resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 16238
    galiba geçen sezon son sezonu olmalıydı. her sene daha geç forma giriyor, çevikliği azalıyor, refleksleri zayıflıyor. türkiye liginde önündeki defans hattının da sağlamlığı ile işi götürüyor. hoş bu sezon defansta da olmadık şeyler görüyoruz.

    yanılmıyorsam 2008 yılında bir steaua bükreş-galatasaray eşleşmesi hatırlarım. o eşleşme neticesinde aykut erçetin'in galatasaray kariyeri fiilen olmasa da o eşleşmede bitmişti. muslera'nın kredisi elbette tek eşleşmelik değil ama birtakım şeylerin habercisi.

    (bkz: 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçı)

    2 ayrı devrede 2 kalecimiz oynadı. günay güvenç, muslera'dan daha güvenli hissettirdi. kötü performanstan bağımsız olarak kendimize itiraf etmek zor olsa da hemen hemen her galatasaraylı bunu hissetti.

    bir devrin sonu geliyor!

    her ne kadar kendisinin yaşlarında oynamış/oynayan neuer, buffon, navas gibi kaleciler olsa da muslera bu grubun bir alt segmenti. 13 yıl boyunca yaşattığı her şey için teşekkürler ancak artık yeri yedek kulübesi. bir çok takımın uyguladığı tecrübeli yedek kaleci modeli misali. bu anlamda kendisi ile 45 yaşına kadar kontrat yapabiliriz gözümüz arkada kalmaz.

    dünkü maçtan sonra aksiyon alınmıştır diye düşünüyorum/düşünmek istiyorum.

    hedefimiz ligi kazanmak ise, muslera gayet bu işi bu sezonda götürür süphesiz. yok eğer şampiyonlar liginde gruplarda ilk 24'e kalıp bir şekilde kendimizi 16'ya atabilmek, çok çok zor olsada ilk 8'i zorlamak ise, bu takıma kale dahil 4 net direkt oynayabilecek düzeyde oyuncu almamız gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın