• 10066
    en az futbol takımımız kadar şımarmış, kibirlenmiş ve sonunda da bu kibrin altında kalmış taraftar.

    bu yazıyı aslında önce takım, sonra sözlük başlığı altına yazmayı düşündüm ama işin aslı şu ki bu olay galatasaray bünyesindeki herkesin içine işlemiş. rakibi küçümseme, kendini beğenme, aşırı özgüven bizi 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçında bizim mağlup olmamıza sebep oldu. konsantrasyon desen tabanda, oyuncular maça girmiş ama verdikler performans bitse de kupayı alsak modunda, tribün daha da beter ama. sanki maçı zaten kazanmışız gibi sessiz baskısız bir tribün. tribün sizi kışkırtan karakter yoksunu bireylere yabancı madde atmakla olmuyor. takımı ayağa kaldırabilecek tek etken bugün taraftardı ve taraftar da sınıfta kaldı.

    sözlük desen bambaşka bir hale gelmiş. gerçekten bazı taraftarlarımıza torrent falan müstahakmış. fazla geliyor bazı şeyler galatasaray taraftarına. şu takım bu sene çok büyük şeyler yaptı, bir maçla çöpe atıldı tüm sezon bazılarının gözünde. ergen tavırlarının, şımarıklığın ve asıp kesmenin alemi yok. daha geçen hafta 3 puanı getiren golün sahibi berkan ardına kutu bağlanıp yollanmak istenen biriydi bazı taraftarlar nezdinde. o 3 puan olmasa konyaspor maçına galibiyet zorunluluğuyla çıkacaktın.

    eskiden şımarma fenerlilerde olurdu. yıllardır şampiyon olamayınca artık hala şampiyon olamayacaklarını düşünüyorlar. bizdeyse hala bazı kişiler yeneriz yaa modunda. ya noluyor bize? ne bu şımarıklık? galatasaray taraftarı da oyuncuları da bazen bazı maçlarda bu tokadı yemeyi hem hak ediyor, hem de o tokadı yiyince kendilerine geliyor. bu kopenhag deplasmanında da böyle oldu, prag maçlarında da böyle oldu. umarım bu maç da hem taraftara hem takıma bir tokat olup herkesi kendine getirir.

    bizim işimiz desteklemek, eleştirmek ve geliştirmek. asıp kesmek değil. burası da fenerbahçe değil. sayıp söverek, hakaret ederek ne insan gönderilir, ne de birilerinin üstü çizilir. bazı düşüncelerin olgunlaşması gerekli. kimse çocuk değil, bu da bir bilgisayar oyunu değil. bir yapılanma var ve bir oluşum inşa ediliyor. bu oluşumun da geleceği parlak ve yüksek potansiyelli. umarım yazık edilmez. başkanın kim olduğu önemli değil, sportif a.ş.’de yapılanlar devam ettirilmeli. burada, twitter’da veya diğer sosyal medya mecralarındaki insanlar gölge etmesin yeter. istemeyen desteklemez takip etmez ama engellemesinler yeterli.

    umarım taraftar şu sürecin sonunda akıllarını başlarına alır ve kendilerine gelir. bilmeyen genç ergen taraftarlar bazı şeyleri öğrenir, bilenler de sükunetini korur ve takıma tam destek vermeye devam eder. aklı başında her galatasaray taraftarı her durumda takımını destekler, eleştirisini de zamanı gelince yapar. yakıp yıkmanın alemi yok. önümüzde şampiyonluk maçı var. umarım herkes kendini toplar ve şu 6 gün tüm odağını şampiyonluğa verir. disiplin ve konsantrasyon bize pazar günü kupayı getirecektir. hayatlarının son maçıymış gibi çalışan ve oynayan bir ekiple sahaya çıkarız umarım. benim takıma güvenim tam. umarım taraftarımız da takıma gereken desteği verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın