• 176
    günay/jankat
    kaan/ali emin abdülkerim kazımcan
    berkan demirbay
    yunus eyüp aktürkoğlu
    barış

    yerli rotasyonu korunmalıdır. kazımcan yerine türkiye'de yetişmemiş bir sol bek alınırsa, günay yerine türkiye'de yetişmiş bir kaleci alınabilir.

    muslera
    transfer transfer (boş) köhn
    torreira transfer
    transfer mertens/transfer transfer
    icardi/transfer

    yabancı rotasyonu korunmalıdır. davinson veya nelsson'dan biri kalırsa stoper transferine ihtiyaç yok. ziyech veya zaha ya da ikisi birden kalmak isterse de oralara transfere gerek yok. hatta ziyech veya zaha'dan biri kaldı ve zaniolo da kalmak istedi yine transfere ihtiyaç olmaz.

    jankat, ali, emin yunus altyapı oyuncusu kontenjanını oluşturur. abdülkerim, kazımcan, aktürkoğlu ve barış türkiye'de yetişmiş oyuncu kontenjanını oluşturur. günay, kaan, berkan, demirbay ve eyüp de yurt dışında yetişmiş oyuncularımız olur. yabancı olarak da 12 oyuncu ile taş gibi rotasyon kurmuş oluruz.
  • 177
    önem sırasına göre;

    -en az torreira kalitesinde 8 numara
    -köhn ile devam edeceksek savunma yönü baskın atletik sağ bek
    -mertens'i yedek kulübesine gönderecek kalibrede forvet arkası
    -icardi'nin arkasına bir sprinter bir de target man oynayabilecek yedek forvet. bu tek değişiklikle farklı oyun tarzlarına geçebilmek için.

    gerisi kiradan dönenler ve ilk 11'den yedek durumuna kayanlar ile halledilir.
  • 180
    12 yabancı sınırı ile başlayacak ve sonunda 11'e düşecek sezon öncesi transfer dönemi.

    muslera
    sanchez
    nelsson
    köhn
    torrerira
    ziyech
    mertens
    icardi

    bu 8 oyuncu ne olursa olsun kalmalı. aralarında en zayıf olan köhn yerine acayip iyi bir fırsat transferi olursa köhn de gidebilir. kendisi süper lig için yeterli ama avrupa'da maalesef çok zayıf kalıyor.

    aurier
    ndombele
    oliveira
    zaha
    tete
    vinicius

    buradaki 6 arkadaştan 3ü zaten kiralık. diğer 3ünü de bir şekilde yollamamız gerekiyor. birisinin çıkıp sacha boey performansı göstemesini beklemek büyük hayalperestlik olur.
    galatasaray zaha-tete-oliveira 3lüsünden lig-cl-ztk 3lüsünde 15 gol 13 asist verim alabildi. oliveira sakattı ama diğer ikili 42-45 maça çıktılar.

    galatasaray'da başarısızlığın bedeli bellidir, sabır skalası çok düşük olduğu için başarılıdır.

    zaniolo
    ross
    cicaldau
    dubois

    bu arkadaşlar da kiralık gidenler. herkesin prime zaniolo hayali var ama tıpkı zaha gibi zaniolo da galatasaray'ın oyununa uygun bir futbolcu değil. mevkisi yok bir kere. dolayısıyla hepsinin ya tekrar kiralık ya da satılık gitmesi gerekiyor.

    gelelim yerlilere. yerli isimleri yazmıyorum. satış kesinlikle olmamalı. kiralıktan dönen emin ve yunus da takımda tutulmalı.

    benim ideal kadrom
    ---------------muslera-----------

    transfer sanchez apokerim köhn

    ----------torreira transfer-------

    ziyech-------mertens-------barış

    ----------------icardi-------------

    bu tabi şimdilik ideal 11. öyle bir 10 numara transferi yapılır ki mertens yedek kalır. dediğim gibi bir fırsat transferi olur, köhn yedek kalır. sürekliliği çok yüksek bir sağ kanat oyuncusu olur ziyech yedek kalır. kerem kendini bulur, barış alper sağ kanat olur.

    transfer döneminde asıl olay kilit yabancı transferlerini halletmek kadar doğru yerli oyuncuları almak. geçtiğimiz sene yerli olarak aldığımız isim halil dervişoğlu idi. (kerem demirbay türkiye'de yetişmediği veya milli takımda oynamadığı için yerli olarak sayılmıyor).

    oğuz aydın, can uzun, rıdvan yılmaz, bertuğ yıldırım gibi oyuncular almak gerekiyor. şampiyonlar ligi statüsü değiştiği ve en az 8 maç yapılacağı için yedeklerimiz bu seneki gibi olmamalı. galatasaray ligin ilk yarısını solbeksiz, ikinci yarısını sağbeksiz, torreira ve icardi ikilisi yedeksiz bir şekilde sezonu tamamladı. önümüzdeki sene bu şekilde mahvoluruz. şampiyonlar ligi statüsü öyle bir hale geldi ki fikstür bayern münih - tr deplasman - tr içeride - real madrid - tr deplasman - tr deplasman - manchester city şeklinde olabilir. yukarıda tr yazan yerlerde çok ciddi rotasyon yapılmazsa 3 maçta 15 gol yiyebilirsin. bu yediğin 15 golün üzerine de kaybedeceğin puanlardan süper ligi de kaybedersin. 2023-2024 sezonunda fenerbahçe sadece 1 maç kaybettiği için 2. oldu kimse bunu unutmasın.

    artık isim transferi yapmamıza gerek yok. takımın kendi içindeki güveni ve teknik direktörlerine güveni yeterli. yıldız oyuncuya değil verimli oyuncuya ihtiyacımız var. özellikle 11-12 km'nin altında koşu mesafesi olmayan oyunculara yönelmemiz gerekiyor.
  • 182
    galatasaray'ın şart oğlu şart olarak oyuncu alması gereken 2 bölge var. birisi sağ bek, diğeri de orta sahanın ortası. bunlar tamamlanıp, geri kalan yerler için karşımıza çıkacak fırsatlar beklenebilir. büyük ihtimalle takımdan ayrılacak olan kerem aktürkoğlu ve zaha sonrası kanat rotasyonuna, elimizde hiç olmadığı için sol bek yedeğine ve yine vinicius gideceği için forvet yedeğine de ihtiyacımız var. ancak şart oğlu şart olan orta saha ve sağ bek, bu sorunları fırsat transferi beklemeden çözmemiz lazım.
  • 183
    öncelikle kadroda bir temizlik yapılması ardından da nokta atışı birkaç hamle ile erkenden transferi kapatıp isimize bakmamız gerekiyor bence. yabancı olarak düşünecek olursak;
    1-nando 2-dubois 3-köhn 4-davinson 5-nelson 6-ross 7-torreira 8-oliveira 9-cicaldau 10-mertens 11-zaniolo 12-yusuf 13-zaha 14-ziyech 15-tete 16-morutan 17-icardi
    olmak üzere 17 yabancı oyuncumuz var. auier, ndombele, vinicius ile devam edilmeyeceği için eklemedim.
    bu 17 isimden öncelikle ross, oliveira, zaha, tete, yusuf, cicaldau ve morutan ile yollar ayrılmalı. ardından ikamesi bulununca dubois gönderilmeli. nelson veya davinson, zaniolo, ziyech'e gelecek tekliflere göre planlama yapılmalı.
  • 184
    nasıl geçeceğini tahmin etmesi zor transfer dönemi.

    o sebeple ben gönlümdeki stratejiyi yazayım. öncelikle hala bonservisi bizde olan ve katkı alamadığımız çok fazla isim var. yeni gelecek transferlerden daha önemlisi bu oyuncularla yolumuzu ayırmamız. bana göre kesinlikle göndermemiz gereken oyuncular zaha, tete, oliveira, kazımcan, halil, morutan, yusuf, taylan, ross ve cica. ndombele, vinicius, ve aurier kiralaması bitecek yollarımızı ayırmamız gereken isimler. gitmesi muhtemel isimlere kadroda yer verip gitmeleri durumunda yerlerine transfer bakılması gerektiğini düşünüyorum.

    bu senaryoya göre beklediğim 28 kişilik takım;
    muslera, günay, jankat
    kaan, dubois, ali turap, apokerim, sanchez, nellson, emin, metehan, köhn, transfer
    torreira, transfer, demirbay, berkan, eyüp
    kerem, barış, ziyech, yunus, mertens, zaniolo, transfer
    icardi, transfer transfer

    kesinlikle gönderilmesi gerekenler dışında kimseyi gönderemediğimiz durumda 5 transfer yeterli olacaktır. bu transferler için istediğim isimler ise;
    sol bek için rıdvan yılmaz
    ortasaha için adrien rabiot
    kanat rotasyonu için oğuz aydın
    forvet ve benzer roller için michy batshuayi ve yusuf yazıcı

    gitmesi muhtemel isimlerden zaniolonun ayrılması durumunda mertensle rekabete girecek hatta mümkünse formayı alacak bir on numara, kerem aktürkoğlunun ayrılması durumunda ilk onbire yazılacak kalitede bir sol açık, sanchez ya da nellsonun ayrılması durumunda apokerimi tamamlayacak ilk on bir oyuncusu, her ikisinin birden ayrılması durumunda biri yerli olacak şekilde stoper transferi ve son olarak dubois nın ayrılması durumunda defansif yönü kuvvetli, formayı giydikten sonra bırakmayacak kalitede bir sağ bek transferi yapılmalı.

    gönderilmesi muhtemel oyunculardan beklediğimiz teklifi alamadığımız takdirde fazla bonservis maliyeti olmayan maaş yükü görece fazla 5 oyuncu kadromuzu tamamlayacaktır. oyuncularımıza iyi teklif gelir de yollarımızı ayırırsak bahsettiğim kalitedeki oyuncuları almak için elimizde maddi imkan olacak. nokta transferler için vizyoner, soğukkanlı, ikna kabiliyeti yüksek bir isme ihtiyacımız var. bu noktada tüm kapılar erden timura çıkıyor. galatasarayın ihtiyaç duyduğu hiç bir isim galatasaraydan çekip gidemez. fatih terim dahi kovulmuştur ancak ihtiyaç olduğu halde çekip gitmemiştir. o yüzden başlatılan bu güzel hikayeyi devam ettirmek erden timurun asli görevidir aksi takdirde vebali büyük olur.

    hedef 25
  • 185
    tahminlerime göre takımdan ayrılacak isimler:

    - aurier
    - n'dombele
    - vinicius
    - zaha
    - nelsson
    - k. aktürkoğlu

    kiralıktan dönerek takımdan ayrılması muhtemel olanlar:

    - zaniolo
    - h. dervişoğlu
    - cicaldau
    - batuhan şen
    - baran aksaka
    - mathiass ross
    - ışık kaan arslan
    - berk balaban
    - taylan antalyalı

    kiralıktan dönüp bir şans daha bulması muhtemel olanlar:

    - dubois
    - emin
    - yunus
    - metehan
    - morutan
    - yusuf demir
    - eren aydın
    - siraçhan nas
    - kazımcan

    yani epey bir oyuncu hareketliliği bizi bekliyor. çok fazla kiralık oyuncumuz var, bunlar içinde gelişim gösterenlerin sayısı ise maalesef çok az.

    gidecek yabancıları da düşündüğümüzde yabancı kontenjanında sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. ilk on bire bir sağ bek, bir 8 numara ve bir 10 numara şart, bunların yabancı olması gerekiyor çünkü piyasada bu bölgeleri dolduracak iyi yerli yok. bunun dışında sol bek yedeği, 6 numara yedeği, santrfor yedeği ve iki kanadı da yedekleyebilecek oyuncu dışında transfere gerek yok. tabii beklenmedik ayrılıkları hesaba katmak lazım. bir anda barış alper'e çıkarıp 35 milyon euro verir bir takım ve bu sefer sol kanat da almak gerekir.

    her şeyden önce fırsat transferi denilen saçmalığın çok az olduğu bir transfer dönemi görürüz umarım. boey, nelsson, barış alper ayarında gelişime açık oyunculara daha fazla yatırım yapılması gerekiyor. sezon içindeki molde, kopenhag ve sparta prag maçlarında fizik olarak ne kadar ezildiğimizi unutmayalım. o yüzden takımın yaş ortalamasını düşürüp fizik kapasitesini artırmak şart.

    edit: taylan ve kazımcan eklendi.
  • 187
    öncelikle sert, tempolu bir orta saha almamız lazım. 6 ya da 8 oynasın fark etmez.
    10 numara oynayan fizik kapasitesi yüksek bir orta saha.
    sonra gençten tempolu bir sağ bek.
    genç ve fizikli iyi bir yedek pivot santrfor. tercihen kuzeyli.
    ve bence sol stoper de oynayabilen savunması iyi bir sol bek.

    bu 5 bölgeye sağlam transferler yaparsak işimiz olur.

    diğer transfer opsiyonları, kiradan gelen oyuncuların son durumu, iyi teklif alan oyuncuların gönderilmesi konuları sonrası şekillenir zaten.
  • 190
    duyumlara bakarsak 28 mayıs 14.05 itibariyle 149 futbolcu ile anlaştığımız transfer dönemi. saati özel olarak belirttim ki ben bu entryi yazana kadar yeni anlaşılan topçu olur sayıyı yanlış verdin diye ofsayta düşürmeyin.

    gerçeklere dönecek olursak galatasaray'ın 2023-2024 transfer dönemi ve sezonu ile elinde şu öğütlerle girdiği dönemdir.

    -galatasaray yüksek pres ve dikine tempolu futbol oynayan bir takım yapısına sahiptir. oyuncuları da buna göre olmalıdır.
    -yıldız oyuncu demek teknik kapasitesi yüksek, bireysel yeteneklerle donatılmış futbolcu demek değildir. galatasaray'ın sezon boyunca en büyük yıldızları barış alper yılmaz, torreira ve her ne kadar bireysel olarak üst düzey yeteneklere sahip olsa da savunma katkısıyla da kendisine aşık eden mertens'dir. bu doğrultuda galatasaray yıldız futbolcu alabilir fakat "yetenekli ama tembel", "hücumda iyi ama savunması kötü" ve "top ayağında iyi ama ikili mücadeleden kaçınıyor" tarzı futbolcular alamaz.
    -futbolcuların yetenekleri kadar kalbi de önemlidir. çok yetenekli olabilirsiniz ama şampiyonluk golünün sevincini "golü atan futbolcumuz berkan kutlu" anonsu ile yaşıyorsanız yeteneğiniz hiçbir şeydir. burası galatasaray! sahada her futbolcu canını dişine takarak oynamalı, oynamıyorsa gitmeli.
    -okan buruk çift pivotlu 4-2-3-1 oynar. orta sahada oynayacak oyuncular bu oyuna uygun yüksek tempo oyuncuları olmalıdır.
    -işler sıkıştığı zaman kafayı kaldırmamız için yetenekli ve yürekli oyuncular kadar kadroda takımı sahiplenen türk oyuncularda olması gerekiyor. çekirdeği türk oyuncular barındırmayan galatasaray kadrosu eksiktir.
    -okan buruk sezon içerisinde oyununu oturttuktan sonra rotasyon yapmayı sevmez. isminiz zaniolo da olsa zaha da olsa ndombele de olsa yedekte oturursunuz. okan buruk için 16-17 kişilik bir kadro yeterlidir.
    -son olarak fazla transfer yapmak başarılı olmak için yeterli değildir. gün gelir yedekten sokacak adam bulamayabilirsin. hocanın oyununa uygun, fazla pozisyonu yedekleyebilen, dinamik, en fazla 6 ama ideal olarak 4-5 transfer ihtiyacımız dışında transfer yapılmamalıdır. üstüne koya koya gideceksek her sezon sonunda bir önceki sezonu silip atmamamız gerekir.

    -hedef 25
  • 191
    çok fazla oyuncu satmamız gereken dönem. kiralıktan dönecek çok fazla oyuncumuz var. elimizde de geniş kadro var. ederini bulan ve gitmek isteyenler de var. iyi bir gelir elde edip takımı da çok bozmadan ilerlememiz gerekiyor. bunları yaparken de çok geç kalmamamız gerekiyor.

    kalede muslera, günay güvenç ve jankat yılmaz üçlüsü ile yola devam etmemiz gerekiyor. batuhan ahmet şen kiralık yollanmalı ve berk balaban ile artık yollar ayrılmalı.

    sağ beke bir transfer şart. yedek olarak leo dubois geri dönmeli. hem sağ hem sol beki çok rahat yedekler. ali turap bülbül de kiralık olarak gitmeli. ilgilenir miyiz ya da bize yar olur mu bilmiyorum ama aaron wan-bissaka çok iyi olurdu.

    sol bekte derrick köhn ile yola devam edilmeli. kazımcan karataş kiralık gidebilir. buraya yedek için yerli bir oyuncu eklenebilir. rıdvan yılmaz iyi bir alternatif burası için.

    stoperde abdülkerim bardakcı, emin bayram ve kaan ayhan ile devam edeceğiz gibi duruyor. metehan baltacı yine kiralık verilmeli. victor nelsson ve davinson sanchez mina muhtemelen iyi paralar karşılığı gidecek. ben mathias ross’un da satılması taraftarıyım. ayrıca ışık kaan arslan ile de artık vedalaşılması gerekiyor. bu bölgeye de bir yabancı transferi yeterli olacak. burada çok riske girmeden raphael varane hamlesi yapmaya çalışırdım.

    orta sahada lucas torreira vazgeçilmez oyuncumuz. yedek olarak da berkan kutlu ve eyüp aydın var. sergio oliviera ile yollar ayrılmalı. bence fırsat varken ve gelir getirebilecek durumdayken kerem demirbay da gitmeli. yine kiralıktan dönecek oyunculardan alexandru cicaldau ve taylan antalyalı da gidecekler kervanına katılmalı. sıraçhan nas, emirhan kayar ve efe akman da kiralık olarak gönderilmeli. bir as ve bir yedek oyuncu ise takıma katılmalı. ilkay gündoğan ihtimali çok konuşuluyor. olursa adamın futbolculuğunu konuşacak halimiz yok ama olmazsa da benim isteğim pierre-emil hojbjerg. ilk 11 oynamıyor ve bize gelebilecek birisi. yedek olarak da emirhan ilkhan gitmemiz gereken kişi.

    kanatları tek bir paragrafta ele almak istiyorum. elimizde çok fazla oyuncu var. çoğu ile de vedalaşmamız gerek. barış alper yılmaz bir sene daha kalmalı. asıl sıçramayı yapacağı sezon bu sezon olacak. yunus akgün de iyi bir alternatif oyuncu olarak kalmalı. ama onun haricinde bence herkes ile yollar ayrılmalı. bu oyuncular ya tutmadı ya da misyonunu tamamladı. kerem aktürkoğlu, zaha, tete, nicolo zaniolo ve dönecekse morutan bu isimler. hakim ziyech çok beğendiğim bir isim ama ona da güvenemiyorsun uzun vadede. bu isimlerin hepsinden de iyi bir gelir elde edebileceğimizi düşünüyorum. yine alternatif olarak oğuz aydın ve sağ açık için bir yabancı transfer ederek burayı kapatabiliriz. benim isteğim marco asensio. psg’de yedek kaldı. bizim oyun sistemine de uygun olduğunu düşünüyorum.

    on numara için mertens kalacak zaten. yusuf demir ile yolların ayrılması lazım ama kiralık gitmesi de kötü olmaz. gökdeniz gürpüz de ilk 11 oynayabileceği bir takıma kiralanması lazım. buraya bence bir ilk 11 oyuncusu lazımdı ama rafa silva olmayacak herhalde. yusuf yazıcı ismi de konuşuluyor. ikisine de hayır diyecek halimiz yok. hatta ben olsam ikisini de almak isterdim. fırsat varken kaçırmamak lazım. mertens de daha tasarruflu kullanılır. zaten sonraki sene de olmayacağı için bu iki isimle devam edilir. bu arada hamza akman’ın da sözleşmesi bitiyor sanırım. imzalanıp kiralanmasını isterdim ama oyuncunun gitmek istediği yazılıp çiziliyor. kendi bileceği iş tabi. umarım onun için de hayırlısı olur. burada süre bulması pek kolay gözükmüyor.

    forvette elimizde bir fenomen var. erencan yardımcı ve umut bozok bence alternatif olarak takıma katılmalı. ikisi bizim için yeterli olacaktır. halil dervişoğlu takımdan gönderilmeli. eren aydın da kiralık olarak gönderilebilir.

    kısaca hayalimdeki kadro:

    muslera-günay-jankat
    wan-bissaka-dubois
    varane-kaan
    abdülkerim-emin
    köhn-rıdvan
    torreira-berkan
    hojbjerg-emirhan-eyüp
    asensio-yunus
    rafa silva-mertens-yusuf yazıcı
    barış-oğuz aydın
    icardi-erencan-umut

    iyi bir fiyata satılmasını beklediğim isimler:
    nelsson, davinson, sergio oliveira, kerem, zaniolo, ziyech, aktürkoğlu, zaha, tete

    bu saydığım transferler bence artık zor değil. çoğu serbest oyuncu. bu oyunculara verilecek bonservisleri de artık verebiliyoruz. maaşları da elimizdeki oyunculara veriyoruz zaten. iyi bir gelir elde edeceğiz gibi duruyor. hatta beklediğimizden de iyi bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. özellikle arabistan pazarının oyuncularımıza olan ilgisi yazılıyor. bu sebeplerle bu kadro hayal değil. umarım gerçekleştirebiliriz. bakalım bizi neler bekliyor.
  • 192
    yeni yabancı kuralıyla birlikte uzun maratonu yerli kalitesi belirleyecek gibi duruyor.

    şampiyonlar ligi dönüşleri, milli takım gidiş/gelişleri, sakatlık ve cezalar derken elde sadece 12 yabancı olduğu için kaliteli yerli eklemelerin farkı belirleme ihtimali çok yüksek.

    *oğuz aydın için ne tarz bir bonservis talep edilecek bilmiyorum.

    *emirhan(topçu+ilkhan) ikilisi potansiyel vaadediyor ve yerli anlamında kalite katar.
    emirhan topçu bu sene ürettiği istatistiklerle 2021/22 abdülkerim bardakcı gibi takılmakta;
    ligde 2023/24 sezonunda stoperler arasında
    -62 top çalmayla
    -182 sahipsiz top toplayan
    -184 ikili mücadele kazanma ile ilk sırada yer alırken 64 pas arasıyla ikinci sırada yer alıyor.
    -151 uzun pas isabetiyle de üst sıralarda yer alırken 4 de asisti olan bir oyuncu.
    rizespor'la herhangi bir ilgimiz olmasın, onlarla transfer işine bile girmeyelim diyene pek bir şey diyemem ama abdülkerim bardakcı da bize gelmeden evvel bu tarz bir ışık veriyordu ki emirhan daha genç bir isim, 2000 doğumlu.
    (bkz: abdülkerim bardakcı/#3392358)
    emirhan ilkhan da bu genç yaşında bizdeki muadillerine göre daha fazla forma şansı bulabilmiş bir yetenek. iyi işleyen bir takımda şimdikinden çok daha fazlasını verebilecek bir potansiyel.
    https://x.com/kaiser33_/status/1789047652237123810
    10 şubat 2024 galatasaray istanbul başakşehir maçında bebenin plakasını almıştık, tabii ki biraz da kızmıştık ama zaten bizim bazı aşklarımız da nefretle başlamıyor mu? (bkz: matteo guendouzi)
    bizim maçta da bayağı iyi bir performans vermiş, driblingle top çıkararak orta sahamıza zorluk yaşatmış, iyi bir box to box performansı vermişti. bizim takım zaten yüksek enerjili, atlet oyunculardan verim alabilen bir anlayışa sahip. özellikle orta sahada bu kural daha net işliyor. berkan kutlu bile bu sistemde eski yaraların üzerine süngeri çekti ki emirhan'ın tekniği berkan'ın epey üzerinde ve yaşı daha 19.
    tarihimizde metin'lerden, savaş'lardan, hakan'lardan büyük-küçük vardı belki de emirhan'lardan da olur.

    *kerem aktürkoğlu'nun ayrılık işaretleri artık çok belirgin hale geldi. kerem artık gitti diyebiliriz ki yunus'un döndüğü denklemde bile kanat rotasyonuna ekleme gerekecek. (wilfried zaha ve mateus cardoso lemos martins tete ile yolları ayıracağımızı düşünüyorum.)
    oğuz aydın şartlarını soracağımız ilk isim olacaktır ama maliyeti de belki çabuk vazgeçirten cinsten olabilir.
    potansiyel ve mevcut formunu öyle uzun uzun yazıp çizmeye gerek yok.
    adı bizimle anılınca çılgınca performanslar ve/veya skor üreten oyunculardan biri oldu. kışın adı bizimle anılmaya başladı ve arkadaş inanılmaz istatistik yaptı. tabii bunda fatih tekke'nin saygı duyulacak oyununun da etkisi büyük.

    *carlos vinicius alves morais yarım devrelik serüveniyle, boynunda şampiyonluk madalyası ve güzel anılarıyla döner geri. garip hocalar yüzünden küçük takımlarda bile yedek olabilen erencan yardımcı gayet gelip icardi'nin gerisinde bekleyebilir. artık icardi'nin de arkasındaki oyuncuya daha zaman açmaya ikna olması gerekiyor. kaldı ki erencan sadece santrafor değil, hücum hattının 3 bölgesinde de oynayabiliyor. icardi'nin yerine oynayabileceği gibi yanına da eklenebilir.
  • 193
    nelson-davinson birlikte giderlerse bir net sağ stoper, emin bayram ve bir de hem sol stoperi hem de sol beki yedekleyebilecek bir transfer lazım. biri kalırsa zaten yeri belli ve bir transfer eksik yapılır.

    kaan ayhan tarzında ama kapasitesi daha yüksek ve çok daha atletik bir sağ bek transfer edilmeli ki bu sağ bekin defansif yönü çok güçlü olmalı ama topla becerisi kaan kadar olmasa bile olur.

    mertens'i ve demirbay'ı aynı anda yedekleyebilecek bir transfer ile torreira ve demirbay'ı aynı anda yedekleyebilecek 2 transfer yapılmalı. epey zor bir şey söylediğimin farkındayım elbette ama ya bu tarz iki oyuncu ile bir çözüm üreteceğiz ya da 3 futbolcu transfer etmek durumunda kalınacak. 2 transfer ile çözüme gitmek ve palyatif önlemler olarak kaan ve berkan'ı rotasyona dahil etmeliyiz.

    mertens, yunus, aktürkoğlu, zaha, barış ve ziyech altılısını takımda tutup geri kalan hepsini gönderebilecek mali gücümüz varsa bence bu altılı 60 maça çıkması muhtemel galatasaray'ı çekip çevirebilecek bir oyuncu grubudur. hiçbir futbolcuyu as veya yedek olarak değerlendirmemek lazım. dönem dönem sıçramalarla hepsinden maksimum verimi alabilecek bir hocamız var. zaha ve ziyech'e güzel bir teklif gelirse elbette gönderilebilir ama barış'a astronomik bir teklif gelmediği sürece barış takımda kalmalı. aktürkoğlu için durum başka bence orada kendisine sorulmalı. kendi geleceğine o karar vermeli ama 3-5 kuruşa da satılamaz elbette.

    bunun dışında yaşı maksimum 23 olan ve daha olmamış bir pivot santrafor alınırsa çok başarılı bir dönem geçirilmiş olur.

    elbette oğuz, dinkci , emirhan gibi isimlere de gidilmeli. mesela emirhan orta saha rotasyonuna direk uygun görülebilir belki ama dinkci barış gitmeden takıma giremeyebilir. ya da zaha satılmadan. bu tür dengeler bu iletinin konusu değil. olayın çok içinde olmak lazım bunun için ama fatih demireli gibi bir güce sahipken kullanmamak olmaz. barış alper gitmeden yeri elbette dolmalı ama ana rotasyonda kullanamayacağımız bir genç yetenek kiralık gönderilmek üzere ikna edilmeli.
  • 195
    fernando muslera: devam
    günay güvenç: maç tecrübesi olan, kahretmeyecek yerli yedek kaleci, devam
    jankat yılmaz: altyapı kontenjanından devam

    serge aurier: goodbye
    ali turap bülbül: 1 sene kiraya
    leo dubois: yabancı kontenjanı kurbanı olacak gibi, bir yolu bulunursa devam
    transfer sağ bek as (yabancı)
    transfer sağ bek yedek (yerli)

    kaan ayhan: devam
    victor nelsson: 15m€ civarı bir bonservis getirisiyle güzel bir veda
    davinson sanchez: elite yakın seviyede stoper, kesinlikle devam
    abdülkerim bardakcı: devam
    emin bayram: zamanı geldi, devam
    mathias ross: uygun bonservis kazancıyla satış
    metehan baltacı: kiraya devam
    transfer: (genç, yerli, yedek)

    derrick köhn: yarım sezon daha şans ver
    transfer yedek sol bek (yerli): 11'i zorlayacak bir isim olmalı
    kazımcan karataş: geniş kadroda kalabilir, hoca memnun değilse kirala veya sat

    berkan kutlu: devam
    lucas torreira: devam
    kerem demirbay: yerli sayılacaksa devam, yabancı sayılacaksa goodbye
    eyüp aydın: bir sene 11 oynayabileceği bir takıma kirala
    tanguy ndombele: goodbye
    sergio oliveira: maalesef ufukta sözleşme feshi görünüyor, talibi çıkarsa ne mutlu
    transfer as 8 numara (yabancı, tartışmasız, net bir isim)
    transfer yedek 6 numara (genç. yabancı veya yerli durumu kadronun ihtiyacına göre)
    transfer eyüp ve demirbay'ın durumuna göre bir transfer daha. ikisi de kalırsa gerek yok.

    barış alper yılmaz : devam
    yunus akgün : devam
    nicolo zaniolo : teklifler 15-20m€ altında kalırsa devam
    matheus tete: bonservis getirili satış, teklif gelmezse kirala
    wilfred zaha: bonservis getirili satış
    hakim ziyech: devam
    kerem aktürkoğlu: kendisi istiyorsa ve 10m€+ teklif varsa gönder, taraftarla barışmaya karar verirse devam
    transfer (süratli, fizikli, genç kanat)

    dries mertens: devam
    yusuf demir: yabancı sayılacağı için kira, verdiğimiz bonservis tutarı teklif edilirse sat, ama sanmıyorum
    transfer(yabancı, pres gücü yüksek 10 numara-yardımcı forvet): 8,5 numara değil mertens gibi cf bakacağız, göreceksiniz.

    mauro icardi: devam
    halil dervişoğlu: kirala, yerine koyabileceğin uygun bir profil bulamazsan cf alternatifi olarak değerlendir.
    carlos vinicius: goodbye
    transfer: tecrübeli yedek forvet (yabancı veya yerli)
    transfer: genç yedek forvet (tecrübeli yedek forvetin yabancı veya yerli olmasına göre yabancı veya yerli)

    --

    7-9 transfer ihtiyacımız var. en net bölgeler sağ bek ve orta saha.
    yukarıdaki tabloya göre 5 yabancı oyuncu getirme hakkımız olacak.

    sağ bekx1, orta saha x2, cf/10 numarax1, forvetx1 yabancı olur diyorum.

    yabancı oyuncular için tahmin yürütmek güç. çok geniş bir havuz var. yerlide ise havuz çok dar, bu yüzden getirebileceğimiz isimler iyi kötü belli. bana mantıklı gelen yerliler:

    oğuz aydın
    rıdvan yılmaz
    cenk tosun (hear me out: tecrübeli yerli yedek forvet)
    emirhan ilkhan
    yasin özcan
    emirhan topçu

    izlemediğim ama havuzda bulunan genç profiller:

    livan burcu
    yusuf kabadayı
    efe sarıkaya

    mantıksız yerliler:
    (bu isimler maaliyet/kalite oranında sınıfta kalıyor)

    salih özcan
    zeki çelik
    erencan yardımcı
    altay bayındır
    yusuf sarı
    berat özdemir
    yusuf yazıcı
  • 197
    tete ve zaha'nın kontratlarından çıkmamızın şart oğlu şart olduğu dönem.
    kimileri tete hakkında hem yedek beklemeyi sorun etmemesi hem de potansiyelli olmasından dolayı kalması yönünde fikir beyan ediyor fakat 3 milyon euro maaş verdiğimiz bir adamın ben 70. dakika sonrası oyuncusu olmasından fazlasını beklerim şahsen. bizim öyle bir lüksümüz olmamalı.

    zaha-tete ikilisinden çok ciddi gelir de beklemiyorum nitekim tete'nin pazarı düşüşte. yine de ikisinden toplam 15-20 milyon euro kazanabiliriz.

    bence asıl önemli olan ve zaman içindeki gelişmelere göre netlik kazanacak durum davinson sanchez ve victor nelsson ikilisi. davinson'a napoli başta olmak üzere büyüklerden ilgi olduğunu biliyoruz, nelsson da bir ara ayrılmak istiyordu. şu an ne durumdayız, ikisi de kalır mı yoksa ikisiyle de gelecek yüksek rakamlı teklifler durumunda vedalaşma ihtimalimiz doğabilir mi, soru işareti.

    bunun dışında en kritik ve mühim olan konu bence parayı sağ bek ve 8 numaraya gömme mecburiyetimiz. keşke orta saha için ross barkley olsa diye bekliyorum ama ihtimali düşük. geçen sene olmayan youri tielemans'tan bu yana 8 hasretimiz devam ediyor. sağ bekte de her türlü transfere okeyim, özellikle de sacha boey veya derrick köhn tarzı scout izlemesi sonrası yapılabilecek transferlere.

    fakat genel olarak okan buruk hocamın ve kurmaylarının ne kadar ince ve detaylı çalışma yapmaları gerektiğinin farkında olmalarından dolayı ben gayet rahatım. ekibe ve yönetime güvenim sonsuz.
  • 199
    eksiklerimiz ve fazlalıklarımız belli. ilk etapta kadro korunacaksa emin bayram ya da metehan mutlaka kadroda tutulmalı. yunus akgün'ün nasıl döneceğini bilmiyoruz. deneme süreci devam edecektir.
    sağ bek ihtiyacımız mevcut. 1 yerli ve 1 kaliteli yabancı ile orayı kotarmamız lazım. dubois'in bize vereceği pek bir şey yok gibi.
    1 yerli sol bek bulmamız şart.
    asıl çokomelli kısım orta saha. torreira kalacak allah izin verirse. yanına mutlaka kalifiye 2 adam almak şart. kerem d.'nin pasaport durumu ne olacak bilmiyorum. eğer yerli statüsü devam ederse 1 net yabancı lazım. berkan ve kerem d. ikame için iyi isimler. sergio ne olur bilemiyorum. kendisini seviyorum ancak bizim oyunumuz tempo oyunu. artık götüremeyecek gibi.
    mertens babanın ise 12 yabancılı kadroda olması kafamı çok kurcalıyor. zaten yerine mutlaka tempo yapan ve inceci bir adam almak şart.
    kanat opsiyonlarımız şu an dolu. gidecek oyunculara göre şekil vereceğiz oraya.
    kerem a., barış alper, yunus akgün, zaniolo, zaha, tete, ziyech. 7 kalifiye isim var orada. burada sayıyı düşürüp fizik kaliteyi arttırabiliriz. içimizden de yapabiliriz. çok transfer elzem değil oraya şu an.
    icardi ikamesi için bence yetenekli yerli oyuncular alınmalı. kontenjan var ve adam sakatken bile oynamak için can atıyor.
    bu bakımdan zor da olsa enis destan ve erencan yardımcı isimlerini çok görmek isterim takımda.
    inşallah şampiyonlar ligi ön elemesinin geçilmesi beklenmez. bu sezon geçen sezondan daha zor olacak. çünkü takımın yarısı milli takımlara gidecek ve dinlenme fırsatı bulamayacaklar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın