• 180
    12 yabancı sınırı ile başlayacak ve sonunda 11'e düşecek sezon öncesi transfer dönemi.

    muslera
    sanchez
    nelsson
    köhn
    torrerira
    ziyech
    mertens
    icardi

    bu 8 oyuncu ne olursa olsun kalmalı. aralarında en zayıf olan köhn yerine acayip iyi bir fırsat transferi olursa köhn de gidebilir. kendisi süper lig için yeterli ama avrupa'da maalesef çok zayıf kalıyor.

    aurier
    ndombele
    oliveira
    zaha
    tete
    vinicius

    buradaki 6 arkadaştan 3ü zaten kiralık. diğer 3ünü de bir şekilde yollamamız gerekiyor. birisinin çıkıp sacha boey performansı göstemesini beklemek büyük hayalperestlik olur.
    galatasaray zaha-tete-oliveira 3lüsünden lig-cl-ztk 3lüsünde 15 gol 13 asist verim alabildi. oliveira sakattı ama diğer ikili 42-45 maça çıktılar.

    galatasaray'da başarısızlığın bedeli bellidir, sabır skalası çok düşük olduğu için başarılıdır.

    zaniolo
    ross
    cicaldau
    dubois

    bu arkadaşlar da kiralık gidenler. herkesin prime zaniolo hayali var ama tıpkı zaha gibi zaniolo da galatasaray'ın oyununa uygun bir futbolcu değil. mevkisi yok bir kere. dolayısıyla hepsinin ya tekrar kiralık ya da satılık gitmesi gerekiyor.

    gelelim yerlilere. yerli isimleri yazmıyorum. satış kesinlikle olmamalı. kiralıktan dönen emin ve yunus da takımda tutulmalı.

    benim ideal kadrom
    ---------------muslera-----------

    transfer sanchez apokerim köhn

    ----------torreira transfer-------

    ziyech-------mertens-------barış

    ----------------icardi-------------

    bu tabi şimdilik ideal 11. öyle bir 10 numara transferi yapılır ki mertens yedek kalır. dediğim gibi bir fırsat transferi olur, köhn yedek kalır. sürekliliği çok yüksek bir sağ kanat oyuncusu olur ziyech yedek kalır. kerem kendini bulur, barış alper sağ kanat olur.

    transfer döneminde asıl olay kilit yabancı transferlerini halletmek kadar doğru yerli oyuncuları almak. geçtiğimiz sene yerli olarak aldığımız isim halil dervişoğlu idi. (kerem demirbay türkiye'de yetişmediği veya milli takımda oynamadığı için yerli olarak sayılmıyor).

    oğuz aydın, can uzun, rıdvan yılmaz, bertuğ yıldırım gibi oyuncular almak gerekiyor. şampiyonlar ligi statüsü değiştiği ve en az 8 maç yapılacağı için yedeklerimiz bu seneki gibi olmamalı. galatasaray ligin ilk yarısını solbeksiz, ikinci yarısını sağbeksiz, torreira ve icardi ikilisi yedeksiz bir şekilde sezonu tamamladı. önümüzdeki sene bu şekilde mahvoluruz. şampiyonlar ligi statüsü öyle bir hale geldi ki fikstür bayern münih - tr deplasman - tr içeride - real madrid - tr deplasman - tr deplasman - manchester city şeklinde olabilir. yukarıda tr yazan yerlerde çok ciddi rotasyon yapılmazsa 3 maçta 15 gol yiyebilirsin. bu yediğin 15 golün üzerine de kaybedeceğin puanlardan süper ligi de kaybedersin. 2023-2024 sezonunda fenerbahçe sadece 1 maç kaybettiği için 2. oldu kimse bunu unutmasın.

    artık isim transferi yapmamıza gerek yok. takımın kendi içindeki güveni ve teknik direktörlerine güveni yeterli. yıldız oyuncuya değil verimli oyuncuya ihtiyacımız var. özellikle 11-12 km'nin altında koşu mesafesi olmayan oyunculara yönelmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın