yerine getirdiği de bir gerçek olarak bilinmeli. yedek santraforlara oranla yüksek maaş alıyor ama eğer 4-5 bandında sözleşme uzatırsak muazzam olur.

    bunun dışında şuna da değineyim,
    forvetlerimize top getiremeyen bir sistemimiz var. yazarken paradoks'u da gördüm çünkü top getiremiyorsak, sistemimiz yok demektir. osimhen gibi bir azman bile ligde 10 gol attı. bu gollerin birçoğunda da ekmeğini taştan çıkardı. osimhen'in insanüstü mücadelesi, bizi sistem takımı olmaktan çıkardı. at osimhen'e bir şey çıkarır mantığı iyi işliyor ama olmadığında da bütün oyuncularımız tel tel dökülüyor.
    ben bu misyonun icardi'ye yüklenilmesinin acımasız olduğunu düşünüyorum, çünkü icardi böyle biri değil. hiçbir zaman rakiple didişmedi, sırtı dönük oynamadı, uzunları toplamadı...
    en iyi haliyle bile bunları yapan birisi değildi. ceza sahasını karıştırırdı, aralara girerdi, top dağıtırdı...
    yani oyun tarzı olarak osimhen'le zıt karakterdeler.
    at icardi'ye uzunları toplasın dersen yapamaz ve yapamayacağı bir şey için de kendi kendine eleştiri bahanesi ortaya çıkarırsın.

    ek olarak şunu da söyleyeyim,
    bu adam en kilolu haliyle fb'de olsaydı, şu an 20 goldeydi. fb ise muhtemelen liderdi. yüzde yüz eminim ki birçok taraftarımız "adam ölü haliyle bile atıyor" diyerek överdi.
    e bizde de atıyor!
    ama yok, bizde olunca bu sefer "e ama mücadele etmiyor!" diyorlar. rakiple didişen, yardıran birini getirsen bu sefer de gol atmadı deyip eleştirecekler! biz atlet değil, golcü istiyoruz falan filan...
    arada sırada beni de çıldırttığı oluyor ama en başta da dediğim gibi, kendisine verilen yedek santrafor görevini eksiksiz yerine getiriyor. bugün fb ve bjk de santrafor yok ya. ligin bitmesine 10 küsür hafta varken, adamların en çok gol atan forveti 7 golle abraham'dı. ki o bile 1300 dakikada yaptı.

    o yüzden etten püften sebeplerle kendimizi gaza getirmek yerine, bazen olana bitene bakıp ona göre durum değerlendirmesi yapmak gerekiyor.

    bizi takmıyor, triplere girmiş, şöyle böyle demeden önce yaptıklarına da bakmak gerekiyor.
    toplamda 124 maçta 100 gol katkısı(76g, 24a) yapan bir adamdan bahsediyoruz. tarihimizin en çok gol atan yabancı oyuncusuna kin gütmeyelim. eleştirelim ama yapıcı eleştirelim.
    gitmek isterse veya gönderilirse, adına yakışır bir şekilde uğurlamalıyız. eğer 4-5 bandında kalırsa da efsanemiz statüsünde yer alan ve birçok takımda olmayan kaliteli bir yedek santraforumuz olur.
    olay bundan ibaret.
  • 16925
    galatasaray tarihinin en çok gol atan yabancı futbolcusu. 119 gün sonra sözleşmesi bitiyor. 30 haziran’da ben işimden, o da galatasaray’dan ayrılacak. yaşanmışlıkların hatrına kendisine 119 gün daha sabredebiliriz diye düşünüyorum. yapılan eleştirilere haksız demiyorum ama yaptıklarından dolayı daha insaflı olunabilir diyorum. gerçi muslera’ya yapılanları görünce kendisine yapılanlara şaşırmıyorum tabii… bu arada aslında sorun kendisinde değildir. ne yazık ki victor osimhen bağımlısı bir takım haline dönüştük. osimhen tarzında bir oyuncu olmadığında hep zorlanacağız. o yüzden icardi ayrılığı sonrası alınacak santrafor tercihi bizim için çok değerli olacak.
  • 16926
    hocamız okan buruk’un açıklamalarından sonra sezon sonu yeni sözleşme ihtimalinin pek olmadığını düşündüğüm futbolcumuz. herhangi bir sakatlığı veya özel durumu yoksa söz konusu açıklamaların kendisine yönelik olduğu fikrindeyim. o durumda hoca’nın haksız olmadığı kanaatindeyim. en oynanacak maçta gelmemek oldukça takım olma olgusundan uzaktan ve mesleğinin de gereğini yapmadığı anlamına da gelir. konu bariz böyleyken kritik süreçten dolayı bir aksiyon alınmamasını da anlıyorum.

    https://x.com/...877450134896847?s=46
App Store'dan indirin Google Play'den alın