• 9946
    maalesef aşağı yukarı son 15 sene içerisinde fenerbahçe taraftarına benzemiş taraftardır. sürekli yıldız futbolcu talep eden, daha düşük profilli ancak faydalı futbolcuları sistematik bir şekilde linçleyerek bitiren, takımın hocasını başarılı olduğunda göklere çıkarıp iki maç kazanamayınca hadsizce eleştiren çok toksik ve tüketim odaklı bir kitle var. çoğunluk bunlardan mı bilmiyorum, ancak en çok bu kitlenin sesi çıkıyor.

    örneğin sezon başı zaha transfer edildiğinde bir avuç insan burada bu transferin çıkaracağı problemleri anlattık. ancak adeta bir koro halinde zaha'yı hiç izlememekle eleştirildik. fenerbahçe'ye psikolojik üstünlük naraları atıldı. yapmayın bu kadarı transfer obezliği dedik, dinletemedik. şimdi hiç utanmadan sezon başında canhıraş savunduğunuz, alkışlamak için sıraya girdiğiniz yönetimi eleştiriyorsunuz sabahtan akşama. inanır mısınız bilmiyorum ama bu yönetim dahil bütün yönetimler sizi tatmin etmek için veya siz daha farklı bir şey talep etmediğiniz için yapıyor bu transferleri. çok eleştirdiğiniz orta saha transferinin gelmeyişinin sebebi de ağustos'ta herkesin ağzını açık bırakacak bir orta saha beklemenizdi mesela.

    2022-2023 sezonundaki başarı yıldız futbolcu başarısı değil, okan hoca'nın başarısı diyen bir azınlıktık yine. aynı kadroyu daha önce görev almış birçok teknik direktör patates ederdi. bunun çok örneğini gördük. ne siz ne de sizin izdüşümünüz olan yönetim bunu anlamadı. e hocanın başarısını görebilmeniz için hocanın illa bir avuç futbolcuyla rekor üstüne rekor kırması mı gerekiyordu? gerek var mıydı gerçekten bu duruma düşmeye? şampiyon olamazsak eğer burada utanmadan okan hoca'yı, futbolcuları falan eleştirecek misiniz mesela?

    bazen o kadar kızıyorum ki olan bitene. geçen sezonki takımın müthiş bir oyun gücü vardı. bunu okan hoca yarattı. fatih terim bile kendisine sunulan onca olanağa rağmen böyle bir oyun gücü yaratamamıştı son döneminde. sadece birkaç transferle bu oyun gücü müthiş boyutlara çıkabilirdi. ihtiyacımız olmayan kamyonla adam alıp ihtiyacımız olan mevkilerin neredeyse hiçbirini dolduramadık. bu kadarı transfer obezliği dedik dinletemedik.

    artık kendine galatasaray taraftarı diyen herkes kişisel muhasebesini yapsın. transferlerin, derbi galibiyetlerinin vs. yarattığı dopamine olan bağımlılığının sebebi neyse çözmeye çalışsın. ne bileyim kendine zaha transferini kriter alsın mesela. zaha'ya sevinmiş adam mentalini değiştirmeye çalışsın, değiştirene kadar sosyal medyaya pek bir şey yazmayayım desin mesela. çünkü zarar veriyorsunuz. twitter'da, instagram'da, bu mecrada, elinize geçen her yerde galatasaray'a sadece zarar veriyorsunuz. biz de çaresizce fenerbahçe'ye dönüşümümüzü izliyoruz. şu anda 10 senedir şampiyon olamamaları psikolojilerini iyice bozulduğu, şirazeleri iyice kaydığı için pek bağdaştıramıyorsunuz belki ama 15-20 sene öncesinde sizden çok da farklı değillerdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın