• 411
    bu maçı pek çok yönden, iyi okumak lazım.

    en önemli başlıklardan biri kötü bir olympiakos'un pahalı fenerbahçe kadrosunu kupa dışına itmiş olması. oly bu maçı en etkili silahı olan podence'in, en entkisiz oyunlarından biriyle, defansta çaylak oyuncu ntoi, orta alanda eski girseunsporlu chiquinho, forvette eski hataysporlu el kaabi ile kazandı. karşılarında ise defansta süper ligin en fazla bonservis ödenen defans oyuncusu becao, orta alanda dünya para dökülen fred, szymanski ve irfan , hücumda dzeko ve tadiç gibi yıldız isimler bulunuyordu. pireler (oly), bu sezon transfere 17 milyon harcamıştı, bu rakam fenerbahçe için ise bu rakam 60 milyona yakın. fenerbahçe 11'nin değeri rakibinin iki katından fazla. ismail kartal oyuna cengiz,bonucci, kruniç gibi yeni transferlerle müdahale ederken karşı taraf oyuna 37'lik arabi'yi attı.

    kadrolardaki bu fark, dolu tribünler önünde maça çıkan fenerbahçe'nin oyununa asla yansımadı. fenerbahçe maçı 1'i gol olan sadece 2 isabetli şutla ve 0.69 xg ile tamamladı. fenerbahçe kadrosu ve karşı takım düşünüldüğünde oldukça verimsiz oynadıkları söylenebilir. ve bana kalırsa gerek direkten dönen top gerekse masouras'ın karşı karşıya livakoviç'in üzerine vurduğu top olsun, oly maçı koparacak daha net pozisyonlara girdi. lige bağlarsak, fenerbahçe zaten haftalardır kötü oynuyordu, burada kötü oyun onları kurtarmadı. peki neden?

    burada bir parentez de hakem yönetimine açmak lazım. aklımda kaldığı kadarı ile yazarsam, szymanski'nin ilk yarıdaki poziyonuna süper lig'de her hakem hislenerek penaltı çalacaktı ve maç orada kopacaktı. kırmızı kart ise çok daha önce gelecekti. yani aynı maç bizim ligde oynansa, fenerbahçe bu maçı, bu noktalara gelmeden önce, çok rahat kazanacaktı.

    özetle, kötü bir oly, kötü bir fenerbahçe eşleşmesinde, kadro ve oyun kalitesi ile fark yaratamayan fenerbahçe, haklı şekilde kupaya veda etmiş oldu. ancak bu maç gerek fenerbahçenin oyun gücü, gerek çok bahsettikleri "adil oyun ve yönetim" konusundaki gerçekleri net şekilde gözler önüne sermiş oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın