• 1633
    alıp-sattığı oyunculardan para kazanmayı bir türlü beceremeyen canım klubüm. aldığımız, bir işe yaramayan, ıskarta rolünde kadroda bulunan (u: serdar kurtuluş gibi - 1 milyon euro verdik bu adama inanabiliyor musunuz?) * oyuncuları kastetmiyorum bile. benim vurgulamak istediğim konu; alıp bir şekilde iyi kötü oynatıp, sonra satışından zarar ettiğimiz oyuncular.

    abdul kader keita - satacak olsan bile zararına neden satarsın arkadaş? 500 bin, 1 milyon euro karla satmak hiç mi mümkün değil? oyuncunun alacağı 200.000 euro dan feragat etmesinden medet umuyoruz sonra...

    lincoln - cok fazla detaya girmeye gerek yok. 5 milyon euro ya alıp, 2,1 milyon euro ya sattık. sorunlu bir satış olduğu için diğerlerinden farklı bir noktada aslında bu durum. kurtulmak istediğimiz lincoln'ün satışından para kazanmak, oyuncuyu göndermek için tazminat vermeye alışık bizler için iyi bir hamle bile sayılabilir.

    linderoth - yine aşikar bir olay. 3,5 milyon euroya maloldu. sonra kontratını feshettik.

    volkan yaman - 1 milyon euroya alındı, bedavaya eskisehir'e gitti.

    song - 1,5 milyon euroya maloldu. kontratı bitince bedavaya trabzon'a gitti.

    ilic: bu listede yer almasından dolayı yonetime en cok kızdığım, gitmesine en cok uzuldugum adamlardan biri. 2 milyon euroya aldık. salzburg'a 900.000 euroya verdik. adamı apar topar gönderdik. ilk senesinde dunya kadar gol atıp asist yapan, maç kurtaran o değilmiş gibi gönderdik bir çırpıda. gerets'le kazandığımız mucizevi şampiyonlukta en buyuk pay sahiplerinden birisi değilmiş gibi paketledik bir çırpıda.

    inamoto - arsenalin uzakdoğu pazarında iş yapmak için kadrosuna katıp sonrasında kurtulduğu oyuncuyu 300.000 euroya mal ettik, sonrasında da kontratını fesh ettik.

    heinz - 2.250.000 euro ya aldık. bedavaya verdik. bedavaya verdiğimiz takım * bir sezon sonra nantes'a 1,5 milyon euroya sattı.

    yukarıdakiler sadece son 5-6 sezona ait olaylar. öncesinde 2. fatih terim döneminde gelen bir dunya luzumsuz adamları zikretmeye gerek bile yok. su oyuncu satısı isinde neden bu kadar basarısızız cidden uzuluyorum. shakhtar'ın chygrynskiy yi 22 milyona sattığı, porto'nun benfica'nın 2 haneden aşağı oyuncu satmadığı, bir nevi hırvatların arda turan'ı modric'in bile 22 milyona transfer olduğu su alemde 1-2 tane haric adam gibi satısımız yok.

    1-2 tane dediğim de; mehmet topal ve meira'dır benim gözümde. meira'dan kar etmişiz. haa bir de 2000'lerin hemen öncesindeki ilie satışıdır.

    not: verileri transfermarkt dan aldım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın