resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 15537
    eskisi kadar yere rahat yatamayan ayak diplerine gelen toplarda zorlanan oyuncumuz. buna rağmen inanılmaz bir yer tutuşu ve saha görüşü var ki, savunma arkamıza atılan topları süpürmekten asla imtina etmiyor. bu sayede son sezonlarda iddia ediyorum yiyeceğimizin 10 - 15 gol azını yedik. muslera yerine sallıyorum uğurcan'ı koysaydık sırf bu sebepten dediğim miktarda fazla gol yerdi. iki sezondur bel hizasında attığı pas sorununu takım savunmasının da oturmasıyla çözmüş oldu, zira eskisi kadar baskı yemiyor. bu yaşta bunları yapabilmek büyük işler.

    muslera ile iki sezon daha sözleşme imzalamamız gerektiğini düşünen biriyim. bunun iki nedeni var. birincisi muslera'yı bu takımın formasını en çok terletmiş oyuncusu olarak görmek istemem. buna hala imkan var. ikincisi de galatasaray'ın seçim takvimi ve transfer politikasına bakıldığında önümüzdeki sezon muslera ayarında bir kaleciyi getirme imkanımızın sıfır oluşu. hem seçim var, hem de gayrimenkul yatırımı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkış arama derken önceliğin kallavi bir kaleci yatırımında olmadığı gibi bir izlenim var. üstüne üstlük transfer politikamız da kervan yolda düzülürden ibaret. bu şartlarda kaleci problemine girmektense, sorunu ötelemekte bir beis görmüyorum.

    muslera bu yaşında hala ligin en iyi kaleci istatistiklerine sahip. özgüveni yerinde, takımda sevildiğini biliyor, oyunu da keyifle oynadığı hala belli oluyor. eğer gönlü varsa buralarda kalması gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın